...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. – Αντιεξουσιαστές από όλη την Ευρώπη μαζεύονται στο Πολυτεχνείο- Συνελήφθη 22χρονος Γάλλος που έσπαγε κάμερες

Η πανευρωπαϊκή «κατασκήνωση» του τριήμερου φεστιβάλ εξέγερσης στην αίθουσα Γκίνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και η δημοσιοποίηση για πρώτη φορά μιας......
«κρυφής» αλλά συνηθισμένης ανακοίνωσης-κάλεσμα για τη στήριξη των πολιτών στις συγκρούσεις με τους αστυνομικούς, με το «πέταγμα

μιας γλάστρας από το μπαλκόνι», είναι τα κύρια ζητήματα που ανησυχούν τους επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, εν όψει της επετείου εορτασμού του Πολυτεχνείου.
Στον συγκεκριμένο χώρο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει συγκεντρωθεί σημαντικός αριθμός ατόμων μεταξύ των οποίων και ξένοι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι διαμένουν εκεί χρησιμοποιώντας υπνόσακους. Το φεστιβάλ υποτίθεται ότι θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη, ωστόσο, οι αστυνομικοί είναι επιφυλακτικοί για αυτήν την εξέλιξη, καθώς εκτιμούν ότι η αίθουσα θα παραμείνει υπό κατάληψη, όπως είχε γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν, και το 2016.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο κτίριο να αποτελέσει ορμητήριο επιθέσεων. Σε αυτή την περίπτωση, όπως αναφέρουν επικεφαλής αξιωματικοί των μέτρων ασφάλειας, θα επιχειρηθεί και πάλι η «απομόνωση» των καταληψιών με την περιμετρική ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και αποτροπή ενίσχυσης τους από άτομα που θα συμμετάσχουν στην πορεία μνήμης.

7.000 και «μυστικοί»

Σημειώνεται ότι στα μέτρα ασφάλειας και περιφρούρησης των εκδηλώσεων και της πορείας θα συμμετάσχουν περίπου 7.000 αστυνομικοί, αριθμός λίγο μεγαλύτερος από τον περσινό, παρότι το 2016 λίγες ημέρες πριν από τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, είχε ταξιδέψει στη χώρα μας ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουν λάβει τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στις συσκέψεις και επικοινωνίες με τους πρυτάνεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οι πόρτες των πανεπιστημίων θα κλείσουν μετά το πέρας των εκδηλώσεων. Το ίδιο θα συμβεί και στο Πολυτεχνείο, όταν ξεκινήσει η πορεία και το πανεπιστημιακό ίδρυμα θα περιφρουρηθεί περιμετρικά από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο αστυνομικός σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας έχει ως βασική αρχή την απομόνωση ύποπτων ταραξιών και «καθοδήγησή» τους προς την περιοχή των Εξαρχείων. Περιλαμβάνει την ισχυρή αστυνομική παρουσία, πληροφοριακό δίκτυο, έγκαιρη ενημέρωση, πλαισίωση των ύποπτων ομάδων και παρέμβαση στην αρχή εκδήλωσης επεισοδίων. Έχουν δοθεί εντολές για αυξημένα μέτρα σε αστυνομικά τμήματα, ενώ έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για έντονα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών που πραγματοποιούν περιπολίες, υπό το φόβο επιθέσεων εις βάρος τους.

Στο μεταξύ, σε επιτήρηση θα βρίσκονται καταλήψεις που φιλοξενούν πρόσφυγες στο κέντρο της πόλης, ενώ ήδη στην περιοχή των Εξαρχείων και όχι μόνο έχουν αναπτυχθεί «μυστικές» ομάδες αστυνομικών ειδικών υπηρεσιών για τον εντοπισμό ύποπτων κινήσεων.

«Δώσε ‘‘πυρομαχικά’’, πέτα γλάστρες»

Για πρώτη φορά οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι φυλλάδια που δίνονταν χέρι με χέρι στα Εξάρχεια, και προέτρεπαν στη βοήθεια των πολιτών στις συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, δημοσιοποιήθηκαν και διαδικτυακά. Η τακτική ανοικτή Συνέλευση Ενάντια στην Αστυνομική Κατοχή, με έδρα την αίθουσα Γκίνη του Πολυτεχνείου, απηύθυνε κάλεσμα… αντίστασης στους κατοίκους των Εξαρχείων με τίτλο «ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ».

Στο συγκεκριμένο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Συμμετέχοντας στην αντίσταση χτίζουμε τη συλλογική αυτοδιεύθυνση. … μπορείς κι εσύ:

– να ανοίξεις την πόρτα της πολυκατοικίας ή και του σπιτιού σου σε αυτούς που καταδιώκονται από τους μπάτσους – να δώσεις πρόσβαση στην ταράτσα, για τους διαδηλωτές – να πετάξεις μια (άδεια) γλάστρα από το μπαλκόνι – να βγάλεις έναν κουβά με νερό για την εξουδετέρωση των χημικών – να προσφέρεις νερό, διάλυμα malox σε βαποριζατέρ (1/2 νερό) ή riopan στους πληγέντες από τα χημικά – να βγεις στο δρόμο και να σταθείς απέναντι στους κρατικούς δολοφόνους – να συμβάλεις στην ανέγερση οδοφραγμάτων και στη διάθεση «πυρομαχικών» με ό,τι αχρείαστο αντικείμενο υπάρχει – να εναντιωθείς σε προσαγωγές-συλλήψεις – να παρατηρείς την καθημερινή κίνηση της Αστυνομίας και να μοιράζεσαι τις πληροφορίες με τους συναγωνιστές – να εμψυχώνεις όσους μάχονται».

crashonline.gr