...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΥΣ «Αδύνατο να προληφθεί τρομοκρατικό χτύπημα με οχήματα και μαχαίρια»

Εμφάνιση φωτο.jpg
 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΠΟΙΟΙ έβαλαν μαχαιροβγάλτες στην ΕΥΡΩΠΗ; 
Λονδίνο: Αίμα και κορμιά παντού, τους μαχαίρωναν με μανία, τους πετούσαμε καρέκλες
ΙΔΟΥ ΚΑΙΡΟΣ να ασχοληθούμε με την ασφάλεια του λαού.....

«Μια επίθεση όπως αυτή του Λονδίνου, η οποία πραγματοποιήθηκε με ένα όχημα βαν και μαχαίρια, είναι σχεδόν αδύνατο να προληφθεί, αν οι δράστες της επιδείξουν έναν ελάχιστο βαθμό σύνεσης κατά την προετοιμασία, εκτιμούν ειδικοί και αξιωματούχοι.
Ακόμη και η παρακολούθηση ύποπτων ή σεσημασμένων προσώπων δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι η απόλυτη εγγύηση ότι θα καταστεί δυνατό να συλληφθούν πριν περάσουν στην πράξη, αν τίποτε στη συμπεριφορά τους δεν επιτρέπει να συμπεράνει κανείς πως επίκειται τρομοκρατική ενέργεια.
«Οι απλές επιθέσεις με οχήματα και μαχαίρια έχουν αυξηθεί πρόσφατα, επειδή είναι εύκολο να οργανωθούν και πολύ δύσκολο να εμποδιστούν από τις υπηρεσίες ασφαλείας», εκτιμά σήμερα ο Άλαν Μεντόζα, διευθυντής του βρετανικού think tank Henry Jackson Society.
«Πρέπει να περιμένουμε να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες, όμως η επίθεση του Λονδίνου φαίνεται πως συνδέεται με όλες αυτές στη Δύση, την έμπνευση τουλάχιστον για τις οποίες έχουν δώσει οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος», πρόσθεσε.
Οι τζιχαντιστικές οργανώσεις εδώ και χρόνια καλούν τους οπαδούς τους να περάσουν στη δράση εκεί όπου κατοικούν, χρησιμοποιώντας τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους.
«Όσο περισσότερο η δράση είναι απλή, τόσο λιγότερες είναι οι επιχειρησιακές προετοιμασίες, οι αγορές υλικών, όπλων, εκρηκτικών και τόσο περισσότερο περίπλοκο είναι να εντοπισθούν, επειδή η συμπεριφορά είναι λιγότερο ύποπτη», διαβεβαιώνει ο Ιβ Τροτινιόν, πρώην μέλος των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών της γαλλικής DGSE.
«Αντιτρομοκρατία σημαίνει πρόληψη», τονίζει. «Συλλαμβάνουμε κάποιον όταν υπάρχουν στοιχεία για να κατηγορηθεί, όταν έχουμε λόγους να πιστεύουμε πως θα διαπραχθεί ένα έγκλημα. Αυτό είναι δυνατόν να γίνει όταν τα άτομα είναι γνωστά, παρακολουθούνται, ή όταν εμφανίζονται ξαφνικά στο ραντάρ, επειδή προετοιμάζουν κάτι».
«Όμως αν αυτό το κάτι είναι η απλή μίσθωση ενός οχήματος βαν, δεν σημαίνει συναγερμός», υπογραμμίζει.
«Πρέπει να αποφεύγουμε τη δημαγωγία», λέει η γαλλίδα γερουσιαστής Ναταλί Γκουλέ, συμπρόεδρος της επιτροπής έρευνας για τη μάχη εναντίον των τζιχαντιστικών δικτύων, «όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών του κόσμου δεν μπορούν να εμποδίσουν αυτό το είδος επίθεσης».
«Ένας τύπος παίρνει το αυτοκίνητό του, το ρίχνει πάνω σε ανθρώπους και τους μαχαιρώνει ... πρέπει δυστυχώς να μάθουμε να ζούμε μ' αυτό και κάθε πολίτης να προσέχει», προσθέτει.
Ο Ιβ Τροτινιόν υπογραμμίζει πως, όντας αντιμέτωποι με την απειλή αυτή, πρέπει να δώσουμε το βάρος στην ταχύτητα της αντίδρασης, τόσο των δυνάμεων της τάξης όσο και των υπηρεσιών πρώτης ανάγκης που, στην περίπτωση της επίθεσης στο Λονδίνο, ήταν αποτελεσματικές.
«Η απάντηση επί του πεδίου είναι να έχουμε ομάδες επέμβασης που να έχουν πάρει θέσεις εκ των προτέρων και να επεμβαίνουν το ταχύτερο δυνατόν για να περιορίσουν τις ζημιές», εκτιμά. «Το Σάββατο το βράδυ στο Λονδίνο, οι τρεις δράστες εξουδετερώθηκαν μέσα σε οκτώ λεπτά, κατι που είναι αξιοσημείωτο» http://www.iefimerida.gr/  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ 2017
ΠΡΟΣ τρομοκράτες
«τα μυστικά της ανθρωπότητας καλά και κακά- είναι ενώπιον του Θεού αποκεκαλυμμένα»
¨μάχαιραν έλαβον,  μάχαιρα θα λάβουν¨ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ- ΚΕΦΑΛΑΙΟ 26

«Λονδίνο: Ελληνας κτυπήθηκε από τους ισλαμιστές στο μακελειό - «Είναι θέλημα του Αλλάχ» φώναζαν κι έσφαζαν! 
Tρομοκρατική επίθεση ισλαμιστών με φορτηγό και μαχαίρια στο Λονδίνο - 7 νεκροί και 48 τραυματίες 
Νέα σφαγή στην Γερμανία: Αφγανός σκοτώνει 5χρονο παιδί και τραυματίζει βαριά την μητέρα του» http://www.pronews.gr/

Ο άνθρωπος πιο εύκολα μπορεί να κρυφτεί απ' τον αέρα, παρά από το βλέμμα του Θεού.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015: το ΑΙΓΑΙΟ πλημμυρίζει με ανθρώπινη  δυστυχία στα δαντελένια ακρογιάλια του 
Εκείνες τις μέρες αρθρογραφούμε μεταφέροντας στο αναγνωστικό κοινό τα λεγόμενα ενός ΓΕΡΟΝΤΑ
«Ο πόλεμος  πού ήρθε στην ΕΛΛΑΔΑ είναι η αυτοκτονία της Ευρώπης» 
εννοώντας τους πυρήνες των τζιχαντιστών που διείσδυσαν μέσα στα ανθρώπινα κύματα του πόνου που μας επισκέφτηκε από την φρίκη της Συρίας.
Και σήμερα βλέπουμε μαχαιροβγάλτες να «αυτοκτονούν» την εικονική ευημερία της ΕΕ.
Αυτά σύντομα τελειώνουν για να αρχίσει το παγκόσμιο ξεκαθάρισμα ανοικτών λογαριασμών.
Με πίστη και ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας