...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

-Αχ ,τι άσπρισαν τα γένια μου πρόωρα; ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΨΗΦΙΔΕΣ επί- ΓΝΩΣΗΣ και ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ.....


«Η αιτία της άρνησης του Θεανθρώπου βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο. Μέσα στον άνθρωπο βρίσκεται 
και η αιτία της αποδοχής του αντίχριστου» .ΟΣΙΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΜΠΡΙΑΝΤΣΑΝΙΝΩΦ

Χύτρα που βράζει έκαναν τον πλανήτη μας. Σκοτεινά, υποχθόνια σχέδια τόσων πολλών αιώνων ξεδιπλώθηκαν μονομιάς μπροστά μας.
Αφού μας κατέστησαν άβουλα πλάσματα, πρόσταξαν να παρακολουθήσουμε την παγκόσμια θεατρική παράσταση που στήσανε. Έτσι όλοι οι γεωπολιτικοί παίκτες- ηθοποιοί άρχισαν να ανεβαίνουν στην παγκόσμια σκηνή .Ο καθένας με την σειρά του και με τον ρόλο του, φυσικά όχι για να μας διασκεδάσουν, αλλά για να εκφοβίσουν και να οδηγήσουν σε απόγνωση τους θεατές.
Για την Ελλάδα μας δεν κράτησαν κανένα ρόλο, ούτε καν δευτερεύοντα. Τί να τον κάνουνε άλλωστε, αφού την έχουν οικονομικά και κοινωνικά τελειωμένη θεατρινίζοντας την κατάντια της στις παλιοφυλλάδες , στα τηλεοπτικά παράθυρα και στα δαιμονικά διαβούλια τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι όλα αυτά που γίνονται είναι το τελικό αποτέλεσμα μιας προαποφασισμένης πολύ μεγάλης γεωστρατηγικής επιλογής στο πιο ψηλό επίπεδο.
ΔΙΧΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ..
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΔΟΥΝΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ

Το σκηνικό έχει πλέον ξεκαθαρίσει και μπορούν να βγουν πλέον κάποια ασφαλή συμπεράσματα. 
Πνευματικές ψηφίδες από λόγους Πατέρων μπορούν να κάνουν κατανοητό την σημαντικότητα όλων αυτών που κυριολεκτικά διακυβεύονται και κυριολεκτικά πλέον αφορούν την ζωή και την επιβίωση μας σε κάθε επίπεδο.
« πονηροί δε άνθρωποι και γόητες προκόψουσιν επί το χείρον, πλανώντες και πλανώμενοι.»  Β΄ ΠΡΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΝ

« Όταν θα δυστυχεύση ο κόσμος από την χάριν του Παναγίου Πνεύματος, τότε θα έλθουν εις τον κόσμον όλαι αι δυστυχίαι να τον περικυκλώσουν. Και πρώτον θα δυστυχεύση ο κόσμος από την αγάπην, ομόνοιαν και σωφροσύνην, δεύτερον θα δυστυχεύση κάθε χώρα και να χαθούν τα υποκείμενα κεφάλαια από τας χώρας, και θέλει δυστυχεύση και η Εκκλησία του Χριστού από αρχιερείς και ποιμένες και πνευματικούς» ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΟΣΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ του Μυροβλήτη
¨Νηστέψετε¨ αδελφοί από την Αίρεση και την κακία του αντιχρίστου

« Ποιός δεν θα ντρεπόταν βλέποντας τον Παύλο να χύνει δάκρυα και να οδύρεται, έστω και αν ήταν πιο αναίσθητος και από τις πέτρες; Είδες πώς και εκεί προείπε τα μελλοντικά; 
Και εδώ το ίδιο ακριβώς κάνει λέγοντας•
 «να γνωρίζετε και αυτό, ότι δηλαδή κατά τις έσχατες ημέρες θα έρθουν καιροί δύσκολοι».
 Και για ποιό λόγο το λέει στον Τιμόθεο και δε λέει, «ας προσέξουν όσοι θα γεννηθούν αργότερα ότι θα έρθουν καιροί δύσκολοι»; Αλλά γνώριζε εσύ, για να μάθεις ότι και ο μαθητής όμοια με το διδάσκαλο φροντίζει γι’ αυτούς που θα γεννηθούν στο μέλλον. Γιατί αν δεν φρόντιζε, δεν θα ανέθετε με παρόμοιο τρόπο τη φροντίδα σ’ εκείνον. (Ι. Χρυσοστόμου, «Εις το “Τούτο δε γινώσκετε, ότι εν εσχάταις ημέραις έσονται καιροί χαλεποί”.», Ε.Π.Ε. τ. 27, σ.617- 635).

Να τι λέει επίσης ο Πνευματοκίνητος Λόγος του  ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ για τις ημέρες μας!!!
 «-Είθε να μην επιτρέψη ο Θεός να έρθουν δύσκολες μέρες, αλλά αν έρθουν, με έναν μικρό σεισμό, με ένα τράνταγμα, θα σωριάσουν ολόκληρες αδελφότητες, ολόκληρα μοναστήρια, γιατί ο καθένας θα πάη να σώση τον εαυτό του και θα τραβήξη την πορεία του.
-Χρειάζεται πολλή προσοχή, για να μη μας εγκατάλειψη ο Θεός. Οι ψυχές να έχουν κάτι πνευματικό. Αυτό σας τιμάει. Θα γίνει μεγάλο τράνταγμα.
-Τόσα σας λέω, τόσο σκληρά έχω μιλήσει! Εμένα κάτι να μου έλεγαν, θα προβληματιζόμουν, θα σκεφτόμουν γιατί μου το είπαν, τι ήθελαν.
- Γιά να μην πω βράδια, ένα βράδυ δεν θα κοιμόμουν. 
-Αν δεν έβλεπα τα δύσκολα χρόνια που έρχονται, δεν θα ανησυχούσα τόσο. 
-Αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι αργότερα θα δυσκολευθήτε πολύ. 
-Δεν με καταλαβαίνετε. Τότε θα με καταλάβετε…¨¨
-Αγωνιάτε Γέροντα 
-Αχ ,τι άσπρισαν τα γένια μου πρόωρα;
-Εγώ πονάω δυο φορές, μία, όταν προβλέπω μια κατάσταση και φωνάζω, για να προλάβουμε ένα κακό που πρόκειται να γίνη, και μια, όταν δεν δίνουν σημασία – ίσως όχι από περιφρόνηση -, και συμβαίνη μετά το κακό και μου ζητούν τότε την συμπαράστασή μου.
-Τώρα καταλαβαίνω τι τραβούσαν οι Προφήτες. Μεγαλύτεροι Μάρτυρες ήταν οι Προφήτες! Πιο μεγάλοι Μάρτυρες από όλους τους Μάρτυρες, παρ’ όλου που δεν πέθαναν όλοι με μαρτυρικό θάνατο.
- Γιατί οι Μάρτυρες για λίγο υπέφεραν, ενώ οι Προφήτες έβλεπαν μια κατάσταση και υπέφεραν συνέχεια. 

- Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο διάβολος βάλθηκε να καταστρέψη τα πλάσματα του Θεού. Έχει κάνει παγκοινιά, να καταστρέψη τον κόσμο.
- Λύσσαξε, γιατί άρχισε να μπαίνη στον κόσμο η καλή ανησυχία.
Είναι πολύ αγριεμένος, γιατί γνωρίζει ότι είναι λίγη η δράση του.»  
Απόσπασμα από τις σελίδες  332 -336 του βιβλίου:
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ 
ΛΟΓΟΙ  Β΄ 
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ 
ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ 
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ» 
ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αλλά Ηρώδης εκταράσσεται…οδυρόμενος ότι το κράτος αυτού καθαιρείται ταχύ. Και θερίζει τα νήπια ώσπερ σίτον.¨¨
« Αὐτὸς εἶναι ὁ λόγος ποὺ χρησιμοποιεῖ ὅλα τὰ μέσα γιὰ νὰ ἁλώσει ἰδιαίτερα τὶς ὀρθόδοξες χῶρες, ὥστε, καὶ ἂν αὐτὲς εἶναι μικρὲς καὶ ἀδύναμες σὰν τὴν Ἑλλάδα μας. Τὸν φοβίζουν ὅσο τίποτε ἄλλο οἱ ἄνθρωποι καὶ οἱ λαοὶ ποὺ ἔχουν μέσα τους Χριστό, γι’ αὐτό, στὴν ὕστατη προσπάθειά του νὰ ἀπομακρύνει τὴ Χάρη ποὺ ἔλαβαν μὲ τὸ Βάπτισμα καὶ τὸ Χρίσμα, ἔχει ἐπιστρατεύσει ὅλη του τὴν πονηρὶα καὶ τοὺς πιὸ ἔμπιστους συνεργάτες του.» ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ, ΙΕΡΟΝ ΚΕΛΛΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΟΥΡΑΖΕΡΙ. ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Ακούστε τι λέει ο απόστολος Παύλος για τα πονηρά πνεύματα στους ουρανούς και για τον αγώνα εναντίον τους: «Γιατί δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τους κυρίαρχους του σκοτεινού τούτου κόσμου, τα πονηρά πνεύματα που βρίσκονται ανάμεσα στη γη και στον ουρανό» (Εφ. 6, 12). Ω, πόσο μεγάλη είναι αυτή η καταραμένη στρατιά των δαιμόνων, αμέτρητο αυτό το μαύρο πλήθος! Σταθερά και ακούραστα μέρα-νύχτα προσπαθούν όλους μας, που πιστεύουμε στο όνομα του Θεού, να μας παρασύρουν στην οδό της απιστίας, στην οδό του κακού και της ατιμίας. (Αγ. Λουκά, Αρχιεπ. Κριμαίας, «Λόγοι και ομιλίες», τ. Α΄, εκδ. Ορθόδοξος Κυψέλη, σ. 165-171)
Τι συμβαίνει και συμβαίνουν όλα αυτά τα παράξενα στις μέρες που βιώνουμε;
 Μας το λέει καθαρά ο Γέροντας Σωφρόνιος του Essex επισημαίνοντας κάτι συγκεκριμένο.  
« οι περισσότερες γυναίκες της εποχής μας έχασαν την υψηλή αυτή συνείδηση και άρχισαν να γεννούν προπαντός κατά σάρκα.» Φυσικά συμπεριλαμβάνει και την υλόφρονη αντίληψη των πατέρων. « Τα παιδιά μας έγιναν ανίκανα για την πίστη. Συχνά αδυνατούν να πιστέψουν ότι είναι εικόνα του Αιωνίου Θεού.» 
« Η μεγαλύτερη αμαρτία στις ήμερες μας έγκειται στο ότι οι άνθρωποι βυθίστηκαν στην απόγνωση και δεν πιστεύουν πια στην Ανάσταση. Ο θάνατος του ανθρώπου εκλαμβάνεται από αυτούς ως τελειωτικός θάνατος, ως εκμηδένιση, ενώ πρέπει να θεωρείται ως στιγμή αλλαγής της μορφής της υπάρξεώς μας ως ημέρα γεννήσεώς μας στην ανώτερη ζωή, σε ολόκληρο πλέον το πλήρωμα της ζωής που ανήκει στο ΘΕΟ» 
Τι χάνουμε;
 Την επίγνωση του μεγαλύτερου δώρου που δόθηκε στην οικουμένη. 
« Τί εἶναι αὐτὴ ἡ μεγάλη λαμπροφορία; Τί εἶναι αὐτὴ ἡ τόση φωταγωγία καὶ χαρά; Τί εἶναι αὐτὸ ποὺ ἔκανε τὴν Ἐκκλησία ν᾿ ἀστράφτει τόσο πολύ; Τί εἶναι αὐτὸ ποὺ λάμπρυνε τὴν οἰκουμένη; Τί εἶναι αὐτὸ ποὺ ἔκανε νὰ δημιουργηθεῖ τόσο μεγάλη χαρὰ καὶ εὐχαρίστηση;
Χθὲς ἤμασταν σὲ λύπη καὶ σήμερα σὲ χαρά. Χθὲς σὲ κατήφεια καὶ σήμερα σὲ εὐθυμία. Χθὲς σὲ θρήνους καὶ σήμερα σὲ ἀλαλαγμούς. Ρωτᾶς ποιὰ εἶναι ἡ αἰτία αὐτῶν καὶ τί εἶναι ἐκεῖνο ποὺ προκάλεσε αὐτὴ τὴν τόσο μεγάλη χαρὰ καὶ λαμπρότητα;
Ὁ Χριστὸς ἀναστήθηκε ἀπὸ τοὺς νεκροὺς καὶ ὅλος ὁ κόσμος γέμισε ἀπὸ ἀγαλλίαση. Κατάργησε μὲ τὸ ζωοποιό του θάνατο τὸ θάνατο καὶ ὅλοι ὅσοι βρίσκονταν στὸν ᾍδη ἐλευθερώθηκαν ἀπ᾿ τὰ δεσμά του. Ἄνοιξε τὸν Παράδεισο καὶ τὸν ἔκανε προσιτὸ σὲ ὅλους.»  Ὅσιος & Ὁμολογητής Θεόδωρος ὁ Στουδίτης.
Όμως τα αισθητά μας μάτια συνήθισαν να βλέπουν το σκοτάδι με τον παραλογισμό της αμετανοησίας και την καθέξιν αμαρτία, Και βλέπουμε όλο το κακό να έχει πέσει πάνω στη γη και την εμπροσθοφυλακή του να πολεμάει με μανία και με τα πλέον εξελιγμένα δαιμονικά όπλα μέσα σε αυτό το μικρό αλωνάκι που λέγεται Ελλάς και την πολεμάει εδώ και χρόνια με λύσσα γιατί η ΕΛΛΑΔΑ είναι οι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ  ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ του Πλανήτη μας και του Πανανθρώπινου Πολιτισμού. 
Όλοι μας έχουμε μετά από τέτοιο πόλεμο αποκάμει. 
Αναρωτιόμαστε μας εγκατέλειψε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ; Μη γένοιτο. Λείπει η πραγματική μετάνοια, η πίστη ;
 Λείπουν οι αυθεντικοί πνευματικοί οδηγοί ; Τι θα γίνει άραγε με το καθημαγμένο Ελληνικό Έθνος; Άραγε τελειώσαμε μέσα στην παγκόσμια ιστορία;
Να λοιπόν οι αυθεντικές απαντήσεις από στόματα αυθεντικών ανθρώπων και απλανών οδηγών!!!
« Τι και αν πέσαμε σε πέσιμο πρωτάκουστο,
που όμοιο βαθύ καμιά φυλή δεν είδε ως τώρα.
Είναι επειδή με του καιρού το πλήρωμα,
όμοια βαθύ μας μέλεται ένα ανέβασμα» 
ΠΡΟΣ ΥΨΗ ΟΥΡΑΝΟΦΟΡΑ” (Κωστής Παλαμάς)
 « ότι δεν εδύνατο ο Θεός πλέον να ανεχθεί εκείνη την λυπηράν κατάσταση σ’όλη τήν οικουμένη μηδαμώς εξαιρουμένης και της Ελλάδος, πού τήν αγαπά περισσότερο και το οποίο στα χαρτιά μας λέει και σε λίγο πραγματοποιούνται, 
ότι ή Ελλάς, ή Ελλάς θά δείτε σέ λίγο πόσο θά γίνει μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη.
Όχι μόνο θά δείτε, θά έχει εξαίρετο καί λαμπρό παράδειγμα εις όλη τήν οικουμένη,διότι ενθυμείσθε ότι εδώ δέν εχύθηκε αίμα, όταν εκήρυξε ό Απόστολος Παύλος, ενώ ξέρεις τι αίμα χύθηκε σ’ όλα τά έθνη.

