...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

Στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΠΟΛΗ και για τα ΣΤΕΝΑ «σκοτώσανε» τον Σακαφλιά;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Χάριν  γεωπολιτικής - ποιητικής αδείας αλλάζουμε το άσμα:
«Στα Τρίκαλα στα δυο στενά, σκοτώσανε τον Σακαφλιά». Το τραγούδι αυτό αποτελεί ένα από τα κλασσικά τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, το οποίο ηχογραφήθηκε το 1939».....

Πρωτόγνωρα πράγματα, καλείς κάποιον στο σπίτι σου ( βλ. επικείμενη  επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα ) και αυτός αντί  να δείξει τον καλό εαυτό του μέχρι τότε , σου κάνει πολλαπλά δώρα του τύπου των συνεχών παραβιάσεων – εμπλοκών στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο σου  , δέσμευση μεγάλων περιοχών σου για να πραγματοποιήσει ναυτικές  και αποβατικές ασκήσεις , εμπρηστικές δηλώσεις κ.α 
Ας τον « δικαιολογήσουμε»  όμως τον υψηλό επισκέπτη γιατί έχει άγχη πολλά.
Ο  υπό κατασκευή TurkStream κατεβαίνει με φόρα μέσω Μαύρης Θαλάσσης για να ζεστάνει τους κρύους χειμώνες της  Κεντρικής Ευρώπης και παράλληλα αυτόν τον ενεργειακό αγωγό θα τον καλύπτει η προστασία της ομπρέλας των S-400  που επιθυμεί να παραλάβει η Τουρκία. 
Πριν ένα μήνα  αρθρογραφήσαμε και επισημάναμε πρώτοι , ότι αν δεν φτάσει ο Turk Stream μέχρι την Κωνσταντινούπολη δεν πρόκειται να παραλάβει τους S- 400 έστω και αν έδωσε ζεστή προκαταβολή και πήρε παχιές υποσχέσεις.
Υπέγραψε όμως και ρήτρες σε αυτήν την συμφωνία που λίγο- λίγο έρχονται στο προσκήνιο από το παρασκήνιο των προηγούμενων ημερών.
«Ο αγωγός Turk Stream έφτασε ήδη στην  τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), το Σάββατο, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των δύο υπεράκτιων γραμμών στα ρωσικά ύδατα, σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται το έργο και την Gazprom …
Ωστόσο, η Ρωσία δεν θα προχωρήσει περαιτέρω στην  κατασκευή του Turk Stream , μέχρι η ΕΕ να αποφασίσει τι θα πράξει» , δήλωσε  ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.» https://www.pentapostagma.gr/   8 Νοεμβρίου 2017
Πριν μερικά 24 ωρα πάλι επισημάναμε ότι ο κ. Ερντογάν έρχεται στην Ελλάδα πλην των άλλων ανοικτών θεμάτων και σαν ενεργειακός ΝΤΗΛΕΡ.
Το άλγος του είναι :
Κατά πόσο οι ΗΠΑ με τις οποίες πρόσφατα έχει συγκρουσθεί σφόδρα θα επιτρέψουν να περάσει ο ανωτέρω  αγωγός – όνειρο της Τουρκίας μέσω της Ελληνικής επικρατείας και από εκεί να πάει στην κρύα Κεντρική και Νοτιο-ανατολική Ευρώπη  για να την ζεστάνει με το αζημίωτο;
Τις επόμενες μέρες ο σουλτάνος μέχρι να έρθει στην Αθήνα θα δείξει τους όδοντες του. 
Για να τονίσει ότι δεν έρχεται για παζάρι που χρονοτριβεί  αλλά μέσω εκβιασμών ( βλ. μειονοτικό  Θράκης, προσφυγικό, βραχονησίδες, αποστρατικοποίηση νησιών Αιγαίου) να μπουν όλα κάτω και να  πετύχει την πιθανή  υπόσχεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να διέλθει ο περιβόητος Turk Stream παράλληλα με τον TAP μέσω Έβρου – Δυτικής Θράκης- Αν. Μακεδονίας κα.
