...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για την μεγάλη σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Oι ΗΠΑ προχώρησαν πριν μερικές ημέρες στην πρώτη μετά από χρόνια επιτυχημένη δοκιμή του αντιπυραυλικού τους συστήματος.....
στη σκιά των επανειλημμένων πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

Όλοι οι αναλυτές θεωρούν την δοκιμή ως το πρώτο στάδιο της αντιμετώπισης της Β.Κορέας σε περίπτωση μιας γενικευμένης σύρραξης στην κορεατική χερσόνησο.

Η Β.Κορέα αν και εξελίσσει το οπλοστάσιό της τα τελευταία χρόνια δεν θεωρείται ακόμα ότι διαθέτει έναν αρκούντος εξελιγμένο πυραυλικό φορέα για να αποτελεί σοβαρή απειλή για μια χώρα όπως οι ΗΠΑ αλλά σίγουρα αποτελεί απειλή για τις Ν.Κορέα και Ιαπωνία

Η δοκιμή έγινε στα νησιά Μάρσαλ το απόγευμα της Πέμπτης. Ο πύραυλος που θα έπρεπε να αναχαιτίσει τον «διηπειρωτικό» πύραυλο που «απειλούσε» το αμερικανικό έδαφος εκτοξεύτηκε από τη βάση Βάντερμπεργκ στην Καλιφόρνια στις 15:30 (τοπική ώρα).

Μια ώρα αργότερα το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η σύγκρουση των δύο πυραύλων ήταν επιτυχής πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο διηπειρωτικός πύραυλος είχε εκτοξευθεί από τη βάση Ρόναλντ Ρίγκαν σε μια ατόλη στα νησιά Μάρσαλ, σε απόσταση 4.200 μιλίων μακριά από το σημείο από το οποίο εκτοξεύτηκε ο πύραυλος αναχαίτισης.

Αμερικανικές στρατιωτικές πηγές πάντως υποστήριξαν, σύμφωνα με το ABC, ότι η δοκιμή ήταν αυτή ήταν προγραμματισμένη εδώ και χρόνια και δεν σχετίζεται με τις εννέα πυραυλικές δοκιμές που έχει κάνει φέτος το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

«Η δοκιμή αυτή δείχνει ότι έχουμε τη δυνατότητα να αντιδράσουμε αποτελεσματικά σε κάθε πραγματική απειλή. Είμαι περήφανος για όσους συμμετείχαν στην άσκηση. Ηταν κριτικής σημασίας για το πρόγραμμα αυτό» δήλωσε ο επικεφαλής της διεύθυνσης αμυντικών πυραύλων αντιναύαρχος Τζιμ Σίρινγκ.

Η προηγούμενη αντίστοιχη άσκηση έγινε τον Ιούνιο του 2014 και ήταν τότε η πρώτη επιτυχής μετά το 2008.

el.gr