...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Ποιος θα μειώσει την αλαζονεία του συνασπισμού με επικεφαλής τις ΗΠΑ στη Συρία

© RIA Novosti / Ilya Pitalev Στρατιώτες του Συριακού Στρατού ετοιμάζουν να πετάξει ένα Su-22 στην βάση της Πολεμικής αεροπορίας της Συρίας στην επαρχεία της Χόμς...


Αλεξάντερ Χρόλενκο, αρθρογράφος για τη ΜΙΑ «Ρωσία σήμερα»
Η Ρωσία από τις 19 Ιουνίου αναστέλλει το μνημόνιο με τις ΗΠΑ για πτήσεις πάνω από τη Συρία.
Το βράδυ που μας πέρασε  το Αμερικανικό μαχητικό  F / A-18E Super Hornet από τον διεθνή συνασπισμό κοντά στην  Raqqah κατέρριψε ένα μαχητικό-βομβαρδιστικό της Συριακής Αεροπορίας Su-22, ενώ ήταν απασχολημένο με τις θέσεις της οργάνωσης  του  ISIS* και καθόλου δεν απειλούσε  τους Αμερικανούς ή τους Συμμάχους τους.

Μετά την » ειλικρινή πράξη της μη κινητοποιημένης επιθετικότητας», οι αντιπρόσωποι του συνασπισμού έρχονται σε επαφή με τους Ρώσους εταίρους στο τηλέφωνο μέσω του καναλιού για τη μείωση του επιπέδου των συγκρούσεων ‘για την αποσυμφόρηση μιας κατάστασης και τον τερματισμό της επίθεσης’.

Ο Αμερικανικός συνασπισμός έδειξε ισχυρή δύναμη  για την προστασία των αντάρτων από την προσέγγιση των φιλοκυβερνητικών στρατευμάτων και στην έδρα του θεωρεί ότι το έργο αυτό εκτελέστηκε με επιτυχία.

Δεν είναι η πρώτη επίθεση των  Αμερικανών στα συριακά στρατεύματα. Τον Απρίλιο από δυο αντιτορπιλικά του Πολεμικού Ναυτικού των   ΗΠΑ ξεκίνησαν μαζικοί πυραύλοι εναντίον της αεροπορικής βάσης Shayrat στην επαρχία Homs και τον τελευταίο μήνα ο συνασπισμός επανειλημμένως επιτέθηκε σε φιλοκυβερνητικές δυνάμεις γύρω από τον At-Tanf.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η παγκόσμια κοινότητα και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δεν αντιδρούν ουσιαστικά.

Επίδειξη δύναμης

Παρά το μνημόνιο των ζωνών αποκλιμάκωσης που υπεγράφησαν στις αρχές Μαΐου από τη Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν, παραμένει  υψηλή  η  πιθανότητα  για την ενίσχυση των πολεμικών επιχειρήσεων
Η Απελευθέρωση της Συρίας από τρομοκράτες όλων των αποχρώσεων  – απέχει πάρα πολύ.

Αντιμετωπίζοντας την αντίσταση των εξτρεμιστών και των εκπροσώπων της ένοπλης αντιπολίτευσης, οι κυβερνητικές δυνάμεις διαρκώς και με συνέπεια ανοίγουν  δρόμο από τη Δαμασκό προς  τα σύνορα του Ιράκ και της Ιορδανίας. Ο έλεγχος των περιοχών από το At-Tanf στις περιοχές που βρίσκονται νοτιοανατολικά από το Es-Suveyda δεν είναι λιγότερο σημαντικός.
Η ενίσχυσητων συριακών στρατευμάτων υποστηρίζεται από
τις Ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις, το Ιράν, τις ομάδες της Χεζμπολάχ
και οι  ταξιαρχίές  των  «Fatimiyun», «Zeynabiyun» και «Asa’ib Ahl al-Χακ».
Η έκδοση του Λιβανέζικου Al Modon προβλέπει:
«Παρά την παρουσία των Αμερικανών, το Ιράν θα μπορούσε να κινηθεί προς τα ιρακινά σύνορα  στο  σημείο του  Αt-TANF μέσα από την έρημο και να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του στα σύνορα της Ιορδανίας με το Ισραήλ»

Ποιος θα μειώσει την αλαζονεία του συνασπισμού με επικεφαλής τις ΗΠΑ στη Συρία - Εικόνα1

© RIA Novosti / Μιχαήλ Voskresensky  Μαχητές μονάδων  «Fatimiyun» στην πρώτη γραμμή στα ανατολικά της πόλης της Παλμύρας. 16 Ιουνίου  2017

Σε οποιαδήποτε από αυτές τις στρατηγικές κατευθύνσεις (σε ένα γεωγραφικό τρίγωνο Raqqah – At-Tanf – Es-Suveyda) η Αμερικανική  επέμβαση  μπορεί  να λάβει  ένα σκληρό μάθημα. Το Ιράν έδειξε ήδη δύναμη – στις 18 Ιουνίου ξεκίνησε πυραύλους εναντίον θέσεων τρομοκρατών συγκεκριμένα  βαλλιστικούς  πυραύλους  μέσης εμβέλειας – μέσω του εδάφους του Ιράκ το οποίο ελέγχεται de facto από την Ουάσινγκτον.

