...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Έρχεται ο μεγάλος σεισμός στην Καλιφόρνια;10 συνεχόμενοι σεισμοί στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα χτες,δημιουργούν φόβους.

Ο φόβος για τον μεγάλο σεισμό στην Καλιφόρνια,ανακινήθηκε μετά τους 10 συνεχόμενους μικροσεισμούς στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα χτες.....


Οι 10 συνεχόμενοι σεισμοί έπληξαν την κομητεία Monterey, μια αγροτική περιοχή στην Καλιφόρνια, σε αυτό που οι σεισμολόγοι αποκαλούν «σμήνος» σεισμών.

Ο μεγαλύτερος από τους 10 σεισμούς,ήταν 4,6 ρίχτερ και έγινε αισθητός στο Σαν Φρανσίσκο σε απόσταση πάνω από 90 μίλια (145 χλμ.).

Οι σεισμοί αυτοί αυξάνουν δραματικά την πιθανότητα ενός μεγάλου σεισμού στην Καλιφόρνια, τουλάχιστον προσωρινά, ισχυρίζονται οι ειδικοί.

Το σμήνος έπληξε τη Κομητεία Μοντερέι της Καλιφόρνιας τη Δευτέρα στις 11:31 π.μ. (4:31 μ.μ. GMT) περίπου 13 μίλια (20 χλμ.) Βορειοανατολικά του Γκονζάλες, κοντά στο Σαλίνα.

Ο αρχικός σεισμός μεγέθους 4.6 ρίχτερ ακολουθήθηκε από εννέα μικρότερους μετασεισμούς.

Ο μεγαλύτερος από αυτούς τους μετρημένους σεισμούς ήταν μεγέθους 2.8 ρίχτερ, δήλωσε ο Annemarie Baltay, ένας σεισμολόγος στην Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα στο Menlo Park, είπε στο SFGATE, το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Σαν Φρανσίσκο.
Δεν υπήρξαν αναφορές τραυματισμών ή ζημιών στα κτίρια.

Ο σεισμός συνέβη σε βάθος περίπου 6 μίλια (6,5 χλμ.) Στο διαβόητο ρήγμα του Σαν Αντρέα, κοντά σε μια περιοχή όπου αποδίδεται το ρήγμα του Calaveras.
Οι ειδικοί προειδοποίησαν προηγουμένως ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα στη γραμμή του ρήγματος προκαλεί ανησυχίες.


«Κάθε φορά που υπάρχει σημαντική σεισμική δραστηριότητα κοντά στο ρήγμα του Σαν Αντρέα, εμείς οι σεισμολόγοι νιώθουμε νευρικοί» δήλωσε ο Thomas Jordan, διευθυντής του Κέντρου Σεισμού της Νότιας Καλιφόρνιας, πέρυσι στους LA Times.

«Επειδή αναγνωρίζουμε ότι η πιθανότητα να γίνει ένας μεγάλος σεισμός ανεβαίνει».

Παρόλα αυτά, η κ. Baltay είπε ότι οι πρόσφατοι σεισμοί είναι μέρος της φυσιολογικής σεισμικής δραστηριότητας και ότι δεν υπήρχε καμία πρόταση ότι οι σεισμοί ήταν ενδείξεις μεγαλύτερης δραστηριότητας.
«Αυτή είναι μια τυπική συμπεριφορά», είπε.

Οι φόβοι για το «Μεγάλο σεισμό» της Καλιφόρνια ανατράπηκαν τον Μάιο, όταν ένας ειδικός προειδοποίησε ότι ένας καταστρεπτικός σεισμός θα χτυπήσει το κράτος «αμέσως».

Ο σεισμολόγος Δρ Lucy Jones, από την Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα, προειδοποίησε σε μια δραματική ομιλία, ότι οι άνθρωποι πρέπει να ενεργήσουν για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους παρά να αγνοήσουν την απειλή.

Σε μια κεντρική ομιλία σε μια συνάντηση της Ιαπωνικής Ένωσης Γεωεπιστημών και της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, ο Δρ Τζόουνς προειδοποίησε ότι το κοινό δεν έχει ακόμη αποδεχτεί την τυχαία σειρά μελλοντικών σεισμών.


Οι άνθρωποι τείνουν να επικεντρωθούν σε σεισμούς που συμβαίνουν τα επόμενα 30 χρόνια, αλλά θα πρέπει να προετοιμαστούν τώρα, προειδοποίησε.


http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5080211/Quake-swarm-rocks-San-Andreas-fault-Monterey-County.html

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ DAILY MAIL: Corfiatiko