Αν δεν πετύχει τίποτε ή πάρει μισόλογα από τους δικούς μας, τότε δεν πρόκειται να πάρει τους S- 400 όπως τονίσαμε παραπάνω.
Καθότι δεν είναι μειωμένης αντίληψης οι Ρώσοι να ποντίζουν εκατοντάδες μέτρα σωληνώσεων στην Μαύρη Θάλασσα για να ζεστάνουν μόνο την Τουρκία.
Ουσιαστικά έχουμε γεωπολιτικά συγκοινωνούντα δοχεία πίεσης.
Οι Ρώσοι να πιέζουν τον ενεργειακό ντήλερ Ερντογάν, αυτός με την σειρά του να πιέζει εμάς και εμείς να πιεζόμαστε από τις ΗΠΑ.
Το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό σε λίγο. 
« ΣΤΕΝΑ, TurkStream , S-400 και  ΚΟΥΡΔΙΚΟ βρίσκονται  ακριβώς στην ίδια γραμμή γεωστρατηγικής αξιολόγησης και στην υψηλότερη ατζέντα λήψης αποφάσεων και καθορισμού  γεωπολιτικών ελιγμών» 
Ρωσικά και Αμερικανικά στρατηγικά συμφέρονται συγκλίνουν δραματικά στα ΣΤΕΝΑ με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον της Ελλάδος και την διάλυση της Τουρκίας. 
Οι εξελίξεις τώρα πλέον τρέχουν και  δεν θα σταματούν. 
Η εποχή των καλών σχέσεων Ελλάδος – Τουρκίας  μάλλον είναι ένα ιστορικό παρελθόν διότι τα συμφέροντα είναι ΙΣΧΥΡΑ. 
Σήμερα η γεωπολιτική πάει παράλληλα με την Προφητεία και μάλιστα η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ προηγείται για τους προβληματισμένους.  
Το πόσο ευαίσθητη είναι η κρίσιμη περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης- ΣΤΕΝΑ  το ανέδειξε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ το 1990 και μάλιστα ανέδειξε και τα ΙΣΧΥΡΑ  συμφέροντα επ αυτής, όπως επιβεβαιώνεται πανηγυρικά και πνευματικά . 
ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ 
«Βρισκόμαστε στο 1990 που είδα τον γέροντα. Ήταν η τελευταία φορά γιατί μετά από λίγο αρρώστησε.  
Μου λέει ο γέροντας «θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό… Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί.  
Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας  
αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.  
Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!».  
Τον ρωτάω «εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;»  
«Όχι!», μου λέει. «Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης. Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…»» ΑΝΕΚΔΟΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012http://hggiken.pblogs.gr/  
Πάρτε μια ιδέα το τι ετοιμάζεται να γίνει στα ΣΤΕΝΑ 
Να γιατί και οι Ρώσοι θα κατέβουν για τα δικά τους τα ΙΣΧΥΡΑ συμφέροντα. 
« Οι Ρώσοι θα κατέβουν στα Στενά , όχι για να βοηθήσουν εμάς , αυτοί έχουν τα δικά τους συμφέροντα αλλά οι Ρώσοι δίχως να το θέλουν θα βοηθάν εμάς. 
Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. 
Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. 
– «Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους»ΠΗΓΗ: σελ. 432 Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994». Πηγή: pentapostagma.gr 
Πολλά νομοσχέδια θα μείνουν στα χαρτιά; ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ 
Οι ΑΓΙΟΙ της Ελλάδος οριοθετούν την ΒΥΖΑΝΤΙΝΉ συνοριογραμμή
ΕΛΛΗΝΕΣ θα πούμε το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ σύντομα έστω και επώδυνα γιατί μας κατάντησαν ξυπόλητους. 
Με Πίστη και Ελπίδα   
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας