...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

Ο «αιώνιος δίσκος» της Ρωσίας που μπορεί να αποθηκεύσει πληροφορίες για 1 εκατομμύριο χρόνια.

Οι Ρώσοι επιστήμονες ολοκληρώνουν τις εργασίες για την υπερ-σταθερή τεχνολογία οπτικής μνήμης...


ώστε να δημιουργήσουν ένα δίσκο ικανό να αποθηκεύει πληροφορίες για ένα εκατομμύριο χρόνια υπό ορισμένες συνθήκες. Δημιούργησαν ένα πρωτότυπο ενός «αιώνιου δίσκου» και θα διεξάγουν ερευνητικές και αναπτυξιακές εργασίες το 2018-2020, δήλωσε ο επικεφαλής του εργαστηρίου ερευνών που εδρεύει στη Μόσχα, Ιβάν Γκλέμποφ,  στο Ίδρυμα Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων (FARP)

«Η έρευνα αποδεικνύει τη σταθερότητα των κωδικοποιημένων δεδομένων και η προσέγγιση των αποτελεσμάτων δείχνει ότι τα δεδομένα θα διατηρηθούν στον δίσκο αμετάβλητα για περισσότερο από 1 εκατομμύριο χρόνια υπό «κανονικές» συνθήκες αποθήκευσης», επεσήμανε ο Γκλέμποφ. Τούτου λεχθέντος, οι σύγχρονοι δίσκοι Blu-ray χαλάνε σε 60 χρόνια, σύμφωνα με τους κατασκευαστές.

Η νέα συσκευή αποθήκευσης είναι κατασκευασμένη από γυαλί χαλαζία. Για την καταγραφή δεδομένων, ένα λέιζερ  (fs) θέτει εξαιρετικά σύντομους και έντονους παλμούς φωτός πάνω σε κομμάτι χαλαζία. Ο δίσκος είναι ανθεκτικός στις πυρκαγιές, την ακτινοβολία και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων και το ρωσικό Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών «, δήλωσε ο επικεφαλής του εργαστηρίου.

Ο δίσκος θα μπορεί να αποθηκεύσει έως και 1 TB δεδομένων στο μέλλον. Σήμερα, οι ερευνητές προσπαθούν να αποκτήσουν χωρητικότητα δεδομένων 25 GB / δίσκου.

Στο σημερινό στάδιο, το εργαστήριο FARP θεωρεί τις κρατικές οργανώσεις, όπως το Επιμελητήριο Βιβλίου και τη ρωσική κρατική βιβλιοθήκη, ως τους πρώτους χρήστες της νέας τεχνολογίας. «

Η τεχνολογία προσελκύει επίσης οργανισμούς που χρειάζονται μακροπρόθεσμα (για πάνω από 50 χρόνια) ή μόνιμη αποθήκευση δεδομένων. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι οργανισμοί και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα κέντρα επεξεργασίας δεδομένων, επειδή συγκεντρώνουν μεγάλο όγκο πληροφοριών από διάφορες κρατικές υπηρεσίες», πρόσθεσε ο Γκλέμποφ.

Ο Γκλέμποφ σημείωσε ότι ο «αιώνιος δίσκος» προστατεύεται από την αναδημιουργία, αν και είναι τεχνικά εφικτό. «Στην τρέχουσα ερευνητική φάση, αποδείξαμε ότι η ανανέωση των δεδομένων είναι τεχνικά δυνατή, αλλά ο πόρος που χρειάζεται για να ξαναγράψουμε ένα κομμάτι των δεδομένων υπερβαίνει πολλές φορές [τον πόρο] που απαιτείται για την καταγραφή ενός bit από γρατζουνιά. Συνεπώς δεν σχεδιάζουμε να χρησιμοποιήσουμε συσκευές εγγραφής που μπορούν να εγγραφούν εκ νέου στην υπερ-σταθερή τεχνολογία οπτικής μνήμης «, σημείωσε.

el.gr