...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Ποιοι και γιατί φέρνουν την «ψηφιακή επανάσταση» στην Ελλάδα – Ο δρόμος για την υποδούλωση άνοιξε!

Του Άρη Δημόπουλου
Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να θίγεται ολοένα και περισσότερο ζήτημα του «εκσυγχρονισμού» της Ελλάδας, κάτι το οποίο υπό......
ορισμένες συνθήκες μπορεί να λύσει χρόνια προβλήματα.

Ένα τρανό παράδειγμα είναι η καταπολέμηση της άκρατης γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής, καθώς επίσης και η εξάλειψη πολλών παθογενειών στον κρατικό μηχανισμό.

Αυτά όμως δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά μόνο το «τυρί». Την «φάκα» λίγοι μπορούν να τη διακρίνουν. 

Με την μεγάλη συνδρομή του 5G ίντερνετ ή αλλιώς του «ίντερνετ των πραγμάτων», ο κάθε Έλληνας θα είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται συνεχώς on-line, σχεδόν από οποιοδήποτε σημείο σημείο της Ελλάδας. Φυσικά κάθε έννοια ιδιωτικού χώρου θα αποτελέσει πολύ γρήγορα παρελθόν.

Αυτά πάντως που ήδη εξαγγέλλονται από την κυβέρνηση, θα πρέπει να βάλουν σε σκέψεις πολλούς, αναφορικά -κυρίως- με τον σκοπό αυτού του «εκσυγχρονισμού»:

«Η Ελλάδα πρέπει να μπει στη σφαίρα της δίκαιης ψηφιακής ανάπτυξης» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, μιλώντας σε στρογγυλή τράπεζα, στο Thessaloniki Summit.

Εν τη συνεχεία πρόσθεσε:

«Οι νέες τεχνολογίες, τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων στο ιντερνέτ, οι ψηφιακές εφαρμογές συνιστούν τον τομέα των τομέων της οικονομίας. Είναι ο τομέας της οικονομίας, ο οποίος μπορεί να κάνει όλους τους άλλους τομείς πιο παραγωγικούς. Και συνεπώς να συμβάλει τα μέγιστα, ούτως ώστε να μπει η χώρα σε αυτό που λέμε βιώσιμη ανάπτυξη.

Επειδή ακριβώς επισυμβαίνει αυτό το κύμα της τεχνολογικής επανάστασης, είναι ένα κύμα, το οποίο, εάν δεν υπάρξουν από την πολιτεία οι κατάλληλες παρεμβάσεις, υπάρχει πιθανότητα η ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών να γίνει μήτρα νέων μεγάλων περιφερειακών και κοινωνικών ανισοτήτων. Ανισότητες, οι οποίες όπως αποδείχθηκε είναι πυροκροτητές οικονομικών κρίσεων. Και με αυτή την έννοια, όπως λέει ξανά και ξανά, ο πρωθυπουργός η Ελλάδα μπαίνει στη σφαίρα της δίκαιης ανάπτυξης, πρέπει να μπει στη σφαίρα της δίκαιης ψηφιακής ανάπτυξης. Δηλαδή, να φέρουμε το αύριο, σήμερα».

Παράλληλα ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός επέμεινε στο ότι κάθε Έλληνας θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο της νέας γενιάς, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται ένα μοίρασμα…κουπονιών!

Διαβάζουμε χαρακτηριστικά επί τούτου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο:

Ο κ.Παππάς σημείωσε ότι το σχετικό πρόγραμμα έχει περάσει και από τη διαδικασία των κρατικών ενισχύσεων στο υπουργείο Ανάπτυξης και σύντομα θα είναι σε θέση να αναπτυχθεί περαιτέρω. Επεσήμανε, ότι θα γίνεται με κουπόνια και θα είναι «οδηγούμενο από τη ζήτηση», δηλαδή, ο δικαιούχος του κουπονιού θα το δίνει στον πάροχο, ο οποίος θα διασυνδέει το σπίτι ή την επιχείρηση του. Τόνισε, ότι προβλέπεται τα εκατό, από αυτά τα πεντακόσια εκατομμύρια, να κατευθυνθεί για τη διασύνδεση των επιχειρήσεων.

«Πολύ πιθανόν μέσα σε αυτό το έτος, αυτά τα κουπόνια θα αρχίσουν να μοιράζονται και είναι νομίζω μια κίνηση που θα τονώσει πραγματικά και τον τομέα των κατασκευών υποδομών, αλλά και τον τομέα των υπηρεσιών» πρόσθεσε ο υπουργός.

«Όλα βαίνουν καλώς», θα μπορούσε να λεχθεί, για την παγκόσμια διακυβέρνηση στην Ελλάδα, τα σχέδια της οποίας μπορεί πλέον να σταματήσει μόνο το «Greek μπάχαλο», μιας και η αντίδραση σε αυτά που έρχονται από τους Έλληνες πολίτες αγονείται. 

el.gr