...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗ! Κατάρρευση ΚΑΙ ΝΤΟΜΙΝΟ...

Τα τελευταία χρόνια η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε «μηχανική υποστήριξη», όπως υπογραμμίζει ανάλυση  της ιστοσελίδας Internationalman.....


Όπως αναφέρει η οικονομική ανάλυση, το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ είναι μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί από λεπτό σε λεπτό και οι συνέπειες δεν μπορούν να υπολογιστούν, καθώς θα έχουν τη μορφή ντόμινο. 

Μάλιστα, το Internationalman αναφέρει και ένα παράδειγμα σύμφωνα με το οποίο αν η αμερικανική οικονομία καταρρεύσει, θα ακολουθήσουν και άλλες. 

Το 1996ο επικεφαλής της Federal Reserve  Alan Greenspan είπε τη φράση: «πώς γνωρίζουμε ότι οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων είναι υπερβολικά διογκωμένες λόγω της παράλογης ευφορίας;«

Η αιτία της αγωνίας του τότε ήταν μία μελέτη δύο σημαντικών οικονομολόγων, σύμφωνα με την οποία οι αμερικανικές μετοχές, με κριτήριο το δείκτη S&P, ήταν εξαιρετικά ακριβές – οπότε λογικά το χρηματιστήριο θα κατέρρεε.

Όπως και έγινε, επειδή οι επενδυτές θεώρησαν ότι  τα λόγια του προέδρου της Federal Reserve αποτελούσαν πρόθεση να αυξήσει τα επιτόκια και τα χρηματιστήρια έπεσαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η γερμανική αγορά να χάσει 4%, η ιαπωνική 3% και να ακολουθήσουν και άλλες οικονομίες. 

Σύμφωνα με την ανάλυση της Internationalman, το παραπάνω παράδειγμα αποτελεί δείγμα των κρίσιμων διακυμάνσεων της αμερικανικής οικονομίας και της εξάρτησης του χρηματοπιστωτικού τομέα από τη Fed, ενώ, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κρίση του 1920. 

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έθεσε απότομα τα επιτόκια των δανείων σε πολύ υψηλότερο επίπεδο εδώ και μια δεκαετία, ενώ τώρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει κάθε χρόνο να πληρώνει 400 δισεκατομμύρια μόνο σε  πληρωμές τόκων για το χρέος της. Τα έσοδα του προϋπολογισμού είναι ίσα ή  λίγο περισσότερο από 2  τρισ.δολάρια, με τους ρυθμούς ανάπτυξης να είναι στο 1%.