...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017

«SOS -SOS- Το GPS τρελάθηκε, ρωσικά πλοία εξαφανίζονται και εμφανίζονται συνεχώς» ανέφερε Αμερικανός καπετάνιος – Δείτε την εικόνα

Του Βασίλη Καπούλα
Μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση και επανεμφάνιση πάνω από 20 πλοίων στις ακτές του Novorossiysk, η Δύση μιλά για ένα άκρως απόρρητο κυβερνώ-όπλο που χρησιμοποίησε η Ρωσία....
Το όπλο αυτό είναι μοναδικό στην κατηγορία του και με πολλές χρήσεις. Το βίντεο παρακάτω είναι ενδεικτικό.

Εχει απίστευτες ικανότητες και μπορεί όχι απλά να παρεμβάλει αλλά στην προκειμένη περίπτωση δημιουργούσε-έστελνε λανθασμένες συντεταγμένες στα αμερικανικά πλοία ακυρώνοντας στην πράξη όλα τα επιχειρησιακά τους σχέδια -αν λάμβανε χώρα μια επίθεση.


Iδού τι είπε ο καπετάνιος Αμερικανικού πλοίου που βρισκόταν στο Novorossiysk:

«SOS, SOS, όλα τα πλοία αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, λαμβάνουν λανθασμένο σήμα GPS καθώς προσεγγίζουν τις ακτές του Novorossiysk. Χάνουμε επαφή και ξαφνικά βλέπουμε ρωσικά πλοία να εξαφανίζονται και να εμφανίζονται.

Οι ενδείξεις είναι λανθασμένες, αργότερα διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν 25 ναυτικά μίλια διαφορά. Σε αυτή τη ζώνη όλα τα πλοία πάνω από 20 αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα»!

Το περιστατικό συνέβη στην Μαύρη Θάλασσα στις 22 Ιουνίου στις συντεταγμένες 44-15.7N, 037-32.9E, στις 0710 GMT.

«Να είστε προσεκτικοί όταν πλησιάσετε σε αυτό το σημείο» ανέφερε μετά από λίγο η Αμερικανική Διοίκηση Εμπορικών Πλοίων.

Αμερικανικά εμπορικά πλοία βρισκόταν στην περιοχή μερικά εκ των οποίων καμουφλαρισμένα για ηλεκτρονικό πόλεμο.

Καπετάνιος  ανέφερε:

«Ελέγξαμε αν υπήρχαν «ανωμαλίες» στη λειτουργία του GPS. Οι συσκευές λειτουργούσαν κανονικά».

«Κάναμε ελέγχους ξανά και ξανά»

«Μίλησα με τα υπόλοιπα πλοία στο VHF και επιβεβαίωσα το πρόβλημα».

Το GPS έχασε την σωστή θέση και έδειχνε μια εντελώς λανθασμένη με υψηλό HDOP.

Ιδού η εικόνα!

«SOS -SOS- Το GPS τρελάθηκε, ρωσικά πλοία εξαφανίζονται και εμφανίζονται συνεχώς» ανέφερε Αμερικανός καπετάνιος – Δείτε την εικόνα - Εικόνα0

Οι Αμερικανοί μιλούν για ‘’παραπλάνηση ‘’ και αστοχία εντοπισμού από αμερικανικό ραντάρ που είχε ως αποτέλεσμα τον εσφαλμένο προσδιορισμό ρωσικού πολεμικού σκάφους το οποίο, σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές πληροφορίες SIGINT, εντοπίστηκε στο έδαφος (!) του αεροδρομίου Gelendzhik και όχι στην θάλασσα.

Αναφέρθηκε επίσης μυστηριώδη εξαφάνιση περισσότερων από 20 πλοίων στα ανοικτά των ακτών του Νοβοροσίσκ και ανακάλυψη τους σε άλλη περιοχή (!)

Σειρά από αμερικανικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει άρθρα για περιστατικά αυτού του τύπου στη Μαύρη Θάλασσα, όταν στις 22 Ιουνίου 2017 , αρκετές δεκάδες αμερικανικά πληρώματα παρατήρησαν στα ραντάρ επιφανείας τους, τα συστήματά δορυφορικής πλοήγησης GPS έδειχναν εντελώς ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των πλοίων.

Δυτικοί εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση χρήσης νέου ηλεκτρονικού όπλου, το οποίο φέρεται να έπληξε το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα εντοπισμού GPS.