...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

Φύτρα Μπρόκολου: Έχει 1000% περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το μπρόκολο. Μάθετε πως να τα έχετε στο σπίτι σας

Φύτρα Μπρόκολου
ΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΦΥΤΡΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ; ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ JOHN HOPKINS ΚΑΙ OHIO STATE) ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ 1.000% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ.....


Η σουλφοραφάνη η  εξέχουσα φυτοχημική ουσία του μπρόκολου καταπολεμά τον καρκίνο σε διάφορα μέτωπα- συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης των καρκινογόνων ουσιών, την πρόληψη της παραγωγής των καρκινικών κυττάρων, την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων του μαστού, και τη μείωση των όγκων. Οι φύτρες βρίσκονται στο  προσκήνιο της έρευνας για τον καρκίνο λόγω της μοναδικής τους ικανότητά καταπολεμούν τον καρκίνο 50 φορές περισσότερο από το μπρόκολο.

Τα φύτρα απορροφώνται εύκολα από τον οργανισμός, καθώς περιέχουν ισχυρά πεπτικά ένζυμα.  Η γεύση τους σας επιτρέπει να τα ενσωματώσετε εύκολα σε όλα σας τα γεύματα. Τα φύτρα μπρόκολου είναι επίσης εύκολο να φυτευτούν και μπορούν να διατηρηθούν εως και 2 εβδομάδες στο ψυγείο.

7 απλά βήματα για να φυτέψετε τα δικά σας φύτρα μπρόκολου

Βήμα 1:

Ξεκινήστε με 3 κουταλιές της σούπας βιολογικούς σπόρους μπρόκολου για φύτευση. Προετοιμάστε τις 3 κουταλιές των σπόρων, ξεπλενοντάς τες καλά σε ένα σουρωτήρι και αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα.

Βήμα 2:

Τοποθετήστε τους σπόρους σε ένα αποστειρωμένο βάζο (να έχει πλυθεί με βραστό νερό) μεγέθους 1 λίτρου. Γεμίστε το βάζο με 3/4 της κούπας η περισσότερο με νερό. Η ποσότητα του νερού δεν είναι μεγάλης σημασίας, οι σπόροι θα απορροφήσουν όσο νερό χρειάζονται.

Χρησιμοποιείστε το δάχτυλο σας για να βυθίσετε τους σπόρους που επιπλέουν. Αφήστε τους για 8 ώρες.

Βήμα 3:

Σταγγίστε-Ξεπλύνετε-Στραγγίστε και πάλι. Σε αυτό το σημείο θα αφαιρέσετε τα κομμάτια που επιπλέουν και θα στραγγίσετε τους σπόρους. Είναι σημαντικό οι σπόροι να είναι βρεγμένοι, αλλά να μην βρίσκονται μέσα σε νερό γιατί θα σαπίσουν.

Γυρίστε το βάζο σε κλίση 45 μοιρών για 10 λεπτά ώστε να βεβαιωθείτε ότι οι σπόροι δεν έχουν επιπλέον νερό. Στη συνέχεια τοποθετήστε τους σε έναν καλά αεριζόμενο χώρο στον οποίο βρίσκεστε συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να θυμάστε να τους βρέχετε και να τους στραγγίζετε ανά 8 ώρες.

Φύτρα Μπρόκολου

Στη συνέχεια ανακινήστε το βάζο ώστε οι σπόροι να είναι στο κάτω μέρο του και βάλτε το να σταθεί σε μια πλευρά. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να δείτε βγαίνουν 2 φύλλα.

Φύτρα Μπρόκολου

Βήμα 4:

Τοποθετήστε το σε έμμεσο ή λίγο φως  ήλιου για να γίνουν πιο πράσινα. Μετά απο 2 μέρες ξεπλύνετε τα και στραγγίστε τα και θα είναι έτοιμα για να αποθηκευτούν στο ψυγείο.

Βήμα 5:

Αφαιρέστε τον φλοιό των σπόρων, τοποθετώντας τα φύτρα σε ένα μπολ με καθαρό νερό. Απαλά βγάλτε τους φλοιούς των σπόρων από τα φύτρα και αφήστε τους να επιπλεύσουν στην επιφάνεια του νερού. Μετά καθαρίστε την επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι , ξεπλύνετε τα φύτρα και ξαναβάλτε τα στο βάζο με ένα διάτρητο καπάκι και γυρίστε το ανάποδα ώστε να φύγει το νερό και αφήστε το έτσι για 8 ώρες.

Βήμα 6:

Τοποθετήστε τα φύτρα μπρόκολου στο ψυγείο σε ένα βάζο με καπάκι ή σε ένα τάπερ.

Βήμα 7:

Απολαύστε! Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα θρεπτικά φύτρα. Ωστόσο, για να επωφεληθείτε πλήρως από τις θρεπτικές τους ιδιότητες το καλύτερο είναι να τα καταναλώνετε ωμά.