...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

Το BBC έχει έτοιμα σχέδια σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου

Από τη στιγμή που οι σχέσεις των ΗΠΑ με την τότε Σοβιετική Ένωση αποκαταστάθηκαν σε έναν ικανοποιητικό βαθμό, με αποτέλεσμα τον τερματισμό του.....
«ψυχρού πολέμου» την δεκαετίας του ’80, το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου φάνταζε αρκετό μακρινό.

Τα τελευταία επεισόδια όμως στις τεταμένες σχέσεις της Αμερικής με την Βόρεια Κορέα, αύξησαν τις πιθανότητες ενός τέτοιου ατυχήματος και αρκετός κόσμος πλέον έχει αρχίσει να παίρνει τα… μέτρα του. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το ειδησιογραφικό δίκτυο BBC.

Οι υπεύθυνοί του, υπό τον φόβο ενός τέτοιου περιστατικού και προκειμένου να είναι απολύτως προετοιμασμένοι, «ξέθαψαν» το War Book. Ένα εγχειρίδιο δηλαδή, το οποίο όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς από το όνομά του, αφορά το τί πρέπει να γίνει σε περίπτωση ενός πυρηνικού πολέμου. Είχε γραφτεί με αφορμή την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης και οι Βρετανοί το επαναφέρουν τώρα στην επιφάνεια.

Στόχος του σταθμού είναι να μπορεί να εκπέμπει κανονικά πριν, κατά την διάρκεια αν είναι δυνατόν και φυσικά μετά από μία τέτοια επίθεση. Για να το καταφέρει αυτό, έχει 11 καταφύγια (ένα από τα οποία είναι στα υπόγεια του Wood Norton Hall που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία) από όπου οι δημοσιογράφοι του BBC θα μπορούν να ενημερώνουν τον κόσμο, παρέχοντας πληροφορίες που θα μπορούν να σώσουν αρκετό κόσμο.


Κάποιος θα μπορούσε να πει οτι αυτοί που θα επιλεγούν για την συγκεκριμένη δουλειά, είναι τυχεροί, καθώς έχουν εξασφαλισμένη θέση, σε ένα ασφαλές μέρος. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος… Η άλλη είναι οτι θα είναι αναγκασμένοι να αφήσουν πίσω τις οικογένειές τους, όπως αποκάλυψε ο Μπομπ Ντόραν, ο οποίος ήταν συντάκτης ειδήσεων πίσω στην δεκαετία του ’80.

«Η πιο ξεκάθαρη ανάμνηση που έχω από εκείνη την περίοδο, όταν συζητούσαμε το θέμα, ήταν το αν θα μπορούσαμε να είχαμε μαζί την οικογένειά μας. Κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό… Θυμάμαι επίσης οτι είχα πέσει σε βαθιά θλίψη τότε, καθώς θεωρούσα οτι ο πυρηνικός πόλεμος ήταν κάτι που θα γίνει σίγουρα», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην Sun.

gazzetta.gr