...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Νέα δεδομένα στη Μέση Ανατολή φέρνει ο Τραμπ- Έξαλλοι οι Ισραηλινοί

Ανατροπή της απόφασης για τους Παλαστινίους ετοιμάζει ο Λευκός Οίκος
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα προτιμούσε να παραμείνει ανοικτό το γραφείο της Οργάνωσης για την...
Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) στην Ουάσινγκτον και συζητά με παλαιστίνιους αξιωματούχους για το ζήτημα, παρότι έχει ήδη ληφθεί μια απόφαση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναστολή της λειτουργίας του, γνωστοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τρίτη.

Ένας αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει το Σάββατο ότι, βάσει της νομοθεσίας των ΗΠΑ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον δεν είναι σε θέση να ανανεώσει την άδεια λειτουργίας του γραφείου της ΟΑΠ, «δοθεισών ορισμένων δηλώσεων που έκαναν παλαιστίνιοι ηγέτες σχετικά με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

Βάσει του νόμου, η ΟΑΠ, η οργάνωση-ομπρέλα των παλαιστινιακών πολιτικών παρατάξεων, δεν μπορεί να διατηρεί γραφεία στην Ουάσινγκτον εάν απαιτεί από το ΔΠΔ να προσαγάγει σε δίκη Ισραηλινούς για εγκλήματα που καταγγέλλει ότι έχουν διαπράξει εναντίον Παλαιστίνιων.

Τον Σεπτέμβριο ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς είχε απευθύνει από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών έκκληση στο ΔΠΔ να «αρχίσει έρευνα και να προσαγάγει ισραηλινούς αξιωματούχους για την ανάμιξή τους στις εποικιστικές δραστηριότητες και τις επιθέσεις εναντίον του λαού μας».

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ επισήμανε ότι το θέμα βρίσκεται υπό συζήτηση και πρόσθεσε ότι εξ όσων γνωρίζει, το γραφείο της ΟΑΠ παραμένει ανοικτό και λειτουργεί προς το παρόν.

«Βρισκόμαστε σε επαφή με παλαιστίνιους αξιωματούχους όσον αφορά το καθεστώς αυτού του γραφείου της ΟΑΠ. Δεν θέλω οι δημοσιογράφοι να βιαστούν να μεταδώσουν πληροφορίες» για αυτό το θέμα, συμπλήρωσε και εξήγησε ότι η σεναριολογία για το κλείσιμο του γραφείου της οργάνωσης μπορεί να είναι πρόωρη. «Θα θέλαμε να μπορέσουν να το κρατήσουν ανοικτό», πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με ένα τηλεγράφημα που μετέδωσε το Σαββατοκύριακο το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, η παλαιστινιακή προεδρία εξέφρασε την κατάπληξή της για την απόφαση του Τίλερσον, την οποία μετέδωσε πρώτο το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Σύμφωνα με το WAFA, ο παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ αλ Μάλικι δήλωσε ότι η παλαιστινιακή ηγεσία δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς ή σε πιέσεις για τη λειτουργία του γραφείου της ΟΑΠ ή για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

Δεν έχει καταστεί ακόμη σαφές ποιες συνέπειες θα έχει αυτή η κίνηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, στις οποίες έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του ρεπουμπλικάνου προέδρου και ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

Το γραφείο της ΟΑΠ στην Ουάσινγκτον δεν απάντησε όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ζήτησε ένα σχόλιο για τις εξελίξεις. Μια πηγή ενήμερη σχετικά διαβεβαίωσε ότι το γραφείο είναι ανοικτό και αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα τράβηξαν πλάνα με τον παλαιστίνιο πρεσβευτή καθώς έμπαινε σε αυτό μέσα στην εβδομάδα.

el.gr