...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Μείωση Δημοτικών τελών για το έτος 2018

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση της Δημάρχου για αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών έτους 2018....

Πρόκειται για μείωση 15,1 % των δημοτικών τελών, η οποία ισοδυναμεί με μείωση κατά 45,6% του ποσού της αύξησης που είχε γίνει το έτος 2015 για την μερική κάλυψη των εξόδων της ανταποδοτικής υπηρεσίας καθαριότητας και φωτισμού, καθότι υπολείπονταν ακόμα 560.988 € για να υπάρξει πλήρης ισοσκέλιση εσόδων/εξόδων.

Η μείωση των δημοτικών τελών είναι αποτέλεσμα της τιτάνιας προσπάθειας που καταβάλαμε αυτά τα 3 χρόνια για το νοικοκύρεμα και την περιστολή των αλόγιστων δαπανών.  Με τη σκληρή δουλειά και τα μέτρα ελέγχου και διαφάνειας που τολμήσαμε και πήραμε, καταφέραμε κάτι που για άλλους φαινόταν ακατόρθωτο.

Εκτός από τη μείωση των δημοτικών τελών, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής για τις ευάλωτες ομάδες έχουμε αυξήσει τις κατηγορίες που απαλλάσσονται των τελών (άποροι, μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άνθρωποι με αναπηρία κ.α.).

Επόμενος στόχος μας είναι ο έλεγχος-διασταύρωση των δηλωθέντων εμβαδών των κτισμάτων καθώς και η επικαιροποίηση εκείνων που μέχρι τώρα τυγχάνουν πλήρους απαλλαγής από δημοτικά τέλη,  ώστε να αποκατασταθούν τυχόν αδικίες και να εδραιωθεί στη συνείδηση των δημοτών το πνεύμα ισονομίας και ισότιμης συμμετοχής στην κάλυψη των ανταποδοτικών εξόδων του ευαίσθητου τομέα της καθαριότητας. 

Ευελπιστούμε ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα είμαστε πάλι στην ευχάριστη θέση να μειώσουμε ακόμη περισσότερο τα δημοτικά τέλη χωρίς να διασαλεύσουμε την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Σαλαμίνα 18/12/2017
Γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας