...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

'' ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ''

''..........................ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ..........................''

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Σε συναγερμό οι ισραηλινές δυνάμεις λόγω πληροφοριών για τουρκική προβοκάτσια – Φουλ επίθεση από Μ.Νετανιάχου: «Τολμάς και μιλάς Ερντογάν; Εισέβαλες στην Κύπρο – Η Οθωμανική Αυτοκρατορία τελείωσε»

Του Βασίλη Καπούλα
Πολεμικό κλίμα Τουρκίας-Ισραήλ το οποίο μπορεί άνετα να μεταφερθεί ακόμη και στη Κυπριακή ΑΟΖ με τον Μ.Νετανιάχου οργισμένος να εκδίδει μια ανακοίνωση εναντίον της Τουρκίας.....
του Ερντογάν από αυτές που δεν θα φανταζόμασταν ποτέ. Ταυτόχρονα οι ισραηλινές δυνάμεις και μυστικές υπηρεσίες  έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για πιθανή τουρκική προβοκάτσια!

Ο Ερντογάν παίζει ύπουλο παιχνίδι με το Ιεροσόλυμα και μια επανάληψη τύπου Μαβί Μαρμαρά δεν είναι απίθανη. Η φράση «χύνουν αίμα μουσουλμάνων οι ισραηλινοί» κινητοποίησε ολόκληρο το σύστημα ασφαλείας του Ισραήλ.

Η ισραηλινή κυβέρνηση απάντησε σήμερα χωρίς περιστροφές στις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Πλατεία των Τεμενών, επισημαίνοντας ότι το Ισραήλ δεν έχει να πάρει κανένα «μάθημα ηθικής» από την Τουρκία.

Από την πλευρά του υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, το χαρτοφυλάκιο του οποίου είναι στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτήρισε αυτές τις τουρκικές δηλώσεις «αδιανόητες, ψευδείς και διαστρεβλωμένες».

Σήμερα, το υπουργείο ανέβασε τους τόνους και καταφέρθηκε κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

«Οι ημέρες της οθωμανικής αυτοκρατορίας πέρασαν. Είναι γελοίο να ακούμε την τουρκική κυβέρνηση που εισέβαλε στη βόρεια Κύπρο, καταστέλλει με τη βία την κουρδική μειονότητα και φυλακίζει τους δημοσιογράφους, να παραδίδει μαθήματα ηθικής στο Ισραήλ, τη μόνη πραγματική δημοκρατία στην περιοχή» επισήμανε το υπουργείο σε μια ανακοίνωσή του.

«Η πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι η Ιερουσαλήμ και έτσι θα παραμείνει (…) Ο κύριος Ερντογάν να ασχοληθεί με τα προβλήματα της χώρας του», διαμήνυσε ο Νασχόν.

«Ο τελευταίος που θα μπορούσε να κάνει κήρυγμα στο Ισραήλ είναι ο Ερντογάν», σχολίασε και το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

«Τι θα μπορούσε να πει ο Ερντογάν στους κατοίκους της βόρειας Κύπρου και τους Κούρδους;» συμπλήρωσε.

Ακολούθησε καταδίκη από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών που χαρακτήρισε ανάρμοστη την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων Taha Özhan απάντησε στην δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ το οποίο χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν «αδιανόητες, ψευδείς και διαστρεβλωμένες».«Οι αδιανόητες, ψευδείς και διαστρεβλωμένες δηλώσεις για τις οποίες έκανε λόγο το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ καταδεικνύουν τη διπλωματική του αγένεια», δήλωσε ο Özhan.

«Οι δηλώσεις ενός κράτους που ασκεί παράνομη κυριαρχία, εναντίον του τιμημένου προέδρου μας, δείχνουν πόσο μεγάλη απόσταση χαρακτηρίζει το Ισραήλ από την περιφερειακή ειρήνη και ευημερία. Αντί να κατηγορεί την Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία εξασφάλισε την ειρηνική συνύπαρξη των μελών των αβρααμικών θρησκειών στην Ιερουσαλήμ για εκατοντάδες χρόνια, το Ισραήλ θα έπρεπε να μάθει την οθωμανική ειρήνη.

Νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος ηγέτης έκρινε «καλή», αλλά όχι αρκετή την απόφαση του Ισραήλ να καταργήσει τους ανιχνευτές μετάλλων στις εισόδου της Πλατείας των Τεμενών, στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ, ένα γεγονός που πυροδότησε βίαιες διαδηλώσεις.

Η απομάκρυνση των μηχανημάτων «είναι ένα καλό μέτρο» δήλωσε ο Ερντογάν.

«Αλλά είναι επαρκές για εμάς; Όχι» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, επικρίνοντας με σφοδρότητα τους περιορισμούς που επέβαλαν οι ισραηλινές αρχές και εμποδίζουν, σύμφωνα με τον ίδιο, την πρόσβαση των μουσουλμάνων στην Πλατεία, ιδίως για την προσευχή της Παρασκευής.

«Καθημερινά, η ισραηλινή κυβέρνηση επιχειρεί με νέα μέτρα να καταστρέψει τον ισλαμικό χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν μίλησε ακόμα για Ισραηλινούς στρατιώτες που «χύνουν αίμα Μουσουλμάνων» και «λερώνουν με τις αρβύλες τους την αυλή της πλατείας των Τεμενών», υπογραμμίζοντας πως η τρέχουσα κατάσταση, οφείλεται στο γεγονός ότι η Τουρκία δεν δίνει «την αρμόζουσα σημασία» στην Ιερουσαλήμ.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν προέτρεψε τους μουσουλμάνους σε ολόκληρο τον κόσμο να «επισκεφθούν» και να «προστατεύσουν» την Ιερουσαλήμ, μετά τα επεισόδια βίας που προκάλεσε η εγκατάσταση των ανιχνευτών μετάλλων….

Πολεμικό το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών…