...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Κάποιος ας το διαψεύσει: Αυτό το ΟΝΟΜΑ συζητά η κυβέρνηση για τα Σκόπια – ΒΙΝΤΕΟ

Του Κίμωνα Χαραλάμπους
«Νέα Μακεδονία»!.....


Αυτό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν πανελλαδικά στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, το επικρατέστερο όνομα για τα Σκόπια.

Συζητιέται στις Βρυξέλλες από τον ειδικό διαμεσολαβητή, Μάθιου Νίμιτς, και τους διαπραγματευτές Ελλάδας – Σκοπίων.

Όπως μεταδίδεται στο ρεπορτάζ, η Αθήνα, αν συμφωνήσει και ο εκπρόσωπος των Σκοπίων,  θα δεχτεί αυτήν την ονομασία, προκειμένου το θέμα να κλείσει τους πρώτους μήνες του 2018, καθώς στην Ευρωπαίκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ βιάζονται.

Στο δελτίο του Star τονίστηκε πως, παρότι η αρχική ελληνική πρόταση το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν η  ονομασία «Μακεδονία του Βαρδάρη», «τώρα έχουμε φτάσει στο “Nέα Μακεδονία» , το οποίο είχε ξανακουστεί το 1992 και περιλαμβάνονταν στο περίφημο πακέτο Πινέιρο, το οποίο τότε είχε απορριφτεί».

Άλλωστε, υπογραμμίστηκε, «και ο Αλέξης Τσίπρας, προχθές, μετά την τετραμερή συνάντηση που έγινε στο Βελιγράδι, φάνηκε εξαιρετικά θετικός στο να έχουμε λύση εντός του 2018».

To όνομα αυτό αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στην Βουλή και εκεί περιμένουμε να δούμε πολλά!

Να λοιπόν γιατί οι Σκοπιανοί δέχθηκαν να βγάλουν κάμποσα αγάλματα και να μετονομάσουν το αεροδρόμιό τους από Μέγα Αλέξανδρο.

Ποιος τους εμποδίζει μετά να ξαναρχίσουν τα ίδια.


el.gr