...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Λιβύης

Saftey al-Ισλάμ Καντάφι © EPA / SABRI ELMHEDWI TASS, 18 Δεκεμβρίου. Ο γιος του πρώην επικεφαλής της Λιβύης Σεΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι προτίθεται να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές....
Αυτό δήλωσε την Κυριακή ο  εκπρόσωπος της οικογένειας Καντάφι Basem al-Hashimi αλ-sul στο  περιοδικό  Αιγυπτιακής- Αγγλικής γλώσσας Egypt Today[1].

«Ο Seif al-Islam Gaddafi θα θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, που θα μπορούσαν  να πραγματοποιηθούν  στα μέσα του 2018», – είπε, προσθέτοντας ότι ο μελλοντικός  υποψήφιος θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε αυτό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου, θα περιλαμβάνει «τις διαδικασίες, οι οποίες ελπίζεται ο  Seif al-Islam,  να εγκριθούν από τον ΟΗΕ, και ότι μπορεί να βοηθήσει τη Λιβύη να μετακινηθεί από την τρέχουσα μεταβατική περίοδο  στην  σταθερότητα.»

Η έναρξη των πολιτικών δραστηριοτήτων του Seif al-Islam στο έδαφος της Λιβύης έγινε γνωστή στα μέσα Οκτωβρίου. ο δικηγόρος της οικογένειας του Καντάφι Χάλεντ αλ-Ζαΐντι είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Al Arabiya [2] ότι ο γιος του Καντάφι που  εμπλέκεται  στη ζωή της Λιβυκής  κοινωνίας, διατηρεί επαφές με τους ηγέτες των κομμάτων και τους ηγέτες των φυλών της Λιβύης για να σχηματίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Ο  44χρονος Safed al-Islam, είναι  ο μεγαλύτερος γιος του Μωάμερ Καντάφι από τον δεύτερο γάμο του, θεωρήθηκε από τον πατέρα του ως ο πιθανός διάδοχος.  Είναι αρχιτέκτονας και μηχανικός με εκπαίδευση σπουδών  στην Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αποφοίτησε από το London School of Economics and Political Science, όπου του απονεμήθηκε Διδακτορικό Δίπλωμα. Κατευθύνει ένα διεθνές φιλανθρωπικό ταμείο που ιδρύθηκε  από τον πατέρα του.

Ο Safe al-Islam συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2011 από μια ταξιαρχία αστυνομικών από την πόλη Zintan, όταν ταξίδευε με αυτοκίνητο προς τα σύνορα με τον Νίγηρα. Το Εφετείο στην Τρίπολη, 24 Ιουλίου, 2015, ερήμην τον καταδίκασε σε θάνατο με την κατηγορία των «εγκλημάτων  κατά του λαού της Λιβύης» που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της λεγόμενης επανάστασης  της 17ης  Φεβρουαρίου. Ωστόσο οι αξιωματούχοι του Zintan αρνούνταν  κατηγορηματικά  να παραδώσουν τον  κρατούμενο στις αρχές της πρωτεύουσας, οι οποίοι  είχαν  κατ ‘επανάληψη διαφορές μαζί τους  μετά την πτώση του προηγούμενου καθεστώτος, και στις αρχές Ιουνίου, ο  Seif al-Islam, αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή  του Ζιντάν.

Ο Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα από το 1969, συνελήφθη και σκοτώθηκε από τους αντάρτες τον Οκτώβριο του 2011.

References ↑Egypt Today
   (http://www.egypttoday.com/Article/2/37223/Saif-al-Islam-Gaddafi-to-run-for-2018-presidential-election) ↑Al Arabiya
   ( https://www.alarabiya.net/ ) 

Подробнее на ТАСС:
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/4820254

tokoutsavaki.blogspot.gr/