...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017

ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! Τι έρχεται μετά το ηλεκτρονικό εισιτήριο – ΒΙΝΤΕΟ

Του Κίμωνα Χαραλάμπους
Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία αφού χρησιμοποιείται ακόμα και από τα κινητά τελευταίας τεχνολογίας....


Όπως μεταδίδεται, το Ινστιτούτο Ρομποτικής του Μπρίστολ αναπτύσσει ένα τρισδιάστατο σύστημα αναγνώρισης προσώπου το οποίο θα μπορούσε να φέρει την «επανάσταση στις μεταφορές»!

Η είδηση αναπαράγεται μάλιστα από την ιστοσελίδα «Athenstransport, την μεγαλύτερη ιστοσελίδα για τις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Το εν λόγω σύστημα, που αναμένεται να φτάσει σε λειτουργικό επίπεδο σε δύο με τρία χρόνια! Μεταξύ άλλων, θα επιτρέπει την απομάκρυνση των πυλών επικύρωσης εισιτηρίων σε σταθμούς του Μετρό ή αεροδρόμια με τους επιβάτες να αναγνωρίζονται από το σχήμα του προσώπου τους!

Με άλλα λόγια το Κράτος θα είναι σε θέση να επιλέγει, αν το θέλει, ποιοι θα χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς. Οι «καταζητούμενοι» ενδεχόμενα θα «μπλοκάρονται». Όλοι δε, θα είναι φακελωμένοι!

Καθώς το σύστημα θα είναι τρισδιάστατο, μία φωτογραφία δεν θα μπορεί να το ξεγελάσει, κάτι που κάποιες φορές συμβαίνει με παρόμοια συστήματα που υπάρχουν σήμερα.

Πέρα από τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λένε, πως θα μπορούσε να βρει εφαρμογή γενικότερα στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών, αντικαθιστώντας τις πιστωτικές κάρτες!!!!

Το Ινστιτούτο Ρομποτικής του Μπρίστολ έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το σύστημα από την Επιτροπή Σιδηροδρομικής Ασφάλειας και Προτύπων της Μεγάλης Βρετανίας (Rail Safety and Standards Board)!

Φυσικά συνεργάζεται και με πολυεθνικές, όπως η εταιρεία Cubic Transportation Systems που συμμετείχε στην ανάπτυξη του συστήματος Oyster Card για τις συγκοινωνίες του Λονδίνου και πλέον έχει την άδεια να το εξάγει και σε άλλες πόλεις, με πρώτο πελάτη την Νέα Υόρκη.

Αυτό είναι το επόμενο βήμα! Μετά το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην Ελλάδα, ετοιμάστε το πρόσωπό σας!

Για όλα αυτά φυσικά, ο Δημοσθένης Λιακόπουλος έχει προειδοποιήσει μέσα από τα βιβλία του, τις εκπομπές του και το el.gr!


el.gr