...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Ισχυρό Μήνυμα Πούτιν στο ΝΑΤΟ της Νέας Τάξης… Ρωσοκινεζική ναυτική Άσκηση στην Βαλτική!

Με το αντιτορπιλικό Changsha επικεφαλή, ένας στόλος τριών κινεζικών πολεμικών σκαφών ξεκίνησε από την κινεζική επαρχία Hainan και τώρα είναι καθ’ οδόν προς.....
την Βαλτική Θάλασσα για να συμμετάσχει στην Ρωσοκινεζική Άσκηση Joint Sea που θα διεξαχθεί στην Βαλτική Θάλασσα μεταξύ Kaliningrad και Αγίας Πετρούπολης εντός του Ιουλίου. Το άλλο σκάφος είναι φρεγάτα και το τρίτο είναι προμηθειών. Στην Άσκηση θα γίνουν αποστολές έρευνας και διάσωσης όπως επίσης και «της προστασίας της ασφάλειας οικονομικών δραστηριοτήτων στη θάλασσα».
Οι δύο χώρες φιλοξενούν εναλλάξ την Άσκηση από το 2012 που άρχισε και φέτος γίνεται σε μία θερμότατη περιοχή με έντονη παρουσία του ΝΑΤΟ και μετά από την επίσκεψη του Προέδρου Τραμπ στην Πολωνία. Η Ρωσία βάζει και τον κινεζικό παράγοντα στην Βαλτική απέναντι στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως μήνυμα ότι ακόμη και στην Βαλτική δεν αντιμετωπίζουν μόνο τη Ρωσία. Είναι άλλη μία απόδειξη ότι η Ρωσία και η Κίνα σχηματίζουν κοινό μέτωπο σε όλο τον κόσμο και τα θέατρα στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Στόχος των Ασκήσεων είναι «να βελτιώσουν τον συντονισμό μεταξύ των Ναυτικών των δύο χωρών σε κοινές αμυντικές ναυτικές επιχειρήσεις». Πέρυσι η Άσκηση έγινε στη Νότια Σινική Θάλασσα και τον Σεπτέμβριο θα κάνουν επιπλέον Άσκηση στην Θάλασσα της Ιαπωνίας και την Οχοτσκική Θάλασσα.
hellasforce.com