...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

S-400 σημαίνει συνέπειες για την Τουρκία… αλλά και υπονοούμενα για τα F-35

Κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ προειδοποίησε για «απαραίτητες συνέπειες» που θα υποστεί η Τουρκία, εάν το μέλος της Συμμαχίας αγοράσει το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής και.....
αντιβαλλιστικής άμυνας S-400, αναφέρεις ε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ το έγκυρο Defense News.

Και δεν ήταν όποιος-όποιος, αλλά ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, στρατηγός Πετρ Πάβελ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι μπορεί κάθε έθνος είναι ελεύθερο να κάνει τις δικές του αμυντικές επιλογές, όμως η προμήθεια των S-400 από την Τουρκία θα την αποκλείσει από το να αποτελεί μέρος οποιουδήποτε ολοκληρωμένου συστήματος ΝΑΤΟϊκής αεράμυνας, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε «τεχνικούς περιορισμούς».

Όπως είναι κυρίαρχη η Άγκυρα να λάβει τις αποφάσεις της, έτσι είναι και οι υπόλοιποι σύμμαχοι να λάβουν τις δικές τους, είπε περιφραστικά ο ΝΑΤΟϊκός στρατηγός, προκαλώντας όπως είναι φυσικό, αμηχανία το λιγότερο στους Τούρκους.

Ενώ η Τουρκία ανακοίνωσε την επιλογή των S-400 τον Σεπτέμβριο, δεν έχει ακόμη υπογράψει τα έγγραφα οριστικοποίησης της συμφωνίας και μέχρι να γίνει αυτό, ο στρατηγός Πετρ Πάβελ ανέφερε ότι οι σύμμαχοι νομιμοποιούνται να συζητούν για όσα τους ανησυχούν.

Τα πράγματα είναι όμως ακόμα χειρότερα για τους Τούρκους. Ακόμα κι αν απλά το σύστημα μείνει εκτός της ΝΑΤΟϊκής αεράμυνας, αυτό δεν αρκεί, διότι ακόμα και η απλή παρουσία του «δημιουργεί προκλήσεις» για συμμαχικά αμυντικά περιουσιακά στοιχεία που ενδεχομένως αναπτύσσονται στο έδαφος της χώρας»… τι άλλο να έλεγε και μάλιστα με μεγαλύτερη διπλωματική σαφήνεια ο άνθρωπος;

Στο ρεπορτάζ του Defense News επίσης, οι συντάκτες υπενθυμίζουν ότι η Τουρκία είναι εταίρος, αλλά και επιλεγμένο κέντρο συντήρησης του προγράμματος F-35 Joint Strike Fighter, μαχητικό το οποίο θα αποτελέσει κεντρικό στοιχείο της μελλοντικής αεροπορικής δύναμης στο οπλοστάσιο αρκετών χωρών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ορισμένοι ειδικοί έχουν αμφισβητήσει εάν ένα σύστημα S-400 στην Τουρκία θα μπορούσε να συλλέξει πληροφορίες για τα απόρρητα του απόρρητα του F-35 Lightning II, τέτοιες που θα μπορούσαν να έχουν επιχειρησιακό αντίκτυπο στη ΝΑΤΟϊκή ισχύ.

Ο στρατηγός της Συμμαχίας επιχείρησε στη συνέχεια να «χρυσώσει το χάπι» για την Άγκυρα, λέγοντας αφενός ότι η Τουρκία παραμένει βασικό τμήμα του ΝΑΤΟ, ενώ επιχείρησε να την καλύψει και στις κατηγορίες περί «δημοκρατικού ελλείμματος, λέγοντας κάπως άκομψα, «δείξτε μου ένα έθνος που είναι τέλειο», διότι εδώ οι «αποκλίσεις» από το «κεκτημένο» της Δύσης, έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

defence-point.gr