...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Το Business Insider εξήγησε γιατί ο F-22 έχασε από το Su-35C στον ουρανό πάνω από τη Συρία

© Φωτογραφία: Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ Πολεμικό αεροσκάφος F-22 Raptor. Φωτογραφία αρχείου...

ΜΟΣΧΑ, 19 Δεκεμβρίου – RIA Novosti. Η πρόσφατη συνάντηση των Su-35S και  του F-22 στον ουρανό πάνω από τη Συρία έδειξε ότι το Αμερικανικό αεροσκάφος είναι σημαντικά κατώτερο από το Ρωσικό, γράφει το Business Insider [1].

Ο κύριος σκοπός του πιο εξελιγμένου μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είναι να πολεμά  στον αέρα όταν τα αεροσκάφη βρίσκονται σε σημαντική απόσταση το  ένα από το άλλο. Την ίδια στιγμή, το βασικό του πλεονέκτημα είναι η χαμηλή ορατότητα για το ραντάρ του αντιπάλου. Αυτό επιτρέπει στο F-22 να επιβάλει μια μακρινή μάχη στον εχθρό – με ευνοϊκούς όρους για το Αμερικανικό αεροσκάφος, λέει το άρθρο.

Ωστόσο, όταν έγινε το περιστατικό  στον ουρανό πάνω από τη Συρία, το  F-22 δεν  είχε πλεονεκτήματα σε μια υποθετική αεροπορική μάχη, αφού ο χειριστής του  Su-35S το είδε τέλεια. Επιπλέον, το Ρωσικό  μαχητικό  στους ελιγμούς είναι ανώτερο  από  το Αμερικάνικο  αεροσκάφος που το ανταγωνίζεται  , σημειώνει ο συγγραφέας.

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης το  Αμερικανικό  F-22, που έχει σαν  σκοπό την  μυστικότητα  όλα τα όπλα που διαθέτει βρίσκονται  στο εσωτερικό της ατράκτου, έτσι δεν  μπορεί να αποδείξει τις προθέσεις του   τον αντίπαλό του, σε αντίθεση με το Su-35S, τονίζει η δημοσίευση. Το  Ρώσικό  μαχητικό  φέρει περισσότερους πυραύλους που βρίσκονται κάτω από τα  πτερύγια  του  και ο πιλότος μπορεί εύκολα να δείξει στο αντίπαλο αεροσκάφος ότι  είναι οπλισμένο, κουνώντας τα φτερά του.

Σε αυτή την περίπτωση, το έργο της παρακολούθησης μπορεί να εκτελεστεί από άλλα, λιγότερο περίπλοκα μαχητικά της  Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ενώ αυτό το αεροσκάφος θα πρέπει να χρησιμοποιεί το πλεονέκτημα της  μυστικότητας, γράφει το  Business Insider, αναφερόμενο  στη γνώμη του  ειδικού  που πήρε συνέντευξη. «Ο στόχος μου δεν θα ήταν να συμμετέχω σε μια μάχη με ελιγμούς», η δημοσίευση μεταφέρει  τις  λέξεις  του Συνταγματάρχη των Ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ  David Berque  που πετά με F-22 και F-35.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ρωσικό  Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στον ουρανό της Συρίας, ένα  F-22 παρενοχλούσε  ένα ζευγάρι Ρωσικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών  Su-25, πυροδοτώντας τα τροχιοδεικτικά του και κάνοντας  ελιγμούς. Ωστόσο, αφού πλησίασε ένα μαχητικό  Su-35S, το Αμερικανικό αεροσκάφος αποσύρθηκε βιαστικά στον Ιρακινό εναέριο χώρο.

References ↑ Business Insider
   ( http://www.businessinsider.com/f-22-su-35-intercept-syria-us-major-disadvantage-2017-12 ) https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr