...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Σαλαμίνα 10/05/2017 Αρ.πρωτ: - 47-


Προς
Αποκεντρωμένη Δ/ση Αττικής
Τμήμα Τοπ. Αυτοδιοίκησης και Ν.Π.
Κατεχάκη 56-Αθήνα 11525

Σε απάντηση του υπ'αριθμ. 26746/9927/06.04.2017 έγγραφου σας σχετικά με εξέταση καταγγελίας του συμβασιούχου υπαλλήλου του Δήμου μας στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα Ιωάννη Στεφάνου και αναφορικά με την καταστρατήγηση των όρων σύμβασής του, σας ενημερώνω ότι στους διαπληκτισμούς που αναφέρεται δεν ήμουν παρούσα , συνεπώς δεν είναι δυνατόν να έχω άποψη.
Ο αναφερόμενος στην καταγγελία «ανώνυμος» συμβασιούχος που υποχρεώθηκε να εργαστεί αντί να παρευρεθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης στους υπολογιστές , ουδέποτε παρουσιάστηκε ενώπιον μου να καταγγείλει το γεγονός προκειμένου να επιληφθώ αναλόγως.
Όσον αφορά τα άλλα καταγγελλόμενα, ο Δήμος μας είναι ένας κόκκινος Δήμος με τεράστια οικονομικά προβλήματα έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα εξυγίανσης και συνεπώς αντιμετωπίζει δυσκολία στις προμήθειες υλικών και στις προσλήψεις , όμως πρωτίστως όλων σέβεται τους εργαζόμενους του και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επαρκή ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία τους.
Από την ανάληψη των καθηκόντων μου μέχρι σήμερα ουδείς εργαζόμενος μόνιμος, αορίστου χρόνου ,συμβασιούχος ή εκπρόσωπος του επίσημου σωματείου εργαζομένων μου έχει καταγγείλει ότι κινδυνεύει στη εργασία του από την έλλειψη υλικών ασφάλειας και υγιεινής.
Δεδομένης της δυσκολίας πρόσληψης λόγω οικονομικής δυσπραγίας, με απόφαση μου είχε ορισθεί τεχνικός ασφαλείας υπάλληλος του Δήμου μέχρι σήμερα και για το τρέχον έτος μετά την έγκριση του προϋπολογισμού οικ.έτους 2017 έχουν προβλεφθεί ΚΑ για την αμοιβή ιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας που θα ψηφισθούν στην προσεχή Οικονομική Επιτροπή.
Θα ήθελα όμως να σας επισημάνω , ότι ο Δήμος μας έχει κοινωνικό προφίλ και ευαισθησία στο δικαίωμα της εργασίας, συνεπώς εφαρμόζει επιεική μεταχείριση σε όλους τους εργαζόμενους και ειδικά στους συμβασιούχους που έχουν αβέβαιο μέλλον.
Ειδάλλως, η συμπεριφορά του συμβασιούχου εργαζόμενου κ. Στεφάνου Ιωάννη , έχει καταδειχθεί προκλητική και ανεπίτρεπτη για χώρο εργασίας, διότι δημιουργεί προβλήματα επιτίθεται , υβρίζει και απειλεί ακόμα και παρουσία μου κατά παντός υπευθύνου.
Φαίνεται όμως, ότι εκτός των δικαιωμάτων της εργασίας του που μετά πάθους επικαλείται ο καταγγέλλων αυτοχρηζόμενος συνήγορος δεινοπαθούντων συναδέλφων εργαζομένων (που δεν κατονομάζει ), έχει ξεχάσει ότι στη σύμβαση εργασίας του προβλέπονται και υποχρεώσεις στις οποίες δεν ανταποκρίνεται επαρκώς όπως με πληροφορούν οι προϊστάμενοι του και παραμένει στην εργασία του εκμεταλλευόμενος την ανοχή και την ευαισθησία τους.
Τέλος, σας επισυνάπτουμε προς ενημέρωσή σας τα δελτία ελέγχου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που πραγματοποιήθηκε την 15η .05,2017 στο Δήμο μας, κατόπιν καταγγελίας του κ. Ιωάννη Στεφάνου.

Η Δήμαρχος-Σαλαμίνας
Ισιδώρα Νάννου - Παπαθανασίου

..........................................................................................................

                                       Ιωάννης Σ. ΣτεφάνουΓ. Παπαμιχαήλ 35, 189 00  ΣΑΛΑΜΙΝΑ. Τηλέφωνο 69 78 157 451, ημέηλ troxartes@gmail.com


Σαλαμίνα 10 Ιουλίου 2017

Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμο Σαλαμίνας

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 ήρθε σε γνώση μου το υπ’αρ. πρωτ. 47/10.5.2017 έγγραφο του Δήμου Σαλαμίνας «Προς Αποκεντρωμένη Δ/ση Αττικής, Τμήμα Τοπ. Αυτοδιοίκησης και Ν.Π., Κατεχάκη 56-Αθήνα 11525»

Διάβασα λοιπόν με ενδιαφέρον το έγγραφο, το οποίο υπογράφει η δήμαρχος, και εξεπλάγην τόσο για το ύφος του όσο και για τον λόγο και το λεξιλόγιο που αυτή χρησιμοποιεί.

Και θα είχα διαφορετική άποψη αν η δήμαρχος μου έλεγε κατά πρόσωπο όλα αυτά που γράφει, αλλά εδώ έχουμε επιστολή προς τρίτους, προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, επιστολή που γέμει χαρακτηρισμών, εκφράσεων, ψευδών, συκοφαντιών και διαπιστώσεων χαμηλοτάτου επιπέδου, τόσο για το πρόσωπό μου όσο και για την εργασία που προσέφερα στον Δήμο Σαλαμίνας και φυσικά αμείφτηκα για αυτήν.
Επί πλέον στο έγγραφο δεν ανευρίσκεται ίχνος ευγενείας και αιδούς, γεγονός που κατά την ταπεινή μου γνώμη δείχνει ότι η δήμαρχος δεν είναι ικανή ούτε τιμά το λειτούργημα που ανέλαβε.

Επί των παραπάνω γνωρίζω στην δήμαρχο Σαλαμίνας, διότι όπως δείχνει το εν λόγω έγγραφο δεν γνωρίζει, ότι οι σχέσεις δημοσίων υπηρεσιών και πολιτών διέπονται από αρχές και κώδικες  που καθορίζουν το λεγόμενο Πρωτόκολλο.
Έτσι δεν είναι πρέπον και θεωρούμε ανεπίτρεπτο η δήμαρχος Σαλαμίνας να συμπεριφέρεται έτσι, να συκοφαντεί και να ψεύδεται ασύστολα για έναν εργαζόμενο του Δήμου Σαλαμίνας και δημότη του ίδιου δήμου, προκειμένου από κατηγορούμενη να γίνει κατήγορος.

Αν, πάραυτα, υποθέσουμε ότι όλα όσα γράφει η δήμαρχος στο έγγραφό του Δήμου Σαλαμίνας είναι αληθή, τότε γιατί δεν τα διευθετούσε; Μήπως φοβόταν μην ανοίξουν «οι ασκοί του Αιόλου» και έρθουν στην επιφάνεια αυτά που προσπαθούσε να κρύψει;

Σύμφωνα λοιπόν με το Πρωτόκολλο, που πρέπει να μάθει η δήμαρχος και να μην αυθαιρετεί, θα έπρεπε ο Δήμος Σαλαμίνας να είχε λάβει υπόψη του τα γεγονότα, την αλληλογραφία και τις καταγγελίες μου, στη συνέχεια να τις επεξεργαζόταν, να τις ερευνούσε για το περιεχόμενό τους και τέλος να μου ανακοίνωνε τα αποτελέσματα και τα πορίσματά του.
Αντ’ αυτού δεν έγινε τίποτε, πλήρεις αδιαφορία και μόνο μετά την έναρξη των ελέγχων από τις εποπτικές αρχές η δήμαρχος προτίμησε να γράψει το εν λόγω απαντητικό έγγραφό προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, καθ’ υπόδειξη -υποθέτω- κακοηθών προσώπων, δείχνοντας έτσι το ήθος και τον χαρακτήρα της.

Κατόπιν όλων των παραπάνω αναμένω απαντήσεις των επιστολών-καταγγελιών μου προς τον Δήμο Σαλαμίνας και θα επανέλθω μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων των καταγγελιών μου από τις εποπτικές αρχές.

Και τέλος, με την ευκαιρία, ζητώ από τον Δήμο Σαλαμίνας για μια ακόμα φορά να μου καταβληθούν τα χρωστούμενα από τα υλικά προστασίας και ασφάλειας στην υγιεινή και την εργασία που δεν μου προμήθευσε ο Δήμος Σαλαμίνας και προμηθεύτηκα δι’ εξόδων μου καθώς και το κόστος των γαλάτων που δεν μου χορηγήθηκαν. Και ακόμα να μου δοθούν και 11 ευρώ για έναν αντιτετανικό ορό που χρησιμοποίησα σε εργατικό ατύχημα υπαιτιότητας της δημάρχου.
Όλα αυτά βέβαια και για να διαπιστώσω, τουλάχιστον, ότι «(ο Δήμος Σαλαμίνας) πρωτίστως σέβεται τους εργαζόμενους του και καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επαρκή ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία τους.» και «το κοινωνικό προφίλ και την ευαισθησία στο δικαίωμα της εργασίας που έχει ο Δήμος Σαλαμίνας», που η γράφουσα δήμαρχος ισχυρίζεται στο παραπάνω έγγραφο.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις είμαι στην απόλυτη διάθεσή σας.


Γιάννης ΣτεφάνουΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ


κοινώς λεγομένων ρουφιάνων,