...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Η Τουρκία θέλει ένταση στο Όρος του Ναού.

Η διερευνητική έκθεση αναφέρει ότι η Τουρκία δαπανά δεκάδες εκατομμύρια στην Ιερουσαλήμ για να κερδίσει έδαφος, και να προκαλέσει εντάσεις....

Η Τουρκία δαπανά δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να κερδίσει έδαφος μέσα στην πρωτεύουσα του Ισραήλ και να προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των κατοίκων, των Αράβων και των Ισραηλινών, ισχυρίζεται μια νέα ερευνητική έκθεση.
Σύμφωνα με την έκθεση, ο δημοσιογράφος, Ναντάβ Σράγκι, πρόκειται να δημοσιεύσει πλήρως την ερχόμενη Παρασκευή, στο Yisrael Hashavua, από το 2004, περίπου 63 εκατομμύρια δολάρια από τις τουρκικές ΜΚΟ και την τουρκική κυβέρνηση ,που προχώρησαν σε οργανώσεις στην ανατολική Ιερουσαλήμ αφιερωμένες στην «υπεράσπιση και ενίσχυση της μουσουλμανικής κληρονομιάς και το χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ.
Ορισμένα από τα κονδύλια μεταφέρθηκαν από την τουρκική κυβέρνηση μέσω της τουρκικής υπηρεσίας διεθνούς συνεργασίας και ανάπτυξης (TIKA), μιας κρατικής υπηρεσίας υπό την ηγεσία του Dr. Serdar Cam. Ο Κάμε είναι στενός σύμμαχος του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η τουρκική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει δεσμούς με ριζοσπαστικά ισλαμικά στοιχεία μέσα στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του βόρειου κλάδου του ισλαμικού κινήματος στο Ισραήλ, υπό την ηγεσία του υποστηρικτή της Χαμάς,  Raed Salah και του πρώην Μουφτή της Ιερουσαλήμ, του Ekrima Said Sabri, ενός denier του Ολοκαυτώματος που απειλούσε με θρησκευτικό πόλεμο αν η Αμερικανική Πρεσβεία στο Ισραήλ μετακομίσει στην Ιερουσαλήμ.
Ορισμένα από τα κεφάλαια που αποστέλλονται από την Τουρκία στην ανατολική Ιερουσαλήμ μέσω του TIKA ,χρησιμοποιήθηκαν για διάφορα έργα οικοδόμησης ή αναστήλωσης, όπως ανασκαφές στην Παλιά Πόλη, ανακαίνιση του παλαιού Αρχείου Οθωμανικών Αυτοκρατορικών Εγγράφων στο Όρος του Ναού, αγορά ενός νέου συστήματος ύδρευσης μουσουλμάνων πιστών Ναός του Ναού, αποκατάσταση μουσουλμανικού νεκροταφείου κοντά στον ανατολικό τοίχο  του Ναού.
Αλλά κάποια χρήματα που προέρχονταν από την Τουρκία χρησιμοποιήθηκαν επίσης για να πληρώσουν για τη μεταφορά μελών ριζοσπαστικών ισλαμικών ομάδων στο Όρος του Ναού ,για προκλήσεις και επιθέσεις εναντίον Εβραίων.
Οι ομάδες που υποστηρίζονται από αυτά τα κονδύλια περιλαμβάνουν το Murabitoun (που δεν πρέπει να συγχέεται με το Παγκόσμιο Κίνημα Murabitun) και το Murabitat, δύο απαγορευμένες οργανώσεις που συνδέονται με τον βόρειο κλάδο του Ισλαμικού Κινήματος στο Ισραήλ.
Δηλώνοντας τον εαυτό τους τη «Φρουρά  του Ναού», ο Murabitoun και ο Murabitat οργανώνουν ομάδες ριζοσπαστικών ισλαμιστών για να παρενοχλούν και να επιτεθούν φυσικά στους Εβραίους που επισκέπτονται το Όρος του Ναού.
Ο Σράγι υποστηρίζει ότι η συμμετοχή της Τουρκίας με τις ισλαμικές ομάδες στην Ιερουσαλήμ αποτελεί μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας για την αντικατάσταση της Ιορδανίας, αναγνωρισμένου θεματοφύλακα μουσουλμανικών ιερών στην πόλη.
«Κατόπιν των εντατικών τουρκικών προσπαθειών [στην Ιερουσαλήμ], το καθεστώς της Ιορδανίας εξασθένησε, παρόλο που υποσχέθηκε στην ειρηνευτική συνθήκη με το Ισραήλ, ότι η Ιορδανία θα αναγνωριζόταν σαν η ανώτατη μουσουλμανική αρχή σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Ισλαμική ιερή Τοποθεσία στην Ιερουσαλήμ. «
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/231355
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS : corfiatiko.blogspot.gr