...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Το NI είπε τι όπλα η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει σε περίπτωση πολέμου στην Αρκτική

© RIA Novosti / Pavel Lisitsyn Μαχητικό αναχαιτισης MiG-31. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 13 Ιουνίου  – RIA Novosti.  Η Ρωσία η  οποία ετοίμασε το στρατό  της για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αρκτική καλύτερα, από....
   οποιαδήποτε άλλη χώρα, γράφει National Interest (το εθνικό συμφέρον) [1]. Η δημοσίευση ετοίμασε τον κατάλογο των όπλων και των μέσων μέσω των οποίων η Μόσχα θα είναι σε θέση να υποστηρίξει τα συμφέροντα της στον Αρκτικό Ωκεανό σε περίπτωση πολέμου.


Τα παγοθραυστικά πλοία
Το  παγοθραυστικό πλοίο παραμένει το πιο σημαντικό όχημα για την πρόσβαση στην Αρκτική, και η Ρωσία έχει το μεγαλύτερο στόλο παρόμοιων πλοίων  στον κόσμο, γράφει το NI . Και αυτά τα πλοία δεν θα χάσουν το ενδιαφέρον ακόμα και λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη – σαν αποτέλεσμα της απόψυξης πάγου γεμίζει ρωγμές, σπάει , παρασύρεται και γίνεται απρόβλεπτος.
«Οι κινήσεις του πάγου. κάνουν  την ζήτηση των παγοθραυστικών όπως ποτέ πριν.

Τα  πολιτικά  και πολεμικά πλοία δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν  χωρίς αυτά τα συνήθη καθήκοντα τους. Η  Ρωσία είναι καλύτερα προετοιμασμένη  να λειτουργεί ως εγγυητής της παγκόσμιας πρόσβασης στην Αρκτική..» – αναφέρει το άρθρο.

Η δημοσίευση σημειώνει ότι ο ρωσικός στόλος παγοθραυστικών  περιλαμβάνει ισχυρά πυρηνικά  και ντίζελ πλοία.


Το Υποβρύχιο έργο του « καρχαρία»

Το «Shark» -είναι  το υποβρύχιο τέρας που μπορεί να εξοπλιστεί με  ολόκληρο οπλοστάσιο των όπλων, γράφει η αμερικανική έκδοση. Αυτό μπορεί να πολεμήσει  με επιτυχία ενάντια σε εχθρικά υποβρύχια, αλλά και εναντίον των πλοίων επιφανείας.
Το «Shark» είναι κατώτερο  από τα  Δυτικά σκάφη στον  υποβρύχιο  θόρυβο, αλλά αποζημιώνει για το μέγεθος και τον  εξοπλισμό τουMiG-31
Οι αρκτικές συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για στρατιωτικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αεροπλανοφόρα αυξάνοντας  τη σημασία των χερσαίων αεροσκάφών, όπως το MiG-31 – το παντός καιρού μαχητικό αναχαίτισης με μεγάλη  ακτίνα δράσης. Αναπτύχθηκε από τους Σοβιετικούς  σχεδιαστές για τον εντοπισμό και την καταστροφή των αμερικανικών βομβαρδιστικών. Αυτό το αεροπλάνο έχει εξαιρετική ικανότητα ελιγμών και βελτιωμένο ραντάρ σε σύγκριση με τους προκατόχους του,

Φυσικά, η  μάχη  με τα πιο προηγμένα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ της πέμπτης γενιάς,  του   Ρώσικόύ μαχητικού  δεν θα  είναι εύκολη. Ωστόσο, τα αμερικανικά αεροσκάφη απλά δεν θα φθάνουν στον τόπο της μάχης, αν δεν υπάρχουν βάσεις της γης. Η  Ακτίνα της εφαρμογής μάχης του  MiG-31 φτάνει  περίπου τα 1.450 χιλιόμετρα, την ίδια στιγμή το αεροπλάνο είναι σε θέση να αναπτύξει υψηλή  ταχύτητα 3000 km / h.


Tu-95 και Tu-142
Με το Tu-95 και την  θαλάσσια παραλλαγή του  Tu-142 νιώθετε  σαν στο σπίτι σας σε ένα κρύο, σκοτεινό  ουρανό της Αρκτικής, όπου υπάρχουν μερικές βάσεις   γης και δεν υπάρχουν αεροπλανοφόρα, λέει το  άρθρο.
Χάρη στην ακτίνα της μάχης εφαρμογής που είναι πάνω από 4,8 χιλιάδες χιλιόμετρα, η «Αρκούδα» μπορεί  να συμμετάσχει  σε επιχειρήσεις πολύ πέρα από την προσιτότητα των χερσαίων  μαχητών.

Στην κλασική επιλογή το  Tu-95 μπορεί να μεταφέρει ρουκέτες anti-ship και ρουκέτες cruise. Το Tu-142, με τη σειρά του, είναι ικανό να εκτελέσει επιχειρήσεις κατά των υποβρυχίων.

Ειδικές δυνάμεις

Τα τελευταία χρόνια η Ρωσία έχει ενισχύσει την εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων  ειδικού σκοπού για την εργασία στις συνθήκες της Αρκτικής, όπου είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστούν μεγάλοι  θωρακισμένοι  σχηματισμοί  ή το  πεζικό, γράφει το NI.

Υποβρύχια, αεροπλάνα και πλοία επιφανείας μπορεί να χρησιμοποιήσουν   τα μέλη των ειδικών δυνάμεων της Αρκτικής που είναι σε θέση να πάρουν  υπό τον έλεγχο τους και να κρατήσουν   δυσπρόσιτες περιοχές, για τη διεξαγωγή της έρευνας και να διακόψουν λειτουργία των μέσων επικοινωνίας του αντιπάλου.

References [ βιβλιογραφικές αναφορές] ↑ The National Interest
   ( http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/how-russia-co
https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr