...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

Η Ρωσία έχει την λύση για τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό . Έχετε τα κότσια να την δρομολογήσετε ;

​Στην κεντρική είσοδο της Σχολής Πολέμου στην Άγκυρα, υπάρχει μια παλιά επιγραφή που αναγράφει στα τούρκικα : «Türklerin en büyük düşman Rus bir Yunan iki», δλδ «Ο μεγαλύτερος εχθρός των Τούρκων πρώτος ο Ρώσος και δεύτερος ο Έλληνας»!.....

Η Συνθήκη της Μόσχας ή Καρς  (1921 « σοβιετο-τουρκική συνθήκη «φιλίας και αδελφοσύνης»,) – πρέπει να ενημερωθούμε όλοι γι αυτήν - πρέπει να ανανεώνεται κάθε 25 χρόνια  ως γνωστό , αλλιώς  ,  παύει να βρίσκεται σε ισχύ.
Το 2021 πρέπει να υπογραφεί ξανά και να ανανεωθεί από το πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν , ώστε το 30% των Τουρκικών εδαφών , να συνεχίσει να ανήκει στην Τουρκία
Τι σημαίνει αυτό σύμφωνα με αυτήν την συνθήκη που αποδέχεται και παραδέχεται η Τουρκία στο πεδίο του διεθνούς δίκαιου  ;
Η τότε Σοβιετική Ένωση που είχε “χαρίσει” στην Τουρκία του Κεμάλ το 30%  (περίπου) του σημερινού εδάφους της με βάση την συνθήκη αυτή , σήμερα ως Ρωσία αντιμετωπίζει μια ¨γεωπολιτική επίθεση ¨ από το ΝΑΤΟ ( δλδ την Αμερική ουσιαστικά  ) , την ΕΕ ( για τον ρόλο της στην σύγκρουση της ανατολικής Ουκρανίας ) κ.α
Η δημιουργία τους Κουρδικού Κράτους , η «φωτιά » που έχει ανάψει στην Μέση Ανατολή , η  γνωστή αμείωτη ένταση στο Αιγαίο , η ωρολογιακή βόμβα στα Βαλκάνια , η νέα εποχή στην Αμερική με τον Ντόναλντ Τραμπ , και πολλά άλλα , ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ , από στρατηγικής πλευράς .
Τα εδάφη αυτά μετά την Γενοκτονία των Αρμενίων και  την γενοκτονία των Ποντίων είναι αραιοκατοικημένα  επειδή η Τουρκία φοβόνταν πάντοτε το ενδεχόμενο επιστροφή τους στην Ρωσία .
Πολύ έξυπνα η Ρωσία διατηρεί το διπλωματικό χαρτί αυτό , για να ελέγχει την Τουρκία . Αυτό όμως μπορεί να στραφεί και  εναντίων μας όπως αντιλαμβάνεστε , αφού , μπορεί να αποτελέσει βάσει ¨συνεργασιών ¨ Ρωσίας – Τουρκίας και έτσι , η ζυγαριά στο Αιγαίο να γύρει υπέρ της Τουρκίας .
  Δύο όμως δεδομένα , μπορούν να μεταφέρουν σε εμάς αυτήν την διπλωματική ισχύ .
Η στάθμευση νέων ρωσικών μαχητικών και ελικοπτέρων της  Ρωσία στην αεροπορική βάση Ερεμπούνι στην Αρμενία , που ιστορικά διατηρεί στενές στρατιωτικές σχέσεις με τη Ρωσία .
Η κατάσταση στο Καραμπάχ  που  είναι πλέον ¨ενεργεί ¨ και απειλεί να εμπλέξει πολύ μεγαλύτερες περιφερειακές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν.
Τα δεδομένα αυτά σημαίνουν ότι , η Τουρκία φοβάται πλέον περισσότερο την Ρωσία και ¨νιώθει¨ περισσότερο από ποτέ κοντά , το ενδεχόμενο η Ρωσία του Πούτιν , να μην υπογράψει την ανανέωση της  προαναφερόμενης Συνθήκης , σε τέσσερα  χρόνια .
Σημαίνει όμως και κάτι εξαιρετικά σημαντικό . Η Ρωσία , ανάγεται σε Ρυθμιστή των Ελληνο - Τουρκικών σχέσεων  και του Κυπριακού , ξεκάθαρα .
Εμείς , πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το δεδομένο ;
Η συνέχεια είναι ακατάλληλη για ανθέλληνες και  ¨καρδιοπαθείς ¨ …

Κοιν, Υπουργό Εξωτερικών Ελλάδος , κ Νικόλαο Κοτζιά , Υπουργό Εξωτερικών Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Κασουλίδη
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
omada.h.policing@gmail.com