...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

Δεκάδες εγκλωβισμένοι στην Αθηνών-Λαμίας λόγω χιονιού: Μπλοκαρισμένα ΙΧ και νταλίκες σε Τανάγρα, Μπράλο, Μαρτίνο

– Δίπλωσαν νταλίκες στο Μαρτίνο – 34 άτομα έχουν εγκλωβιστεί σε λεωφορείο στα Καλάβρυτα – Πολύ σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Αχαΐα.....

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν τις τελευταίες ώρες στα εθνικά οδικά δίκτυα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα στο ύψος της Τανάγρας και στο Μαρτίνο.

Σύμφωνα με αναφορές, οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους εδώ και περίπου μία ώρα. Υπάρχουν πληροφορίες ότι στην εθνική έχουν διπλώσει νταλίκες λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου από τη χιονόπτωση. Αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα στο ύψος της Τανάγρας. Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στο ύψος της Τραγάνας, στις στροφές της Μαλεσίνας και του Θεολόγου, από την περιοχή του Μαρτίνου.

Σύμφωνα με την Τροχαία, η κατάσταση ώρα 16:00 είναι η εξής:

– Στα διόδια Τραγάνας, στο ρεύμα προς Αθήνα τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα. Εκχιονιστικά προσπαθούν να καθαρίσουν το οδόστρωμα από το χιόνι.

– Στο 122ο χιλιόμετρο, της Νέας Οδού, στο ρεύμα προς Λαμία έχει διπλώσει μια νταλίκα και υπάρχουν επίσης πολλά αυτοκίνητα που έχουν ακινητοποιηθεί.

– Στο 132ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα έχε ακινητοποιηθεί λεωφορείο και τα αυτοκίνητα κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα.

Τι λένε οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού

Οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού είπαν στο protothema.gr ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί από την Τροχαία για να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα οι νταλίκες που έχουν διπλώσει και να δοθεί εκ νέου ο δρόμος στην κυκλοφορία. Η Νέα Οδός ανακοίνωσε ότι γα να αποφευχθεί μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα, η διέλευση από τους σταθμούς διοδίων στην Τανάγρα και στη Θήβα θα είναι ελεύθερη και οι οδηγοί δεν θα έχουν υποχρέωση να πληρώνουν αντίτιμο μέχρι να ανοίξει ο δρόμος.

– Στην Παλαιά Εθνική Οδό από Λαμία προς Δομοκό η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Προβλήματα και στην Αχαϊα

Ισχυρή χιονοθύελλα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στα ορεινά της Αχαΐας. Πολλά οχήματα βρίσκονται ακινητοποιημένα και περιμένουν τα εκχιονιστικά να ανοίξουν το δρόμο.

Λόγω της κακοκαιρίας, πολλά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί. Σύμφωνα με το tempo24.gr, ένα λεωφορείο με 34 επιβάτες βρίσκεται ακινητοποιημένο για περισσότερες από δύο ώρες.

Το λεωφορείο δεν μπορεί να κινηθεί προς τα Καλάβρυτα. Οι εγκλωβισμένοι αναμένεται να μεταφερθούν στην πόλη με 4Χ4 που έχουν ξεκινήσει από τα Καλάβρυτα.

Παράλληλα, στο δρόμο Πούντας Καλαβρύτων σημειώθηκε σύγκρουση οχημάτων.


Η επίσημη ενημέρωση από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ώρα 15.00


protothema.gr