...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....
...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Ενοχλεί η λέξη «ελληνική» στο Τμήμα Φιλολογίας του ΔΠΘ και ?διαγράφεται!

Μάλιστα ετοίμασαν και το σχετικό σχέδιο  Προεδρικού Διατάγματος που στέλνουν στον υπουργό Παιδείας, μάλλον του? υπαγορεύουν τι να κάνει, σύμφωνα με τη βούληση τους....
Βεβαίως αναμένονται αντιδράσεις για την περίεργη αυτή απόφαση τους, σε μια ευαίσθητη για εθνικούς λόγους περιοχή.

Τελικά κάθε τι «ελληνικό» θα ενοχλεί, θα φοβόμαστε να το εκφράσουμε, να το υπηρετήσουμε, να το αναδείξουμε; 

Τελικά, ο χώρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, έχει μετατραπεί σε ένα καταγώγιο ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ… ΦΥΣΙΚΑ.
Τόσο πολύ ενδιαφερόμαστε για τα παιδιά μας και την μετατροπή τους σε ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ… ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΟΣ. 

Καλλιόπη Σουφλή

Καθηγητές του τμήματος απασχολήθηκαν με το θέμα αυτό στη γενική τους συνέλευση  και προτείνουν επίσημη διαγραφή με σχέδιο στο υπουργείο Παιδείας 
Ρεπορτάζ Σταύρος Φανφάνης
Ένα θέμα που εκπλήσσει φέρνει στη δημοσιότητα «Ο Χρόνος». Οι καθηγητές  του  Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύει στην Κομοτηνή, αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση – και μάλιστα ομοφώνως – να  διαγράψουν τη λέξη «ελληνική», προφανώς θα τους ενοχλεί, και μετονομάζουν το «Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας»  απλά σε… « Τμήμα Φιλολογίας»!
Στο σκεπτικό τους αναφέρουν, ότι, « ο προσδιορισμός «ελληνικής» πριν από τη λέξη φιλολογία στην τρέχουσα ονομασία του Τμήματος δεν προσδιορίζει καμιά επι πλέον δεξιότητα?» και ότι «φαίνεται να είναι πλεοναστικός και σε ορισμένες  περιπτώσεις  παραπλανητικός και εσφαλμένος». Και αυτό, επειδή οι καθηγητές που διδάσκουν λατινική φιλολογία ή γλωσσολογία δεν σχετίζονται κατά κανένα τρόπο με τον προσδιορισμό «ελληνική» Υπενθυμίζουμε ότι στο Τμήμα υπηρετούν 24 καθηγητές από τους οποίους οι δύο έχουν γνωστικό αντικείμενο την λατινική φιλολογία.
Μάλιστα ετοίμασαν και το σχετικό σχέδιο  Προεδρικού Διατάγματος που στέλνουν στον υπουργό Παιδείας, μάλλον του? υπαγορεύουν τι να κάνει, σύμφωνα με τη βούληση τους. Βεβαίως αναμένονται αντιδράσεις για την περίεργη αυτή απόφαση τους, σε μια ευαίσθητη για εθνικούς λόγους περιοχή.


Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες αναμενόταν να συνεδριάσει το Συμβούλιο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο οποίο εστάλη η απόφαση της μετονομασίας του Τμήματος φιλολογίας.

΄Ηδη υπήρξε αντίδραση απο το μέλος του Δ.Σ. του Δ.Π.Θ καθηγητή  του Πολυτεχνείου και ακαδημαϊκό Αντώνη Κουνάδη που σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου του Δ.Π.Θ. κ. Γ. Παναγιωτόπουλο, (πρόεδρο ε.τ. του Συμβουλίου Επικρατείας), σημειώνει, ότι «τα επιχειρήματα της μετονομασίας δεν δικαιολογούν μία τετοια μεταβολή» και εξηγεί τους λόγους, προσθέτοντας , ότι « επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και για λόγους εθνικούς ενόψει και του τόπου όπου εδρεύει το Τμήμα», ζητεί αναβολή της συζήτησης του, ώστε « να συγκεντρωθούν όλα τα αναγκαία στοιχεία (π.χ. κανονισμοί συναφών τμημάτων-σχολών ΑΕΙ της χώρας) συμπεριλαμβανομένης και της εκθέσεως εξωτερικής αξιολόγησης που υπήρξε η αφορμή  εγέρσεως του θέματος».


Η βιασύνη με την οποία αναδείχθηκε το θέμα, οι πιέσεις που ασκούνται να κινηθούν οι διαδικασίες για τον επιθετικό προσδιορισμό του Τμήματος «ελληνική» φιλολογία και την απάλειψή του, σε συνδυασμό με την ανάδειξη νέων πρυτανικών αρχών, αλλά και μια βαθύτερη εσωτερική συζήτηση που πρέπει να γίνεται σε ακαδημαϊκές κοινωνίες γνώσης, πραγματικά προκαλούν ερωτηματικά και κυρίως αναζητούν την επίσημη τοποθέτηση των υπευθύνων της σχολής και του ίδιου του ΔΠΘ. Ποια η σκοπιμότητα της μετονομασίας στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, ποια τα επιχειρήματα προκειμένου να συνηγορήσουν όλοι σε κάτι τέτοιο;
Τελικά κάθε τι «ελληνικό» θα ενοχλεί, θα φοβόμαστε να το εκφράσουμε, να το υπηρετήσουμε, να το αναδείξουμε;
Η πρόεδρος του Τμήματος αν. καθηγήτρια Ζωή  Γαβριηλίδου ποια θέση παίρνει επισήμως; Και γιατί στα άλλα τμήματα ελληνικής φιλολογίας Αθηνών, Θεσσαλονίκης δεν υπήρξε η ανάλογη κινητικότητα ως προς τον τίτλο τους; Ερωτήματα που τίθενται απλά για να απαντηθούν με πειστικότητα από τους έχοντες την σχετική πρωτοβουλία.
Τα σχετικά έγγραφα που δημοσιεύουμε δείχνουν την όλη κινητικότητα του θέματος.
xr