...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Σάββας Καλεντερίδης :Η απόδειξη για τον πραγματικό στόχο της επίσκεψης Γιλντιρίμ στην Αθήνα

Σε διάφορες δημόσιες παρεμβάσεις μας υπογραμμίσαμε ότι ο κυριότερος –αν όχι ο αποκλειστικός– στόχος της επίσκεψης του Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Ελλάδα....
(στην Αθήνα και την Κομοτηνή) ήταν η εξυπηρέτηση ενός ευρύτερου σχεδίου που έχει θέσει σε εφαρμογή ο Ερντογάν, η τουρκική κυβέρνηση και το κράτος, για να εξουδετερώσει το δίκτυο του Γκιουλέν στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και στο εξωτερικό, στις ξένες χώρες όπου δραστηριοποιείται με διάφορους τρόπους ο υπό διωγμόν ιμάμης, που έγινε ο εφιάλτης του Ερντογάν.
Το σχέδιο για την εξουδετέρωση της επιρροής Γκιουλέν έχει δύο σκέλη.
Το ένα αφορά τα πλοκάμια του δικτύου στο εσωτερικό – στους τομείς της κρατικής διοίκησης, της αστυνομίας, του στρατού, της Δικαιοσύνης, της Παιδείας, του Τύπου και των ΜΜΕ, της οικονομίας, της θρησκείας κτλ. Σε όλους αυτούς τους τομείς ο Ερντογάν προσπαθεί να εκμηδενίσει την επιρροή του Γκιουλέν με κατασταλτικές και δικαστικές μεθόδους.
Το δεύτερο σκέλος αφορά τα πλοκάμια του δικτύου Γκιουλέν στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο του προαναφερθέντος σχεδίου, και ακριβώς επειδή δεν μπορεί το τουρκικό κράτος και η κυβέρνηση να εφαρμόσουν κατασταλτικά μέτρα σε ξένα κράτη, προσπαθούν να πετύχουν την αποδυνάμωση και εξάρθρωση του δικτύου Γκιουλέν με διπλωματικές και πολιτικές παρεμβάσεις σε ξένες χώρες. Και όταν μιλάμε για διπλωματικές και πολιτικές παρεμβάσεις, εννοούμε επίσημες επισκέψεις Τούρκων πολιτικών αξιωματούχων στο εξωτερικό.
Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου έχει εξαπολύσει τον υπουργό Εξωτερικών του ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει πάρει σβάρνα τις ξένες χώρες και προσπαθεί να πείσει τις κατά τόπους κυβερνήσεις να λάβουν τα μέτρα που θέλει η τουρκική κυβέρνηση για να εξουδετερωθεί το «τέρας» που λέγεται δίκτυο Γκιουλέν.
Τέτοιες επισκέψεις και για το συγκεκριμένο σχέδιο είναι αυτές που έκανε ο Τσαβούσογλου στα Σκόπια, όπου ο Γκιουλέν διαθέτει ισχυρό δίκτυο, το Μαυροβούνιο και η Ιαπωνία.
Μάλιστα, στην Ιαπωνία (όπου βρίσκεται από χθες ο Τσαβούσουγλου) δήλωσε ότι «Η Τρομοκρατική Οργάνωση Φετουλάχ [FETÖ] είναι πολύ ισχυρή στην Ιαπωνία και αυτό είναι μια μεγάλη απειλή και για την Ιαπωνία».
Αναφερόμενος στην επιρροή που ασκούσε ο Γκιουλέν στο Διπλωματικό Σώμα της Τουρκίας είπε: «Υποχρεωθήκαμε να εκδιώξουμε το 25% των διπλωματών μας από το Διπλωματικό Σώμα, γιατί αυτοί αντί να είναι πιστοί στο τουρκικό κράτος, ήταν πιστοί στον Γκιουλέν».
Ο Τσαβούσογλου, που έγινε δεκτός και από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, δήλωσε στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ ότι ενημέρωσε και έδωσε στοιχεία στις ιαπωνικές Αρχές για τη δράση του δικτύου Γκιουλέν στην Ιαπωνία.
Από τα παραπάνω, αλλά και από την επικέντρωση του Τούρκου πρωθυπουργού στο θέμα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, συνάγεται ότι η επίσκεψή του στη χώρα μας είχε αποκλειστικό στόχο το θέμα του Γκιουλέν.
Απλώς επισκέφθηκε την Κομοτηνή γιατί εκεί ο Γκιουλέν έχει χρηματοδοτήσει αρκετούς μικρομεσαίους επιχειρηματίες της μουσουλμανικής μειονότητας, και μέσω της χρηματοδότησης η Άγκυρα θεωρεί ότι ασκεί επιρροή σε μέρος αυτής, εξέλιξη που δημιουργεί τρόμο στην Άγκυρα, η οποία βλέπει το οικοδόμημα που χτίζει δεκαετίες τώρα, με την ανοχή της Αθήνας, αυτό το «ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράγμα» που μας είχε πει ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χριστόπουλος, να μην είναι πλέον και τόσο συμπαγές όσο θα ήθελε.
Πήγε λοιπόν ο Γιλντιρίμ στη Θράκη για να θεραπεύσει τις ρωγμές, σαν μηχανικός που είναι, αυτού του «ενιαίου συμπαγούς τουρκικού πράγματος». Απλώς δεν βρέθηκε κανείς να πει στους μουσουλμάνους που παρευρέθηκαν στην τουρκοφιέστα στο χωριό Λύκειο της Ροδόπης, ότι ο Τούρκος επίσημος που υποδέχτηκαν βρέθηκε κι αυτός με τη… γίδα στην πλάτη, όπως ο άλλος υπερασπιστής τους, ο Εγεμέν Μπαγίς.
Μόνο από τα Malta Files, αποδεικνύεται ότι διαθέτει έντεκα καράβια και επτά ακίνητα, συνολικής αξίας 140 εκατομμυρίων δολαρίων, που κανείς δεν ξέρει πώς αποκτήθηκαν.
Αυτά, και ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω…
pontos-news.gr