Ένθυμείστε ότι είπε, τί είπε ό Χριστός, όταν επήγαν τίνες Έλληνες, όταν επήγε ό Ανδρέας καί ό Φίλιππος.
Ένθυμείστε τώρα που είπανε, τίνες άνδρες Ιδείν θέλουνε τόν Κύριο καί είπε:
«Νύν έδοξάσθη ό ΥΙός τού Άνθρώπου» Προφητεία του Γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη, Μονής Αγίου Παντελεήμονα Νέας Πεντέλης, παρμένη από το βιβλίο του Μοναχού
Ζωσιμά: “Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης 1901-1988, η ζωή και το έργο του.
Ζούμε μέρες ΤΑΡΑΓΜΕΝΕΣ την στιγμή που τα γεωπολιτικά γεγονότα συγκλίνουν παράλληλα και με εκκλησιαστικά γεγονότα. Τι συμβαίνει;
« - Γέροντα, σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια θα επέμβει  ο Χριστός; 
- Ναι. Εδώ, βλέπεις, σε έναν αδικημένο που έχει καλή διάθεση, επειδή δικαιούται την θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Άγιοι, η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν, πόσο μάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καημένος ο κόσμος. 
-Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντιχρίστου σατανά. Θα φάη μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθη η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. 
-Ὁ Κύριος ὅμως, ὅταν θὰ πρέπη, θὰ παρουσιάση τοὺς Μάρκους τοὺς Εὐγενικοὺς καὶ τοὺς Γρηγορίους Παλαμάδες, ποὺ θὰ συγκεντρώσουν ὅλα τὰ κατασκανδαλισμένα ἀδέλφια μας, γιὰ νὰ ὁμολογήσουν τὴν ὀρθόδοξη πίστη καὶ νὰ στερεώσουν τὴν παράδοση καὶ νὰ δώσουν χαρὰ μεγάλη στὴν Μητέρα μας Ἐκκλησία.» Μὲ πόνο καὶ ἀγάπη γιὰ τὸν σύγχρονο ἄνθρωπο», Γέροντος Παϊσίου Ἁγιορείτου, Λόγοι Α΄,ἔκδ. Ἡσυχαστήριον «Εὐαγγελιστὴς Ἰωάννης ὁ Θεολόγος», Σουρωτὴ Θεσσαλονίκης).
Τα αόρατα μάτια του εχθρού στοχεύουν εδώ την απτόμενη ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και την δυναμική του Ελληνικού ιδεώδους.

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ;
Να γιατί κτυπάνε ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΠΑΤΡΙΔΑ όλα τα σκοτάδια της γης με πρώτο στόχο να διασπάσουν το Ελληνικό από το Χριστιανικό στοιχείο και στο τέλος να διαλύσουν και τα δύο.

Αυτός η αυτοί που σχεδίασαν αυτό το έγκλημα γνώριζαν πολύ καλά ότι η καθαρή ιστορία του Ελληνικού Έθνους είναι η αμύθητη περιουσία και το στρατηγικό πλεονέκτημα της ράτσας μας μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά είναι και το διαμορφωτικό στοιχείο- καταλύτης της πολιτισμικής εξέλιξης του ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ.
Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας