...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Macron: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα μεταρρυθμισθεί ή θα βιώσει FREXIT

«Μεταφέρει» ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
     Η είδηση που μόλις αναρτήθηκε στον ιστότοπο και ανακοινώθηκε τηλεοπτικά από το Βρετανικό Ειδησεογραφικό Οργανισμό BBC έχει προκαλέσει αίσθηση και ερωτηματικά:......

«Ο υποψήφιος για την Γαλλική Προεδρία κ Macron δήλωσε πριν λίγη ώρα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να μεταρρυθμιστεί ή αλλιώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα FREXIT»
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-39766334
    Πολλοί αναλυτές επισημαίνουν ότι ενδιαφέρον έχουν οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις που δείχνουν τη διαφορά ανάμεσα στον κ  Macron και την κ Le Pen να μικραίνει πέφτοντας κατά περίπου 6 μονάδες στα επίπεδα του 60% και 40%. 
     Σαφώς ο κ Macron συνεχίζει να προηγείται της κ Le Pen καθώς τον στηρίζουν επίσημα και ο Σοσιαλιστής Πρόεδρος κ Francoise Hollande και ο πρώην Πρωθυπουργός επί Προεδρίας Σαρκοζί και επικεφαλής του Κεντροδεξιού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κ Francoise Fillon.
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/french-election-latest-francois-fillon-calls-supporters-to-vote-emmanuel-macron-a7698236.html
     Αλλά και το στρατόπεδο της κ Le Pen έχει πλέον την επίσημη στήριξη του Αρχηγού του συντηρητικού συνδυασμού κ Dupont-Aignan ο οποίος ήρθε 6ος στον Πρώτο γύρο των Γαλλικών Προεδρικών εκλογών με ποσοστό 4,7%. Η κ   μάλιστα ανακοίνωσε ότι εάν κερδίσει την Γαλλική Προεδρία θα ορίσει ως Πρωθυπουργό της τον συντηρητικό κ Dupont-Aignan. 
http://news.sky.com/story/marine-le-pen-gaining-on-emmanuel-macron-in-french-election-polls-10858899
     Οι Γαλλικές Προεδρικές εκλογές θα βρίσκονται αναμφίβολα στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος ΟΛΗ την πρώτη εβδομάδα του Μάη..
     Με εξαίρεση την Γαλλική Αριστερά που παρότρυνε τα μέλη της να ψηφίσουν «κατά συνείδηση κάνοντας μια προσωπική επιλογή», Κόμματα, ΜΜΕ και Χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί, και μαζί κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στηρίζουν Μacron.
    Το ερώτημα, βέβαια, ήταν και παραμένει ποιόν ή ποια θα επιλέξει ο Γαλλικός Λαός την ερχόμενη Κυριακή για να αναλάβει την Προεδρία της χώρας του…  
    Καλημέρα και Καλό μήνα στην Ελλάδα μας.