...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρενέβη για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά απαγορευμένους στη Ρωσία

© AFP 2017 / Martin Bureau Μάρτυρας του Ιεχωβά σε μια  συνάντηση στην Γαλλία
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 18 Ιουλίου – RIA Novosti.....
Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τη Ρωσία να παράσχει την ελευθερία του συνέρχεσθαι στους «Μάρτυρες του Ιεχωβά», λέει στη δήλωση του επίσημου εκπροσώπου του επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ.

Χθες το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε τη νομιμότητα της εκκαθάρισης [1] των οργανώσεων  » του Διοικητικού  κέντρου  των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία λόγω της αναγνώρισης της δραστηριότητας τους ως εξτρεμιστική. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΕ, αυτή η απαγόρευση οδήγησε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά σε ποινική δίωξη.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, καθώς και όλες οι άλλες θρησκευτικές ομάδες, πρέπει να έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιούν ειρηνικά την ελευθερία του συνέρχεσθαι χωρίς παρεμβάσεις, οι οποίες  είναι εγγυημένες από το Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ρωσίας και τα διεθνή πρότυπα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων » Λέει το ανακοινωθέν.

Τον Απρίλιο, το Ανώτατο Δικαστήριο αναγνώρισε τον κύριο οργανισμό των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία εξτρεμιστικό και τον απαγόρευσε. Η διαδικασία εναντίον του κινήθηκε  από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία καταλογίζει στον οργανισμό εξαναγκασμό άρνησης  μετάγγισης αίματος. Εκτός αυτού, το τμήμα αξιολόγησε το κίνημα  ‘δημιουργεί  απειλή για τα συμφέροντα της κοινωνίας και τη δημόσια ασφάλεια’.

Η περιουσία  κέντρου  θα κατασχεθεί υπέρ του κράτους και  ποινικοποιείται  η άρνηση της  εκτέλεσης  της απόφασης από τους υποστηρικτές  του κινήματος. Οι εκπρόσωποι των ‘Μαρτύρων του Ιεχωβά’ δήλωσαν ότι σκοπεύουν να προσφύγουν στην ετυμηγορία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ιδρύθηκαν το 1931, με έδρα την Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Στη Ρωσία, περίπου 175 χιλιάδες οπαδοί καταλαμβάνουν  περισσότερο από δυόμισι χιλιάδες κοινότητες.

References ↑ ликвидации
   ( https://ria.ru/religion/20170718/1498660129.html )

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr