...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

Πράσινο φως στον Ερντογάν για να προκαλέσει γενικευμένη σύγκρουση στη Μ.Ανατολή;

 
Του Άρη Δημόπουλου
Αγριεύουν τα πράγματα στη γειτονιά της Ελλάδας....

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην κρίση της Μέσης Ανατολής και του κουρδικού λαμβάνει για άλλη μία φορά η Τουρκία, η Βουλή της οποίας πριν από λίγο άναψε το «πράσινο φως» στον Ερνογάν για στρατιωτική εισβολή σε βόρειο Ιράκ και Συρία.

Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα πάντα με την Άγκυρα, η τουρκική Βουλή δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να κάνει πράξη τα συμφωνηθέντα με τη Ρωσία όσο αφορά το συριακό.

Ωστόσο η γειτονική χώρα έχει τους δικούς της υποχθόνιους σκοπούς και δεν θα διστάσει ακόμη και να προδώσει την έστω και εύθραυστη συμφωνία με την Μόσχα.

Οι βλέψεις του «σουλτάνου» δεν σταματάνε απλά στην καταπολέμηση των φανατικών ισλαμιστών στα σύνορα με το Ιράκ και τη Συρία, αλλά και στην εξάλειψη του «κουρδικού κινδύνου»! Κάτι τέτοιο θα συνεπάγεται με άμεση καταπάτηση της συμφωνίας με τους Ρώσους, αλλά και ταυτόχρονη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, με τον χειρότερο κιόλας τρόπο.

Η τουρκική εθνοσυνέλευση έδωσε λοιπόν χθες την έγκρισή της και ως εκ τούτου την απόλυτη αρμοδιότητα στον Ερντογάν να διατάξει την μαζική εισβολή τόσο στο βόρειο Ιράκ όσο και στη Συρία. Κύριος στόχος θα είναι οι κουρδικοί πληθυσμοί, οι οποίοι επίσης μάχονται τον ISIS.

Σημειώνεται πως πέρα από την υλικοτεχνική βοήθεια που έχει δοθεί από τις ΗΠΑ στους Κούρδους, ακόμη και Αμερικανοί στρατιώτες συμμετέχουν ενεργά στις επιχειρήσεις των Κούρδων μαχητών. Μία τυχόν «τυφλή» τουρκική εισβολή θα είχε και τις…παράπλευρες απώλειές της.

Το ζήτημα αυτό με την τουρκική έγκριση είναι πολύ πιο σοβαρό από ότι τυχόν φαίνεται και πιθανότατα το ερχόμενο διάστημα να δούμε την Άγκυρα να προβαίνει σε φαινομενικά «αψυχολόγητες ενέργειες» στη μεθόριο με το Ιράκ και τη Συρία.

Όλα αυτά τη στιγμή που αναμένεται και το πολύκροτο δημοψήφισμα των Κούρδων για ανεξαρτησία στο Β.Ιράκ.

Οι εξελίξεις τρέχουν και είναι ραγδαίες.

el.gr