...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Αποκαλύπτουμε… ΣΤΥΓΝΟΙ Ε Γ Κ Λ Η Μ Α Τ Ι Ε Σ!!! ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ!

Μεγάλες αποκαλύψεις του Hellasforce για ένα βρώμικο αμερικανικό σχέδιο. Σήμερα συμβαίνει εκεί, αύριο ποιος ξέρει που αλλού!.....


Η Υεμένη, ένα κράτος περίπου 25.000.000 κατοίκων, οι οποίοι ζουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, έχει την ατυχία να βρίσκεται σε ένα εξαιρετικό γεωστρατηγικό σημείο στο νοτιότερο άκρο της Αραβικής Χερσονήσου, με συνέπεια να βρίσκεται και στο μάτι των ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες αγνόησαν τις καταστροφικές ανθρωπιστικές πτυχές των συγκρούσεων στην Υεμένη, τώρα ενισχύουν τη παρουσία τους στη χώρα, αποστέλλοντας στρατεύματα στο έθνος που έχει διχαστεί από τον πόλεμο. Μασκαρισμένη με τη συνηθισμένη φράση «συνέχιση του αγώνα κατά της Αλ Κάιντα», η εξάπλωση των Αμερικανών αφορά αυτή τη φορά τους Σαουδάραβες, το Ιράν και την οικοδόμηση της περιφερειακής εξουσίας των ΗΠΑ.

Παρά την αντιμετώπιση μιας από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο εδώ και δεκαετίες στη Μέση Ανατολή, οι ΗΠΑ παρέμειναν σιωπηλές για την κρίσιμη κατάσταση στην Υεμένη. Ωστόσο, η σιωπή της Ουάσινγκτον δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν τον πόλεμο που διεξήγαγε η Σαουδική Αραβία εναντίον του κινήματος Yemeni Houthi από τότε που ξεκίνησε στις αρχές του 2015, προσφέροντας υλικοτεχνική υποστήριξη και αναγνώριση του αγώνα, μαζί με αποστολές όπλων αξίας δισεκατομμυρίων, στον Σαουδαραβικό συνασπισμό.

Τώρα, η συμμετοχή των ΗΠΑ στην Υεμένη αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο!

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι, για πρώτη φορά, οι δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται με κάθε επισημόητα στην Υεμένη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, Τζεφ Ντέιβις, ένα «μικρό» σώμα στρατιωτών των Η.Π.Α. συμμετέχει σε επιχείρηση για να ωθήσει την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP) από ένα βασικό προπύργιο στην καρδιά της χώρας. Ο Ντέιβις ισχυρίστηκε ότι τα στρατεύματα είχαν εμπλακεί μόνο σε «ανταλλαγή πληροφοριών» όμως απέφυγαν να σχολιάσουν το αν περισσότερες αμερικανικές δυνάμεις θα σταλούν στην Υεμένη μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Οι αιτίες πίσω από την επέκταση της εμπλοκής των ΗΠΑ στην Υεμένη

Αν και ο δηλωμένος σκοπός της στρατιωτικής εξάπλωσης των Η.Π.Α. είναι η καταπολέμηση της Αλ Κάιντα, ένας τέτοιος ισχυρισμός είναι αμφίβολος, δεδομένης όχι μόνο της εμπλοκής των Η.Π.Α. στον πόλεμο που διεξήχθη από τη Σαουδική Αραβία αλλά και των γεωπολιτικών στόχων των ΗΠΑ στην περιοχή.

Για πρώτη φορά, το Πεντάγωνο δεν ήταν απόλυτα ειλικρινές όταν κάλεσε την επιχείρηση να επικεντρωθεί στο AQAP μέσω της «επιχείρησης της Υεμένης», όπως την έχουν ονομάσει. Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την κυβέρνηση της Υεμένης και του Προέδρου Αμπέντ Μανσούρ Χάντι, που ωστόσο λογαριάζεται ως μαριονέτα της Σαουδικής Αραβίας. Η σημερινή «κυβέρνηση» του Χάντι υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από ξένες δυνάμεις και όχι από το λαό της χώρας.

Το 2015, ο Χάντι απομακρύνθηκε από το πολιτικό κίνημα του Χούτι, προκαλώντας μετατόπιση της ισορροπίας των περιφερειακών εξουσιών, γεγονός που οδήγησε τη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της να ξεκινήσουν τον βίαιο πόλεμο εναντίον της Υεμένης.

Πάνω από δύο χρόνια αργότερα, παρά τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολαρίων που δαπανήθηκαν, και τη στρατιωτική υπεροχή των εισβολέων, η χώρα οδηγήθηκε στο χείλος της κατάρρευσης, καθώς οι Σαουδάραβες δεν έχουν ακόμη νικήσει τον Χούτι. Παράλληλα τα δυτικά ΜΜΕ, μαζί με τον συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, κατηγορούν το Ιράν ότι εφοδίασε το κίνημα του Χούτι, όμως η συμμετοχή της Τεχεράνης στον εν λόγω πόλεμο αποδείχθηκε ελάχιστη.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις εκθέσεις του Πενταγώνου και των κύριων μέσων μαζικής ενημέρωσης, η στρατιωτική δράση των ΗΠΑ στην Υεμένη «πάντα παρέμεινε επικεντρωμένη στην καταστροφή της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο», θέλοντας να υπερθεματίσουν την αποχή τους από τιε δραματικές εξελίξεις στην περιοχή… Και τελικά δεν έπεισαν κανέναν!

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια….

Πριν από την τρέχουσα σύγκρουση, οι Η.Π.Α. δραστηριοποιούνται ήδη εδώ και χρόνια στην Υεμένη, ξεκινώντας με τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις το 2001, οι οποίες ακολουθήθηκαν από έναν πόλεμο εναντίον τρομοκρατών που υπερασπίστηκε με θέρμη ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Οι ΗΠΑ άρχισαν να υποστηρίζουν άμεσα το συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, τόσο από υλικοτεχνικής πλευράς όσο και από εκείνη της «ανταλλαγής πληροφοριών», λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη μεγάλη βομβιστική επίθεση στην Υεμένη το 2015. Η βοήθεια αυτή αποδείχθηκε καθοριστική για τον πόλεμο που διεξήχθη.

Δέσμη ενεργειών των Η.Π.Α σύμφωνα με την ατζέντα… Βομβαρδισμοί, φυλακές, βασανιστήρια!

Άλλες ενέργειες των ΗΠΑ υποδηλώνουν επίσης την ύπαρξη ενός μυστικού πολέμου κατά του κινήματος του Χούτι: Το Πεντάγωνο βομβάρδισε τις θέσεις του στην Υεμένη, υποστηρίζοντας ότι ήταν αντίποινα για μια επίθεση που δεν συνέβη ποτέ. Αποκαλύφθηκε με στοιχεία ότι οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών βοηθούσαν τις δυνάμεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μέλους της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, στη λειτουργία μυστικών φυλακών και βασανιστηρίων (!) σε όλη την ύπαιθρο της Υεμένης. Και οι Η.Π.Α., μόνο φέτος, πραγματοποίησαν περίπου 80 αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη και ταυτόχρονα αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, οι οποίες στη συνέχεια οδήγησαν στο θάνατο αμάχων!

Οι ΗΠΑ καταπολεμούν την Αλ Κάιντα, βοηθώντας την!

Εξίσου ύποπτοι είναι οι ισχυρισμοί των Η.Π.Α. ότι δεσμεύονται να εξαλείψουν την αλ-Κάιντα υπό την αιγίδα της κυβέρνησης του Χάντι και της Σαουδικής Αραβίας.

Οι ΗΠΑ, μολονότι διατρανώνουν ότι η Αλ Κάιντα αποτελεί θανάσιμο εχθρό εδώ και δεκαετίες, βοήθησαν στην εξάπλωση της Αλ Κάιντα σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στη Συρία, ενώ είναι υπεύθυνες για την ίδια την ύπαρξη της Αλ Κάιντα! Είναι πολύ προφανές ότι ακόμη και ο μακρόχρονος πόλεμος των ΗΠΑ στην Υεμένη έχει πράγματι δημιουργηθεί για την ενίσχυση της παρουσίας της Αλ Κάιντα στη χώρα, που, έστω αναπόδεικτα. φαίνεται να αποτελεί την ασπίδα της ιμπεριαλιστικής τους πολιτικής.

Επιπλέον, η Σαουδική Αραβία – της οποίας ο πόλεμος στην Υεμένη υποστηρίζεται από τις Η.Π.Α. – είναι γνωστό ότι υποστηρίζει ενεργά την Αλ Κάιντα τόσο μέσω χρηματοδότησης όσο και μέσω αποστολής όπλων, συμπεριλαμβανομένης της AQAP. Πράγματι, ακόμη και η κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία έχει στείλει μέλη της Αλ Κάιντα για να την εκπροσωπήσουν σε ειρηνευτικές συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στη Γενεύη! Εάν οι ΗΠΑ υποστηρίζουν επί του παρόντος τον πόλεμο που διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη, γιατί θα επιτεθεί και σε μια οργάνωση που υποστηρίζουν άμεσα οι Σαουδάραβες;

Είναι πολύ πιο λογικό ότι οι ΗΠΑ συμμετέχουν στην Υεμένη για να στοχεύσουν τις ομάδες που οι Σαουδάραβες ΔΕΝ υποστηρίζουν. Όπως το σχέδιο για το μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι στη Συρία, έτσι και η παρουσία του AQAP στην Υεμένη είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει την αργή συσσώρευση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων και στρατευμάτων στην Υεμένη, τα οποία αργότερα θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τον συνασπισμό της Σαουδικής Αραβίας, στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις δήλωσε αυτό τον Απρίλιο,ότι οι ΗΠΑ σκέφτονται να επιταχύνουν για τη συμμετοχή τους στον πολέμου που προκάλεσε η Σαουδική Αραβία. Και σύμφωνα με τον Mάτις, ο κύριος λόγος που θέλησε να αυξήσει την ανάμειξη τους στον πόλεμο δεν ήταν η αντιμετώπιση τρομοκρατικών ομάδων, αλλά η στοχοποίηση του Ιράν.

Αν και το Ιράν ασχολείται ελάχιστα με τη σύγκρουση της Υεμένης, τα λόγια του Μάτις μιλάνε για τους ευρύτερους γεωπολιτικούς στόχους των ΗΠΑ στην περιοχή. Στόχους που έχουν να κάνουν περισσότερο με την αλλαγή καθεστώτος και την αποδυνάμωση του Ιράν και των άλλων εθνών που αντιστέκονται στην παρεμβατικότητα των ΗΠΑ, παρά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.