...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Η ΕΟΚΑ θα δώσει την τελευταία της μάχη – Μήνυμα Ελλήνων σε όλη την Ευρώπη.ΒΙΝΤΕΟ

Του Κίμωνα Χαραλάμπους
Αποζημιώσεις από την βρετανική κυβέρνηση θα διεκδικήσουν 35 Κύπριοι, πρώην μέλη της ηρωϊκής ΕΟΚΑ (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών)!.....


Η αποζημίωση θα είναι το λιγότερο για τα βασανιστήρια που υπέστησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα τους κατά της νεοταξίτικης βρετανικής αποικιοκρατίας.

Το θέμα αναδεικνύει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Μάλιστα θα διεξαχθεί προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία σε βρετανικό δικαστήριο για να αποφασιστεί κατά πόσο η αγωγή θα πρέπει να εξεταστεί αποκλειστικά με βάση το αγγλικό δίκαιο ή και με το κυπριακό δίκαιο.

Το σίγουρο είναι πως ξεκινά μια μακρά νομική διαδικασία, η οποία θυμίζει παλαιότερη απόφαση ανώτερου δικαστηρίου, με την οποία επιτράπηκε σε ηλικιωμένους Κενυάτες να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση για βασανιστήρια που υπέστησαν από τις αποικιοκρατικές δυνάμεις στη διάρκεια της εξέγερσης των Μάου Μάου την δεκαετία του 50!

Φαίνεται πως οι Βρετανοί έχουν φροντίσει να αφήσουν το βάρβαρο στίγμα τους σε όλον τον κόσμο.

Ωστόσο, απέναντι στους Έλληνες, υπάρχει πάντα μια ιδιαίτερη αντιπάθεια, καθώς, κάποιοι από αυτούς, εκφράζουν το φως απέναντι στο σκοτάδι, το οποίο  υπηρετούν οι Άγγλοι και απόγονοί τους, ως κατακτητές.

Ο επικεφαλής του Συνδέσμου Βετεράνων ΕΟΚΑ Θάσος Σοφοκλέους, δήλωσε στην εφημερίδα από τη Λευκωσία ότι πρόκειται για «μία πολύ μεγάλη ημέρα» για τους ενάγοντες.

Οι περισσότεροι από τους ενάγοντες είναι 80άρηδες, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται δύο γυναίκες. Η μία από αυτές καταγγέλλει ότι ήταν 16 ετών τη δεκαετία του 1950, όταν έπεσε θύμα βιασμού σε δάσος από αξιωματικούς του βρετανικού στρατού.

«Θέλουμε δικαιοσύνη. Δεν είμαστε κατά των Βρετανών. Έχουμε πολλούς φίλους και συγγενείς εκεί. Αυτό που συνέβη ήταν εξαιτίας της πολιτικής. Πολεμήσαμε για την ελευθερία και την ένωση με την Ελλάδα, ψηφίσαμε υπέρ αυτού συντριπτικά σε ένα δημοψήφισμα, αλλά αντ’ αυτού μας βασάνισαν και μας σκότωσαν», δηλώνει στην εφημερίδα ο Σοφοκλέους.

Ωστόσο, όπως σας έχουμε ενημερώσει, η σημερινή ηγεσία έχει διαγράψει τον σκοπό και στόχο, για τον οποίο άλλοι Έλληνες της Κύπρου βασανίστηκαν και άλλοι εκτελέστηκαν από τα αγγλικά στρατεύματα κατοχής! Η ακροαματική διαδικασία θα αποτελέσει, ως εκ τούτου, μήνυμα στις σημερινές ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Ο 84χρονος σήμερα συνταξιούχος γυμνασιάρχης, ο οποίος ηγήθηκε μιας ομάδας μελών της ΕΟΚΑ περιγράφει:

Οι συστηματικοί ξυλοδαρμοί που υπέστη από αξιωματούχους του βρετανικού στρατού και τα σώματα ασφαλείας, υποστηρίζει, του προκάλεσαν προβλήματα στην ακοή και τραύματα στη σπονδυλική στήλη και τα γόνατα.

Συνολικά έμεινε φυλακισμένος επί 26 μήνες σε βρετανικές φυλακές.el.gr