...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

Τα 7 Θανάσιμα Αμαρτήματα – Οι 7 Δαίμονες σου

Επτά: Ο μαγικός αριθμός της ολοκλήρωσης και της νέας αρχής…..Αρετές: Ευσπλαχνία, ταπεινότητα, αγνότητα, φιλαλληλία, επιείκεια, καλοσύνη, εργατικότητα.

Θανάσιμα αμαρτήματα: Φιλαργυρία, Λαιμαργία, Φθόνος, Λαγνεία, Αλαζονεία, Οκνηρία, Οργή….

Φθείρουν τη σάρκα,την παγιδεύουν….


Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα είναι μια ταξινόμηση των πιο σοβαρών αμαρτημάτων σύμφωνα με την Καθολική εκκλησία, την οποία εισήγαγε ο Πάπας Γρηγόριος Α΄ κατά τη διάρκεια της θητείας του 590-604 μ.Χ. στην εργασία του Magna Moralia.

Τα αμαρτήματα ονομάζονται “θανάσιμα” γιατί σύμφωνα με την εκκλησία μπορούν να στερήσουν τη θεία χάρη και να οδηγήσουν στην αιώνια καταδίκη της ψυχής του ανθρώπου, εκτός αν συγχωρεθούν με την εξομολόγηση. Σύμφωνα με την παράδοση, κάθε αμάρτημα εκπροσωπείται και από ένα δαίμονα.

Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, ταξινομημένα κατά αύξουσα σοβαρότητα είναι:

•Τεμπελιά (Acedia), δαίμονας ο Βηλφεγώρ [Belphegor].
•Αλαζονεία (Superbia), δαίμονας ο Εωσφόρος [Lucifer].
•Λαιμαργία (Gula), δαίμονας ο Βελζεβούλ [Beelzebub].
•Λαγνεία (Luxuria), δαίμονας ο Ασμοδαίος [Asmodeus].
•Τσιγκουνιά (Avaritia), δαίμονας ο Μαμμωνάς [Mammon].
•Θυμός (Ira), δαίμονας ο Σατανάς [Satan/Amon].
•Ζήλια (Invidia), δαίμονας ο Λεβιάθαν [Leviathan].

ΟΙ 7 ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ….

ΟΙ “ΗΡΩΕΣ” ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 7 ΨΥΧΕΣ, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΩΘΗΚΕ ΜΙΑ 2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟ(PURGATORI), ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΝ.
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ , ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΘΙΣΤΟΦΕΛΗ, ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ, ΤΟΝ ΧΑΡΟ ΚΤΛ ΚΤΛ (ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΤΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΖΗΤΗΜΑ). Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ, ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ…..

ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΕΜΠΟΔΙΟ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΟΣ…..

ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ.

Εφ. 6,12 ὅτι οὐκ ἔστιν ἡμῖν ἡ πάλη πρὸς αἷμα καὶ σάρκα, ἀλλὰ πρὸς τὰς ἀρχάς, πρὸς τὰς ἐξουσίας, πρὸς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου, πρὸς τὰ πνευματικὰ τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις.”