...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ! ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ έγινε (και πώς!) bail-in και ανοίγει το δρόμο…

Από τον Γιάννη Κουτσομύτη. 
Απόφαση-οδηγός για το καθεστώς ανακεφαλαιοποίησης των 
ευρωπαϊκών Τραπεζών με όρους bail-in....


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ιταλική κυβέρνηση συμφώνησαν σήμερα στους όρους ανακεφαλαιοποίησης της ιστορικής Τράπεζας Monte dei Paschi di Siena.

To ιταλικό δημόσιο θα παράσχει εγγυήσεις υπό τη μορφή της «προληπτικής ανακεφαλαιοποίησης» και θα κουρευτούν οι μέτοχοι και οι ομολογιούχοι μειωμένης εξασφάλισης, όπως ορίζει και η πρόσφατη ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Συμπέρασμα: Δημιουργείται προηγούμενο κρατικής ενίσχυσης προβληματικής Τράπεζας, χωρίς να κουρευτούν οι καταθέτες. Απαραίτητη προϋπόθεση: η Τράπεζα να είναι βιώσιμη.

Καλός και θετικός συμβιβασμός που κινείται στο μέσο ανάμεσα στη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και την αποφυγή τoυ ηθικού κινδύνου. Δημιουργείται έτσι το πλαίσιο για τη σωτηρία και των άλλων 4-5 ιταλικών Τραπεζών που βρίσκονται στο φάσμα της ανακεφαλαιοποίησης και ξεκαθαρίζει το πεδίο και για ολόκληρο το ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, καθώς πλέον θα είναι σαφείς οι κανόνες του παιχνιδιού.


press-gr.com