...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

Σε φορολογικούς παράδεισους κρύβεται το τεράστιο παγκόσμιο χρέος των 226 τρισ. δολ.


Tρεις φορές μεγαλύτερο από το παγκόσμιο ΑΕΠ είναι πλέον το παγκόσμιο χρέος, το οποίο εκτοξεύθηκε στα 226 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής (IIF).....
Tο Ινστιτούτο εκτιμά πως το παγκόσμιο χρέος αντιστοιχεί πλέον

στο 324% του παγκόσμιου ΑΕΠ. H αύξηση του χρέους οφείλεται κυρίως στην άνοδο του επιπέδου του χρέους στον αναπτυσσόμενο κόσμο σε όλο τον κόσμο, που ανέρχεται πλέον στα 59 τρισ. δολάρια.

Την ίδια ώρα, το IFF καταγράφει κάποια
ρίσκα εξυπηρέτησης του χρέους, ειδικά στις αναδυόμενες οικονομίες που έχουν δανειστεί σε σκληρό νόμισμα όπως το ευρώ ή το δολάριο.Συγκεκριμένα, υπολογίζει ότι πριν από το 2018 περίπου 1,7 τρισ. χρέους πρέπει να αναχρηματοδοτηθεί ή να αποπληρωθεί στις αναδυόμενες οικονομίες. Να σημειώσουμε, τέλος, πως το χρέος αυτό θα αποκτήσει μεγαλύτερο κόστος αν τα επιτόκια στις δυτικές οικονομίες αυξηθούν και τα νομίσματα τους ενισχυθούν.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι που κρύβεται όλο αυτό το τεράστιο παγκόσμιο χρέος ; Σε ποιους χρωστάνε όλα αυτά τα τεράστια ποσοστά οι οφειλέτες; Η απάντηση είναι απλή. Τα αστρονομικά αυτά ποσά συσσωρεύονται και κρύβονται σε φορολογικούς παραδείσους από πολυδισεκατομυριούχους όπου παραμένουν αθέατα και αντιπαραγωγικά. Αυτή η απτή όσο και κωμικοτραγική πραγματικότητα, εξηγεί την τρομακτική διεύρυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων και τις παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις. Όπως και το γεγονός ότι, ενώ υπάρχει αλματώδης τεχνολογική ανάπτυξη, οι πολίτες αναγκάζονται να εργάζονται περισσότερο για να ανταποκριθούν στα προς το ζειν.

Πηγή: odosdrachmis.gr