...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Τούρκοι χτυπούν θέσεις των Κούρδων στην Συρία, επίθεση στο Αφρίν

Σύμφωνα με την Hurriyet, όπως μεταδίδει σε έκτακτη είδηση, αλλά και το Reuters, μονάδες του τουρκικού στρατού βάλουν κατά θέσεων του PYD στην περιοχή Αφρίν της Συρίας....
Η τουρκική αεροπορία και μονάδες πυροβολικού εδώ και περίπου δυο ώρες πλήττουν συνεχώς κουρδικές θέσεις. Θεωρείται πως η επίθεση έχει σαν αντικειμενικό σκοπό το Μανμπίτζ (Manbij).


Υπενθυμίζουμε πως οι Τούρκοι θεωρούν το PYD σαν παρακλάδι-αδελφό του τουρκικού PKK, και το έχουν κατατάξει στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι Αμερικανοί όμως το θεωρούν σαν μια μετριοπαθή δύναμη, η οποία κατάφερε να συντρίψει τους ισλαμιστές δολοφόνους του ISIS, και γι’αυτό τον λόγο εξόπλισαν (και συνεχίζουν να εξοπλίζουν) τις κουρδικές μονάδες με αμερικανικά όπλα.

Τον περασμένο Μάρτιο, Ρώσοι και Αμερικανοί στρατιώτες πήραν θέσεις μάχης στο Manbij, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν με σαφή τρόπο στην Τουρκία πως δεν επιτρέπεται να μπει σε αυτή την πόλη. Οι Τούρκοι φυσικά δεν φημίζονται και για την ικανότητά τους να παίρνουν το μήνυμα, και συνέχισαν βομβαρδίζοντας τους Κούρδους. Η αμερικανική, και πιθανότατα και η ρωσική, αντίδραση, αναγκάζοντας τους Τούρκους να σταματήσουν, τουλάχιστον τις απευθείας επιθέσεις.


Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση, οι ΗΠΑ έστειλαν μονάδες κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, προκειμένου να εμποδίσουν τους Τούρκους να εισέλθουν και να πλευροκοπίσουν τους Κούρδους, που αυτή την στιγμή, μετά την κατάληψη της Ράκκα, πολεμούν το ISIS στα τελευταία του προπύργια.

Αν η Hurriyet επιβεβαιωθεί (είναί από τις πλέον αξιόπιστες πηγές στην Τουρκία), τότε σημαίνει πως:

οι Τούρκοι δρουν αυτόνομα, και σύντομα θα αντιμετωπίσουν την μήνην Ρωσίας και ΗΠΑ

Είτε πως έχουν έρθει σε μια συμφωνία με τους δυο «μεγάλους», και οι τελευταίοι αποφάσισαν να «πουλήσουν» τους Κούρδους.

Παρακολουθούμε το τι συμβαίνει και θα επανέλθουμε.

ptisidiastima.com