...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Στη Ρωσία δημιουργούνται ηλεκτρομαγνητικές βόμβες που παραλύουν τον εχθρικό εξοπλισμό

© RIA Novosti / Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ρουκέτες. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 28 Σεπτεμβρίου  – RIA Novosti. Ράδιο-ηλεκτρονικά πυρομαχικά που μπορεί να φέρουν  την αποτυχία του εξοπλισμού του εχθρού λόγω παλμών  μικροκυμάτων υψηλής ισχύος....
δημιουργούνται στη Ρωσία, είπε στο RIA Novosti ο  Σύμβουλος του πρώτου αναπληρωτή  γενικού  διευθυντή  της επιχείρησης «Radio-ηλεκτρονική τεχνολογία» (Kret) Vladimir Mikheyev

Νωρίτερα σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης δημοσιεύθηκαν πληροφορίες ότι οι επιχειρήσεις του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος δημιούργησαν ένα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πύραυλο ‘Alabuga’, ο  οποίος διαθέτει μια μονάδα μάχης με γεννήτρια ηλεκτρομαγνητικού πεδίου υψηλής ισχύος.  Έχει αναφερθεί ότι είναι σε θέση να καλύψει το έδαφος 3,5 χιλιομέτρων με ένα χτύπημα και να απενεργοποιήσει όλα τα ηλεκτρονικά, μετατρέποντάς το σε ένα ‘σωρό από παλιοσίδερα’.

Ο Mikheyev εξήγησε ότι το ‘Alabuga’ δεν είναι ένα συγκεκριμένο όπλο: με αυτόν τον κωδικό το 2011-2012 ολοκληρώθηκε ένα πλήρες σύνολο επιστημονικών μελετών, κατά το οποίο  προσδιορίστηκαν οι κύριες κατευθύνσεις ανάπτυξης ηλεκτρονικών όπλων του μέλλοντος.

«Διεξήχθη μια πολύ σοβαρή θεωρητική αξιολόγηση και πρακτική εργασία στα εργαστήρια μοντέλων  και σε εξειδικευμένους  χώρους ελέγχου, στα οποία καθορίζουν την ισχύ  των ραδιο-ηλεκτρονικών  όπλων  και τον βαθμό των επιπτώσεών τους στον εξοπλισμό», – δήλωσε ο Mikheyev.

Αυτός ο αντίκτυπος μπορεί να είναι διαφορετικός σε ένταση: ‘Ξεκινώντας με το συνηθισμένο φαινόμενο παρεμβολής με αποτέλεσμα  την  προσωρινή απόσυρση των όπλων και των στρατιωτικών συστημάτων του εχθρού μέχρι την πλήρη ηλεκτρονική ζημιά του, οδηγώντας σε ενέργεια, την καταστρεπτική ζημιά στα κυριότερα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, πίνακες, μπλοκ και συστήματα’.

Μετά το τέλος αυτής της εργασίας, όλα τα δεδομένα σχετικά με τα αποτελέσματα ήταν απόρρητα , και το ίδιο το θέμα των  οπλικών Μικροκυμάτων μπήκε στην κατηγορία των κρίσιμων τεχνολογιών με την υψηλότερη διαβαθμισμένο απορρήτου, τόνισε ο Mikheyev.

«Σήμερα, μπορούμε μόνο να πούμε ότι όλες αυτές οι εξελίξεις μεταφράζονται σε δραστηριότητες ανάπτυξης συγκεκριμένα για τη δημιουργία ηλεκτρομαγνητικών όπλων: πυραύλους, βόμβες, ρουκέτες, που φέρουν  τις ειδικές γεννήτριες έκρηξης, οι  οποίες μέσω της ενέργειας της έκρηξης δημιουργούνται οι  λεγόμενοι ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί μικροκυμάτων εξουδετερώνοντας σε μια ορισμένη απόσταση όλον τον εξοπλισμό του εχθρού” σημείωσε ο συνομιλητής.

Τέτοιες εξελίξεις διεξάγονται από όλες τις κορυφαίες παγκόσμιες δυνάμεις – ιδιαίτερα τις ΗΠΑ και την Κίνα, κατέληξε ο εκπρόσωπος της Κret.

tokoutsavaki.blogspot.gr