Η δράση του  φιλο -αμερικανικού  συνασπισμού  για το  Ιράν στην περιοχή – είναι  σαν ένα κόκκινο κουρέλι για έναν ταύρο, και είναι ακόμα απαραίτητο να εξεταστούν οι δυνατότητες άλλων συμμάχων και υποστηρικτών της ομοιόμορφης και αδιαίρετης Συρίας. Συγκεκριμένα, τα συγκροτήματα άμυνας S-300 στη ζώνη μάχης Ρωσίας, Συρίας, Ιράν . Είναι γνωστό ότι το οπλισμένο  όπλο μια φορά το χρόνο πυροβολεί από μόνο του.

. Το αμερικανικό αεροπλάνο μπορεί να καταρρεύσει κατά λάθος και ταυτόχρονα να ζητήσουν  συγγνώμη από το τηλέφωνο της καυτής γραμμής

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Άμυνας σημειώνει την πραγματική αναστολή του εμφυλίου πολέμου στη Συρία. Χάρη στο μνημόνιο των ζωνών αποκλιμάκωσης  που υπέγραψαν η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν, η εκτέλεση εργασιών ανάκαμψης στους κατεστραμμένους οικισμούς και η επανάληψη των  ανθρωπιστικών  μηνυμάτων  έγιναν δυνατές. Μετά την αμνηστία που ανακοίνωσε ο Assad, περισσότεροι από 2600 μαχητές στις επαρχίες της Δαμασκού επανήλθαν στην ειρηνική ζωή. Περίπου 2000 μαχητές πηγαίνουν  από τα προάστια της Δαμασκού στο Idlib, όχι λιγότεροι  από 7000 – εγκαταλείπουν τα  προάστια του Homs.

Ποιος θα μειώσει την αλαζονεία του συνασπισμού με επικεφαλής τις ΗΠΑ στη Συρία - Εικόνα2

RIA Novosti / Μιχαήλ Alaeddin . Η τελευταία φάση της απόσυρσης των μαχητών από την Αλ-Vaera συνοικία της  πόλης του Χομς  21 Μαΐου 2017

Εν αναμονή  ανταρτών ‘

Ο συνασπισμός αντιτίθεται  ενεργά στις ειρηνευτικές διαδικασίες και τα στρατεύματα της συριακής κυβέρνησης σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης που ελέγχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες  δεν αρκούν για να δημιουργήσουν μια ‘νότια Συρία’ κατ ‘αναλογία με τη Νότια Κορέα. Οι Αμερικανοί μετά την ανάληψη του Αφγανιστάν  και του Ιράκ πολλές  χιλιάδες στρατού  που να τις συνδέσουν με την Συρία δεν έχουν.
Ωστόσο, ο πειρασμός της Συρίας είναι τόσο μεγάλος ώστε οι πράξεις του συνασπισμού γίνονται παράλογες.

Η Ουάσινγκτον αποσυντονίζεται : ζητεί τον τερματισμό των επαφών με τον νόμιμο πρόεδρο Bashar al-Assad, προσπαθεί να εφαρμόσει τον ‘γιουγκοσλαβικό αλγόριθμο’ στη Συρία και να δημιουργήσει ‘παράλληλα’ (και υπό έλεγχο) το συριακό στρατό των συνεργατών. Και ακόμα οι  ακανόνιστοι   σχηματισμοί   μαχητών (υπό τη σημαία του ISIS * ή με άλλο franchise) δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν   εγκαίρως και χωρίς βλάβη  από τις   Ηνωμένες Πολιτείες  για την διεθνή τους φήμη.

Σύμφωνα με τα λόγια του συνασπισμού που επιδιώκει να καταστρέψει το ISIS *, στην πραγματικότητα αντιτίθεται στο «συριακό καθεστώς» και ως εκ τούτου συμμαχεί στην Συρία με όποιον βρει μπροστά του.

Είναι προφανές ότι οι επιθέσεις του συνασπισμού  υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σχετικά με τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Συρίας είναι μια αξιολύπητη προσπάθεια να φέρει την αντιπολίτευση και τους εξτρεμιστές στο ‘συριακό μέτωπο’ να συνεχίσουν τον ένοπλο αγώνα ενάντια στη συριακή κυβέρνηση.

Με το όπλο έτοιμο στην θήκη του

Η Μόσχα παροτρύνει τους εταίρους να σέβονται την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας (όπως ζητείται στο ψήφισμα 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ) και να αποφεύγουν μονομερείς ενέργειες χωρίς τη συναίνεση της Δαμασκού. Και όμως, οι πράξεις  της Συμμαχίας υποχρεώνουν τη Ρωσία να μην μείνει στην λεκτική επιχειρηματολογία.

* Μια τρομοκρατική οργάνωση απαγόρευσε στη Ρωσία.

References ↑ прогнозирует
   ( http://inosmi.ru/politic/20170619/239613954.html )
https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr