...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017

Όλοι οι Δήμοι ανά την Ελλάδα εντάσσονται στα προγράμματα φιλοξενίας προσφύγων

Μαντέψτε τι ακολουθεί.....

Σε ευρωπαϊκό δίκτυο Δήμων για πρόσφυγες και μετανάστες συμμετέχει ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης, μαζί με Δήμους από επτά ακόμη ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για την ενσωμάτωση και την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξής τους στην τοπική κοινότητα.
«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην διατήρηση του πολιτισμού, αλλά και την εκπαίδευση των ανθρώπων αυτών» τόνισε η επιμελήτρια του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων REACT, Χρύσα Ζηζοπούλου, μιλώντας στην πρώτη συνάντηση έναρξης εργασιών του προγράμματος SOLIDA (Δίκτυο Δήμων για την προώθηση της δημοκρατικής συμμετοχής των προσφύγων και μεταναστών), που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στον Δήμο Τζιοϊόζα Ιόνικα (Gioiosa Ionica) της Ιταλίας.

Αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές πρακτικές για την ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών σε μικρούς και μεσαίους Δήμους, αιρετοί εκπρόσωποι, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό στον τομέα Κοινωνικής Πολιτικής από την Κροατία, τη Σλοβενία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Μάλτα και την Ελλάδα, έλαβαν μέρος στις προγραμματισμένες συναντήσεις, στα σεμινάρια και στα εργαστήρια διαδραστικού χαρακτήρα. Κατά τη διάρκειά τους παρουσίασαν τις δράσεις των Δήμων τους και αντάλλαξαν εμπειρίες και συμπεράσματα, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν σε σειρά παρόμοιων συναντήσεων που θα ακολουθήσουν στην έδρα του κάθε Δήμου-εταίρου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.

Σημειώνεται, ότι στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, από την αρχή του προγράμματος REACT έχουν φιλοξενηθεί σε διαμερίσματα και έχουν φύγει για το εξωτερικό 144 πρόσφυγες με τα παιδιά τους, ενώ σήμερα φιλοξενούνται 150.

Άλλωστε, ο πρώην Δήμος Συκεών υπήρξε ο πρώτος που λειτούργησε το 2007, το Τοπικό Συμβούλιο Μεταναστών, η λειτουργία του οποίου υποστηρίχθηκε και στηρίχθηκε και από τον νέο Δ. Το μετέπειτα Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, που λειτουργεί με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των μεταναστών και του Δήμου, προκειμένου να προωθήσει τις ανάγκες τους σε τοπικό επίπεδο.

el.gr