...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

Ο Εμίρης του Κατάρ είπε την αιτία της σύγκρουσης γύρω από τη χώρα του.

© RIA Novosti / Αλεξέι Nikolsky Ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Ταμίμ Μπίν Χαμάντ. Φωτογραφία αρχείου...

Ουάσινγκτον, 30 Οκτωβρίου – RIA Novosti. Οι χώρες του Περσικού Κόλπου αντιπαρατίθενται με  το Κατάρ εξαιτίας της ανεξάρτητης θέσης του και επιδιώκουν την  αλλαγή του καθεστώτος στη χώρα, αλλά τοΚατάρ δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την ανεξαρτησία του, αν και θέλει να επιλύσει τη σύγκρουση, δήλωσε ο Εμίρ Τάμιμ Μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι του Κατάρ.

‘Δεν τους αρέσει η ανεξαρτησία μας και η  δική μας άποψη για την ανάπτυξη της περιοχής’, ανέφερε σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του προγράμματος «60 λεπτά» στο Αμερικανικό κανάλι CBS [1].

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αντίπαλοί του δεν συμπαθούν, ιδιαίτερα, την επιθυμία για την  Δημοκρατία και ότι  το Κατάρ υποστηρίζει το τηλεοπτικό κανάλι του Al Jazeera. ‘Αλλά δεν θα κλείσουμε το Al Jazeera … Θέλουμε αυτή (η σύγκρουση με τις χώρες του Περσικού Κόλπου) να τελειώσει, θέλουμε πραγματικά, αλλά δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την ανεξαρτησία μας’, δήλωσε.

Ερωτηθείς εάν οι χώρες του Περσικού Κόλπου επιθυμούν μια αλλαγή καθεστώτος στο Κατάρ, ο Al Thani απάντησε: «Ναι, θέλουν μια αλλαγή καθεστώτος».

Στις αρχές Ιουνίου, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το  ότι υποστήριζε την τρομοκρατία και σταμάτησαν  κάθε επικοινωνία μαζί του.  Ο Αλ Τάνι αντέκρουσε αυτές τις κατηγορίες και είπε ότι για αυτόν οι ειδήσεις γι ‘αυτό ήταν «ένα σοκ».

Σχετικά με το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στο Κατάρ και να προκαλέσει αλλαγή εξουσίας, είπε στο παρελθόν σε συνέντευξή του στο CNBC, ο  υπουργός  Εξωτερικών του Κατάρ Μουχάμαντ Μπιν Αμπντουρράχμαν Αλ Τάνι.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών του Μπαχρέιν Khaled bin Ahmed Al Khalifa πρότεινε να παγώσει η συμμετοχή του Κατάρ στο Συμβούλιο Συνεργασίας των Αραβικών Κρατών του Περσικού Κόλπου.

References ↑ CBS
   ( http://www.cbs.com/ )

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr