...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

Σύλληψη Ελληνο-αμερικανού στενού συνεργάτη του Ν.Τραμπ – Δήλωσε ήδη ένοχος και «κελαηδά» – «Ξηλώνεται» ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Toυ Βασίλη Καπούλα
Ντόμινο εξελίξεων από τις συλλήψεις από την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας (FBI) στις ΗΠΑ εναντίον συνεργατών του Αμερικανού προέδρου Τραμπ ,....
στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ένας Ελληνο-Αμερικανός με το όνομα Γ.Παπαδόπουλος. Πρόκειται για τρίτη σύλληψη. Οπως αποκαλύπτεται ο Γ.Παπαδόπουλος είχε ήδη συλληφθεί τον Ιούλιο στο αεροδρόμιο Dulles κάτω από άκρα μυστικότητα και από τότε συνεργάζεται καταθέτοντας εναντίον του Ν.Τραμπ. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Στην ουσία ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση.

EKTAKTO – Σύλληψη Ελληνο-αμερικανού στενού συνεργάτη του Ν.Τραμπ – Δήλωσε ήδη ένοχος και «κελαηδά» – «Ξηλώνεται» ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Εικόνα0

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Γιώργο Παπαδόπουλο, βοηθό εξωτερικής πολιτικής στην εκστρατεία του Τράμπ, ότι πραγματοποίησε ψευδείς δηλώσεις σε παράγοντες του FBI που διερευνούν την υπόθεση παρέμβασης της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Γιώργο Παπαδόπουλο, βοηθό εξωτερικής πολιτικής στην εκστρατεία του Τράμπ, ότι πραγματοποίησε ψευδείς δηλώσεις σε παράγοντες του FBI που διερευνούν την υπόθεση παρέμβασης της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.

Ο Παπαδόπουλος παραδέχτηκε την ενοχή αλλά αυτή κρατήθηκε  μυστική μέχρι σήμερα Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το NBC και στο πλαίσιο της έρευνας του FBI για ρωσική παρέμβαση στα αμερικανικές εκλογές, ο ελληνικής καταγωγής, σύμβουλος του Τραμπ παραδέχθηκε την ενοχή του για ψευδορκία του σε ομοσπονδιακούς πράκτορες που εργάζονται με τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μόλερ (Robert Mueller).

O Γ.Παπαδόπουλος, δήλωσε ένοχος στις 5 Οκτωβρίου σε μία κατηγορία για ψευδορκία προς πράκτορες του FBI, για τη φύση των διαδράσεών του με «ξένους» που πίστευε πως είχαν στενούς δεσμούς με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ρωσίας. Η δήλωση ενοχής, αποσφραγίστηκε σήμερα. .

Mηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιήλθαν σε γνώση της εφημερίδας «Washington Post» το καλοκαίρι καταδείκνυαν ότι ο ομογενής σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Γιώργος Παπαδόπουλος κατέβαλε προσπάθειες να φέρει σε επαφή τον Ντόναλντ Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους και ακόμα και με τον ίδιο τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οπως ανέφερε η «Washington Post», τρεις ημέρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε τα μέλη της ομάδας Εξωτερικής Πολιτικής της προεκλογικής του εκστρατείας, τον Μάρτιο του 2016, ο Γιώργος Παπαδόπουλος («ο νεότερος από τους συμβούλους του», όπως σημειώνει η εφημερίδα) έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε επτά στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας υπό τον τίτλο:

«Συναντήσεις με ρωσική ηγεσία – Συμπεριλαμβανομένου του Πούτιν».

O Γιώργος Παπαδόπουλος προσφερόταν να διευθετήσει «μια συνάντηση μεταξύ της πλευράς Τραμπ και της ρωσικής ηγεσίας για να συζητηθούν οι αμερικανορωσικές σχέσεις υπό τον πρόεδρο Τραμπ», σύμφωνα με τα όσα περιέχονται σε αυτά τα μηνύματα τα οποία διαβάστηκαν στην «Washington Post».

Η πρόταση αυτή προκάλεσε μια ανησυχία στο στρατηγείο του Τραμπ, στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη. Ο συμπρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας, Σαμ Γκλόβις έγραψε ότι κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να ενημερωθούν οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ προτού γίνουν οι όποιες κινήσεις.

O Παπαδόπουλος, ένας εθελοντής, όπως επεσήμανε η «Washington Post» της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με ελάχιστη εμπειρία στην εξωτερική πολιτική, επέμεινε. Μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου του 2016, ο Παπαδόπουλος, που πάντα όπως αναφέρει το δημοσίευμα αυτο-περιγράφεται ως σύμβουλος Ενέργειας, έστειλε τουλάχιστον μισή ντουζίνα αιτήματα για τον Τραμπ ή για τα μέλη της ομάδας του, προκειμένου να επιτύχει συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους.

Ανάμεσα σε αυτούς που είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την προσπάθεια αυτή ήταν ο τότε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ.

Οι ανταλλαγές αυτές των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μεταξύ των περισσότερων από 20.000 σελίδες εγγράφων που η εκστρατεία Τραμπ παρέδωσε σε επιτροπές του Κογκρέσου αυτόν τον μήνα.

Η επιλογή των emails του Παπαδόπουλου διαβάστηκαν στην «Washington Post» από ένα άτομο με πρόσβαση σε αυτά.

Δεν είναι σαφές, όπως ανέφερε το δημοσίευμα, εάν ο Παπαδόπουλος ενεργούσε ως ενδιάμεσος για τη ρωσική κυβέρνηση, αν και ο ίδιος δήλωσε στους αξιωματούχους της εκστρατείας Τραμπ ότι ήταν.

Ενώ τα μηνύματα δείχνουν την προθυμία του να ενισχύσει τις συνδέσεις της εκστρατείας Τραμπ με τη ρωσική κυβέρνηση, ο Παπαδόπουλος δεν διευκρινίζει σε αυτούς γιατί αυτό θα ήταν προς το συμφέρον του Τραμπ να το πράξει.

Τρεις μήνες αφότου ο Παπαδόπουλος ανέφερε τη δυνατότητα μιας συνάντησης μεταξύ Τραμπ και Πούτιν, ο γιος του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος και ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία με επικεφαλής μια Ρωσίδα δικηγόρο που προσφερόταν να τους δώσει ζημιογόνες πληροφορίες για την Χίλαρι Κλίντον.

Ο Μάναφορτ πήρε μέρος σε αυτή τη συνάντηση στον Πύργο Τραμπ, τον Ιούνιο του 2016 μια συνάντηση που τώρα βρίσκεται στο μικροσκόπιο του Ρόμπερτ Μόλερ, του ειδικού συμβούλου που ερευνά το θέμα της Ρωσίας.

Και, επίσης, τον Ιούλιο, λίγες εβδομάδες αφότου ο Παπαδόπουλος ζήτησε από τους ανωτέρους του για το αν άλλοι σύμβουλοι της καμπάνιας θα μπορούσαν να αποδεχθούν κάποιες από τις προσκλήσεις των Ρώσων, ο Κάρτερ Πέιτζ, ένας άλλος σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής του Τραμπ, μίλησε σε ρωσικό πανεπιστήμιο της Μόσχας. Ο Πέιτζ δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι έκανε το ταξίδι ανεξάρτητα από την εκστρατεία.

Το  FBI  έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία κατά των ανθρώπων που συμμετείχαν στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Τραμπ συλλαμβάνοντας τον  πρώην επικεφαλή  της εκστρατείας του Προέδρου  P. Manafort, και τον συνεργάτη του για την υπόθεση  Rick Gates, με 12 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της παράλειψης εγγραφής  ως ξένοι πράκτορες και των ψευδών δηλώσεων  στους ανακριτές. Πλέον έχουμε την τρίτη σύλληψη και ομολογία. Οι άλλοι δύο δεν έχουν ομολογήσει ακόμη.

Η Ουκρανία φέρεται να είναι η χώρα η οποία ανακαλύφθηκαν πολλά στοιχεία της υποτιθέμενης δράσης των δύο ανδρών πριν όμως ενταχθούν στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ .

Οι Αμερικανοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι για περισσότερο από μια δεκαετία, οι Manafort και Gates εργάστηκαν κρυφά για να επηρεάσουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ εξ ονόματος των φιλορωσικών φατριών στην Ουκρανία, έπειτα ξέπλυναν τα κέρδη τους μέσω μιας σειράς υπερπόντιων επιχειρήσεων και τραπεζικών λογαριασμών.

Συνολικά, οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι 75 εκατομμύρια δολάρια κινήθηκαν μέσω υπεράκτιων τραπεζικών λογαριασμών από τους δύο άνδρες.

Ο Manafort «χρησιμοποίησε τον κρυμμένο υπερπόντιο πλούτο του για να απολαύσει έναν πλούσιο τρόπο ζωής στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Οι ανακριτές παρακολούθησαν τις τραπεζικές μεταφορές από τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο του  Manafort που δείχνουν,  να πληρώνει μια όμορφη ζωή  και να αγοράζει  Mercedes και  Range Rover.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν επίσης ότι ο ίδιος χρησιμοποίησε τους λογαριασμούς του για να πληρώσει περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια δολάρια σε καταστήματα ειδών ένδυσης στη Νέα Υόρκη και το Μπέβερλι Χιλς.

Το που θα βγάλει όλο αυτό το πογκρόμ διώξεων είναι γνωστό. Θέλουν τον Τραμπ  να παραιτηθεί όπως ο Νίξον μετά την υπόθεση του Watergate , ατιμασμένος και κατεστραμμένος.
EKTAKTO – Σύλληψη Ελληνο-αμερικανού στενού συνεργάτη του Ν.Τραμπ – Δήλωσε ήδη ένοχος και «κελαηδά» – «Ξηλώνεται» ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Εικόνα1
EKTAKTO – Σύλληψη Ελληνο-αμερικανού στενού συνεργάτη του Ν.Τραμπ – Δήλωσε ήδη ένοχος και «κελαηδά» – «Ξηλώνεται» ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Εικόνα2
EKTAKTO – Σύλληψη Ελληνο-αμερικανού στενού συνεργάτη του Ν.Τραμπ – Δήλωσε ήδη ένοχος και «κελαηδά» – «Ξηλώνεται» ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Εικόνα3
EKTAKTO – Σύλληψη Ελληνο-αμερικανού στενού συνεργάτη του Ν.Τραμπ – Δήλωσε ήδη ένοχος και «κελαηδά» – «Ξηλώνεται» ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Εικόνα4
EKTAKTO – Σύλληψη Ελληνο-αμερικανού στενού συνεργάτη του Ν.Τραμπ – Δήλωσε ήδη ένοχος και «κελαηδά» – «Ξηλώνεται» ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Εικόνα5
EKTAKTO – Σύλληψη Ελληνο-αμερικανού στενού συνεργάτη του Ν.Τραμπ – Δήλωσε ήδη ένοχος και «κελαηδά» – «Ξηλώνεται» ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Εικόνα6
EKTAKTO – Σύλληψη Ελληνο-αμερικανού στενού συνεργάτη του Ν.Τραμπ – Δήλωσε ήδη ένοχος και «κελαηδά» – «Ξηλώνεται» ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Εικόνα7
 EKTAKTO – Σύλληψη Ελληνο-αμερικανού στενού συνεργάτη του Ν.Τραμπ – Δήλωσε ήδη ένοχος και «κελαηδά» – «Ξηλώνεται» ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Εικόνα8
EKTAKTO – Σύλληψη Ελληνο-αμερικανού στενού συνεργάτη του Ν.Τραμπ – Δήλωσε ήδη ένοχος και «κελαηδά» – «Ξηλώνεται» ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Εικόνα9
EKTAKTO – Σύλληψη Ελληνο-αμερικανού στενού συνεργάτη του Ν.Τραμπ – Δήλωσε ήδη ένοχος και «κελαηδά» – «Ξηλώνεται» ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Εικόνα10
pentapostagma.gr