...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Μετά το Κουρδικό θα πούμε «Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς…»;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Ο ένας πιέζει τον άλλον μετά την γέννηση του Κουρδικού και το παιχνίδι μόλις  ξεκινάει  με το ποιος θα το αναγνωρίσει....

Πιέζουν τον σουλτάνο, πιέζουν και τον Πούτιν εν όψει της συνάντησης τους σε λίγα 24 ώρα με το καυτό θέμα την γρήγορη παράδοση των S-400 και το τι μέλλει γενέσθαι στον κήπο της ΕΔΕΜ( Μεσοποταμία- Ιρακ- Ιραν- Συρία- Τίγρη και Ευφράτη)

« Ξημερώνει Αρμαγεδώνας στη Μέση Ανατολή για το «Δεύτερο Ισραήλ»: Η Τεχεράνη μπαίνει πρώτη στο πόλεμο -Ξεσηκώθηκαν οι Κούρδοι του Ιράν
Υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ: «Αν ο Πούτιν θέλει να επιβιώσει, πρέπει να κρατήσει τις στρατιωτικές του δυνάμεις έξω από τη Συρία και τον νέο πόλεμο που έρχεται»
Η Ayelet Shaked δήλωσε ότι «εάν ο Πούτιν θέλει να επιβιώσει, πρέπει να κρατήσει τις στρατιωτικές του δυνάμεις έξω από τη Συρία ». https://www.pentapostagma.gr/25 Σεπτεμβρίου 2017.
Ο Ερντογάν μετά την επίσκεψη του Πούτιν δεν θα αισθάνεται και τόσο άνετα γιατί θα έχει καταλάβει ότι το δρομολογημένο Κουρδικό πρέπει  τώρα να λειτουργήσει ισότιμα δίπλα του,  ακόμη και με όσα διαστημικά όπλα παραλάβει .
Ο φόβος και ο τρόμος για τον Ερτνογάν  δεν προέρχεται  μόνο από τα γεννητούρια ενός νέου κράτους αλλά και από την απώλεια  πλούσιων ενεργειακών εσόδων που είχε βάλλει στο μάτι με την αναμπουμπούλα στην οποία βρέθηκε η ευρύτερη περιοχή όλα αυτά τα χρόνια. 
« Με αφορμή τα έσοδα που προκύπτουν από την εκμετάλλευση του πετρελαίου, η Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση εποφθαλμιά και την περιοχή Κιρκούρκ , η οποία ( έχει ήδη)   ενταχθεί στο δημοψήφισμα. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι υπό αμφισβήτηση μεταξύ Ιράκ και Ιρακινού Κουρδιστάν και αποτελεί το μήλον της έριδος δεδομένου ότι παράγει περίπου το 40% του πετρελαίου του Ιράκ. Συγκεκριμένα διαθέτει περισσότερα από 9 δις βαρέλια σε απόθεμα, ενώ έχει την δυνατότητα να παράγει καθημερινά 1εκ βαρέλια. Άλλωστε, η ενδεχόμενη απώλεια της περιοχής Κιρκούρκ είναι βασικό σημείο αντίθεσης με το Ιράκ, καθώς εάν προσαρτηθεί στο Ιρακινό Κουρδιστάν πέρα από την απώλεια εσόδων θα έχει μία εν δυνάμει απειλή στα βόρεια. Η πρόσφατη δήλωση του Moussad Barzani ότι η στρατιωτική επιχείρηση είναι μία επιλογή σε περίπτωση προσπάθειας αποκοπής του Κιρκούρκ από το Ιρακινό Κουρδιστάν αναδεικνύει την σπουδαιότητα της περιοχής και τον ρόλο που διαδραματίζει .
Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, 00:03 Του Γιώργου Κουλούρη*http://www.liberal.gr/ 
Το Κουρδιστάν είναι  πλέον ανεξάρτητο και ενεργειακά αυτόνομο.
Αυτό δεν είναι απλά πονοκέφαλος για τον σουλτάνο αλλά ένα γεωπολιτικό εγκεφαλικό που θα έχει νευρικούς μετασεισμούς στο εσωτερικό της χώρας του.
"όταν αρχίσει το κακό από την Συρία να αρχίσετε να προσεύχεστε!" και το επανέλαβε πολλές φορές "εκεί, από την Συρία όταν ξεκινήσει..." εννοώντας ότι μετά θα πιάσει η μπόρα και εμάς.. ο μακαριστός Επίσκοπος Σισανίου & Σιατίστης  http://hggiken.pblogs.gr/ 11 Αυγούστου 2011 
ΕΡΧΕΤΑΙ σε εμάς αδελφοί
Αδελφοί μόνο η ΠΑΝΑΓΙΑ ( που την παρέστησαν οι αθεόφοβοι  ως ινδιάνα)   θα μας σώσει και θα το κάνει όχι για εμάς αλλά για τα αθώα παιδάκια και τα αίματα των Οσιομαρτύρων μας.

για αυτό και ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ είπε
όταν θα δούμε την Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία, και η Τουρκία να παίρνει την πρεσβεία της από την Αθήνα,
τότε θα πρέπει να πούμε «Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς…»

«  Γεώργιος Γιάννου, αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας
Την άνοιξη του 1987 επισκέφθηκα τον γέροντα Παϊσιο στο κελλί του, στην Παναγούδα. Προβληματισμένος, τον ρώτησα αν θα γινόταν πόλεμος με την Τουρκία και μου είπε, ότι «όταν θα δούμε την Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία, και η Τουρκία να παίρνει την πρεσβεία της από την Αθήνα,
τότε θα πρέπει να πούμε «Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς…»
(Βιβλίο «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994»)

Βιώνουμε τους ισχυρούς γεωπολιτικούς μετασεισμούς από τα γεννητούρια ενός νέου κράτους κοντά στην ευαίσθητη περιοχή του Ευφράτη και του Τίγρη από όπου χύνονται τα νερά βλ. ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ «Η λευτεριά θαρθεί από κάτω, από όπου χύνονται τα νερά». 
Σε λίγο θα πάρει το ενεργειακό ΑΙΓΑΙΟ φωτιά από άκρη σε άκρη.
Και τότε μέχρι και οι αδιάφοροι θα φωνάζουν «Ταίς πρεσβείαις τής Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς…»
Όποιος συγκρουστεί με την Ελλάδα αυτήν την ώρα που την έριξαν στην σκάλα του κακού θα πάθει μεγάλη ζημιά.
Η ΕΛΛΑΔΑ που αδίκησαν και θέλουν να την εξαφανίσουν δεν είναι μόνο  μια απλή υπόθεση εθνικής υπόστασης αλλά μια Παγκόσμια Πολιτισμική Έννοια φορτωμένη με αθάνατους πνευματικούς  σπόρους γνώσης, παράδοσης και ΖΩΗΣ πραγματικής , γι αυτό θα είναι και βαριά την ώρα της σύγκρουσης με τους Βαρβάρους.
Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας