...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Το ρωσικό PAK-FA τρομάζει τις ΗΠΑ και ξαναρχίζει την παραγωγή του F-22 Raptor!

Tου Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Oι ΗΠΑ φοβούμενες την επικείμενη έλευση του ρωσικού PAK-FA T-50 εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο επανέναρξης της μαζικής παραγωγής του μαχητικού αεροπορικής υπεροχής F-22 Raptor...

Έτσι αναφέρεται στην έκθεση που παρέδωσε η USAF στο Κογκρέσο και συγκεκριμένα στην επιτροπή ενόπλων δυνάμεων (HASC: House Armed Services Committee).
Αυτό που επιχειρείται να διερευνηθεί είναι το κόστος της επανέναρξης της μαζικής παραγωγής του πέμπτης γενεάς μαχητικού.
Το F-22 παράχθηκε σε 187 συνολικά μονάδες αν και οι απαιτήσεις ήταν για 700. Το τελευταίο κατασκευάστηκε το 2009. Οι περικοπές και το υψηλό κόστος παραγωγής της κάθε μονάδας έβαλαν τέλος στο πρόγραμμα αυτό.
Τότε το Κογκρέσσο είχε θεωρήσει ότι δεν υπήρχε απειλή ικανή για να αιτιολογεί την περαιτέρω παραγωγή του υπερμαχητικού.
Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Στις ΗΠΑ συνειδητοποιούν ότι οι ρωσικές ΕΔ πλέον διαθέτουν πολύ περισσότερα «εργαλεία» απ’οτι πριν μια δεκαετία.
Ήδη τα Su-35, Su-34 και Su-30 έχουν αλλάξει κατά πολύ τους συσχετισμούς
Σύμφωνα με μελέτη της Rand Corporation που εξεδόθη το 2010 το κόστος επανέναρξης της παραγωγής του F-22 Raptor και της παραγωγής 75 μαχητικών υπολογίστηκε σε 17 δις δολάρια ΗΠΑ (15,2 δις ευρώ).
Το πρόβλημα με την επανέναρξη όμως δεν είναι μόνο το κόστος. Ένα νέο F-22 Raptor θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις από το 2009 μέχρι σήμερα που είναι ιδιαίτερα πολλές.
Το Raptor πλέον υστερεί σε όλα ως προς το επερχόμενο PAK-FA πλην της απόκρυψης του Η/Μ ίχνους.

el.gr