...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

Αντίστροφή μέτρηση για τον Γ΄ ΠΠ; Αμερικανική ναυτική αρμάδα φτάνει στην Κορέα


Τις επόμενες 10 με 12 ώρες αναμένεται να έδει φτάσει στην κορεατική Χερσόνησο η αμερικανική αρμάδα με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan,.....
για την πραγματοποίηση ασκήσεων με το νοτιοκορεατικό Ναυτικό.

Το αεροπλανοφόρο συνοδεύουν τέσσερα αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke και δύο πυρηνοκίνητα υποβρύχια.

Αυτή τη φορά η αμερικανική ηγεσία ίσως κάνει το πιο παράτολμο βήμα στην περιοχή που έχει κάνει ποτέ. Αυτό είναι η αρμάδα να περάσει το όριο της γραμμής NLL (Northern Limit Line).

Η συγκεκριμένη γραμμή είναι η de-facto γραμμή των θαλάσσιων συνόρων που χωρίζει τη Βόρεια από την Νότια Κορέα και υπάρχει από το τέλος του πολέμου στην Κορέα  το 1953.

Το USS Ronald Reagan είναι ένα αεροπλανοφόρο των 100.000 τόνων και μεταφέρει περί τα 90 αεροσκάφη και ελικόπτερα στα 330 μέτρα  του καταστρώματός του.

Το σκάφος είναι η ναυαρχίδα του 7ου αμερικανικού Στόλου σε Ασία και Ειρηνικό και σταθμεύει στην ναυτική βάση της Yokosuka, στην Ιαπωνία.

Το USS Ronald Reagan είναι της ίδιας κλάσης με το USS Carl Vinson το οποίο βρέθηκε στην περιοχή τον περασμένο  Απρίλιο προκαλώντας κρίση με τη Βόρεια Κορέα η οποία τελικά δεν εξελίχθηκε σε κάτι χειρότερο.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου αναφέρουν πάντως ότι η αποστολή του αεροπλανοφόρου στην περιοχή έχει να κάνει  με προγραμματισμένα γυμνάσια και όχι για απάντηση στις απειλές της Βόρειας Κορέας.

Η αμερικανική  Διοίκηση Ειρηνικού  επιβεβαίωσε ότι το σκάφος απέπλευσε από το Χόνγκ Κόνγκ την Τρίτη ύστερα από επίσκεψη  διάρκειας  8 ημερών και αναμένεται  να φτάσει στα ανοικτά της κορεατικής Χερσονήσου στις 15 Οκτωβρίου.

Η Βόρεια Κορέα έχει απειλήσει με μαζικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων προς την αμερικανική βάση στο Γκουάμ  εάν τα ναυτικά γυμνάσια περάσουν την γραμμή NLL.

pronews.gr