...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

'' ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ''

''..........................ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ..........................''

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

άλτε την Κύπρο στο ΝΑΤΟ και δημιουργήστε ισχυρό κοινό στράτευμα στο Νησί ,για να λυθεί το Κυπριακό .

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και όποιοι δεν το βλέπουν  εθελοτυφλούν στο ότι , η Τουρκία δεν επιθυμεί καμία άλλη λύση πέραν της πλήρους προσάρτησης της Κύπρου....
(και – κυρίως – της κυπριακής ΑΟΖ) στην Τουρκία ... μέχρι τότε απλά ¨παίζει καθυστερήσεις ¨
Γιατί η Κύπρος όμως  δεν είναι στην συμμαχία του ΝΑΤΟ έχετε αναρωτηθεί ? Τι θα γινόταν άραγε εάν μπει στο ΝΑΤΟ ?
Ποιος δεν την θέλει ;;
Από την άλλη , όποιος παρακολουθεί τα Ελληνοτουρκικά θα έχει δει ότι από την εισβολή στην Κύπρο , ξεκίνησε και η Τουρκική προκλητικότητα σε βάρος της Ελλάδας , μέχρι και σήμερα . Γιατί άραγε?
Εδώ υπάρχει μια αλήθεια που πρέπει επιτέλους να την δούμε . Η Ελλάδα φοβάται την Τουρκία και δεν βοηθάει την Κύπρο όσο πρέπει... κάτι σαν προδοσία δηλαδή ή κοροιδία
Αυτό πάντως έχει καταφέρει η Τουρκία με την προκλητικότητά της όλα αυτά τα χρόνια .
Η CIA  από το  1987 σε σχέση με τη στρατιωτική ισορροπία δυνάμεων Ελλάδας - Τουρκίας  , έχει προβλέψει - κάτι που αποτελεί ακόμα και σήμερα πεποίθηση των Αμερικανών - ότι , η Τουρκία θα στρέψει την ζυγαριά υπέρ της  ( ειδικά στο Αιγαίο ) , ότι σε περίπτωση Τουρκο- κυπριακής σύρραξης , δεν θα μπορέσει η Ελλάδα να υπερασπιστεί το Νησί ενώ ,σε περίπτωση Ελληνο-Τουρκικής σύρραξης , θα χάσουμε κάνα δύο νησιά .. όπως π.χ το Καστελόριζο .
Με άλλα λόγια η Τουρκία διατηρεί το ψυχολογικό της πλεονέκτημα  σε βάρος από την εισβολή της στην Κύπρο .
Ένα άλλο σημαντικό δεδομένο προέρχεται δυστυχώς από το εσωτερικό της Κύπρου . Σημαντικό Πολιτικό κόμμα προωθεί τα Ρωσικά συμφέροντα στην Κύπρο . Τι  σημαίνει αυτό ?  ότι ΑΥΤΟ εμποδίζει την Κύπρο να "μπει" στο ΝΑΤΟ .
Ποιο ΝΑΤΟ όμως ? Της Αμερικής που το χρησιμοποιεί για να περιορίσει την Ρωσία ?
Ένα επίσης σημαντικό πιόνι στην σκακιέρα είναι οι εγγυήτριες δυνάμεις της Κύπρου ... μεταξύ αυτών είναι και η Τουρκία εάν δεν το γνωρίζεται . Τα συμφέροντα όμως της Αγγλίας ( άλλης εγγυήτριας δύναμης )  στο Νησί είναι μεγάλα και θα ισχυροποιηθούν τώρα που πλησίασε την Αμερική , βγαίνοντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση .
Με άλλα λόγια , το Κυπριακό θα υπάρχει , όσο θα κοντράρονται τα συμφέροντα Αμερικής Και Ρωσίας πάνω στο Νησί . Από την Κύπρο άλλωστε , εποπτεύεται όλη η Μέση Ανατολή .
Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά ;;
Απλά , η λύση του ΚΥΠΡΙΑΚΟΎ - μια ενωμένη Κύπρο δηλαδή χωρίς στρατεύματα κατοχής και χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις  - βρίσκεται ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΌ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .
Για να μην σας κουράζουμε , με βάση τα ανωτέρω , πρέπει να υλοποιηθούν τρία ( 3) προαπαιτούμενα για να λυθεί προς έκπληξη όλων το Κυπριακό . Τα προαπαιτούμενα αυτά θα δημιουργήσουν μια δυναμική εξελίξεων που θα ανάγει ¨νομοτελειακά ¨ την λύση του ¨γόρδιου δεσμού¨
Απώτερος στόχος και καθοριστικό βήμα είναι ,  η δημιουργία  Ισχυρού αναξάρτητου Τουρκοκυπριακού στρατού στην Κύπρο , πρώτα απ όλα .
Πως όμως θα γίνει αυτό ;
1ον - Το ΝΑΤΟ με την υπάρχουσα μορφή του , ¨δεν βοηθάει ¨ και δεν εξυπηρετεί τον σκοπό του  . Θα πρέπει γρήγορα να μετατραπεί ( ήδη γίνεται ) σε ένα οργανισμό ασφαλείας για όλα του τα μέλη ... ισόρροπα . Στην  νέα του μορφή η Κύπρος πρέπει να συμμετάσχει οπωσδήποτε  ΑΜΕΣΑ .
2ον- Να δημιουργηθεί μια μεγάλη στρατιωτική βάση στο Νησί με την συμμετοχή Ελληνο-ισραηλινών και άλλων δυνάμεων  , παράλληλα όμως , η Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να σταματήσει την άμεση εξάρτηση των βάσεων στο νησί  από την επικράτειά της δίχως να δίνει λόγο  στην Ευρωπαϊκή Ένωση .
3ον-Να δημιουργηθούν κοινά Τουρκοκυπριακά στρατόπεδα στις περιοχές  , Βαρωσίων νεκρής ζώνης και σε μη κατοικήσιμες περιοχές που πρόκειται να επιστραφούν 
Όλες οι άλλες λύσεις θα σκοντάφτουν στο ότι η Τουρκία δεν διανοείται να αποσύρει τα στρατευμένα της από το Νησί 
Αυτή είναι η πρότασή μας , ¨κάντε την δική σας ¨ εάν συμφωνείται και προωθήστε την .
Κοινοποιείται  : Νικόλαο Άγγελο Κοτζιά - ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Αθήνα 5-6 Ιουλίου 2017 
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
( Τομέας Γεωπολιτικής Ανάλυσης και Γεωστρατηγική ) 
omada.h.policing@gmail.com