...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

'' ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ''

''..........................ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ..........................''

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Επιχειρησιακό στρατηγείο η Σούδα: Αποκαλύφθηκε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Λιβύη

 Ρωσία και ΗΠΑ δίνουν μάχη για την Αφρική και τους υδρογονάνθρακες
Μετά την μάχη για την κατάκτηση της Συρίας σειρά έχει η Λιβύη η οποία είναι πλούσια σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων και αποτελεί «πύλη» για τα ενδότερα της Αφρικής....
Η Σούδα έχει γίνει ήδη το επιχειρησιακό Στρατηγείο και γι αυτό ένας από τους λόγους που επισκέφθηκε τα Χανιά ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Μ.Τζόνσον σε μια επίσκεψη αστραπή όπως αποκαλύψαμε στο άρθρο μας Ταξίδι αστραπή του Βρετανού υπουργού εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον στα Χανιά , ήταν αυτός.

Επισημαίνεται ότι και η Τουρκία δραστηριοποιείται στην χώρα αυτή υποστηρίζοντας την «λάθος πλευρά» που είναι η ισλαμική κυβέρνηση η οποία δεν έχει τύχη απέναντι στον στρατηγό Χαφτάρ που υποστηρίζουν ΗΠΑ και Ρωσία.

Η αποκάλυψη αφορά την δημιουργία αμερικανικής  στρατιωτικής  βάσης στο νοτιότερο σημείο της λιβυκής επικράτειας ενώ έγγραφα δείχνουν ότι δυναμώνει συνεχώς η στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη, διαψεύδοντας για μία ακόμη φορά τις δηλώσεις  του Ντόναλντ Τράμπ ότι η χώρα του  θα έχει ρόλο μόνο στον πόλεμο εναντίον του ISIS .

Έγγραφα που ήρθαν στην δημοσιότητα ,προφανώς από Ρώσους στρατιωτικούς οι οποίοι έχουν κάνει κανονική απόβαση στην Λιβύη εδώ και δύο χρόνια, αποκαλύπτουν ότι από το 2015 δημιουργήθηκε μια «βάση έκτακτης ανάγκης» από δυνάμεις των  ΗΠΑ στην περιοχή al-Wigh στην  Σαχάρα κοντά στα σύνορα  της Λιβύης με τον Νίγηρα, το Τσαντ και την Αλγερία.

Η βάση βρίσκεται κοντά σε δρομολόγια λαθρεμπορίου από τον Νίγηρα και το Τσαντ, τα οποία χρησιμοποιούνται από χιλιάδες μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην αφρικανική ακτή, σε μια περιοχή όπου «μετακινούνται» χιλιάδες όπλα μεταξύ Λιβύης, Νίγηρα, Τσαντ και Μάλι.

Είναι καταχωρημένη  ως «μη μόνιμη» εγκατάσταση και η τρέχουσα κατάσταση και το μέγεθος της δύναμής της είναι άγνωστες. Ωστόσο, τα έγγραφα δείχνουν ότι η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση Αφρικής, Africom, εξέθεσε σχέδια για τη μετατροπή πολλών  τέτοιων βάσεων «έκτακτης ανάγκης»  προς  χρήση από τις  δυνάμεις ταχείας αντίδρασης των ΗΠΑ.

Είδηση  από την γνωστή ιστοσελίδα tomdispatch.com αποκαλύπτει τη στρατηγική προβολής της Africom, με έδρα το Τζιμπουτί, και δείχνει δεκάδες μόνιμες και ημιμόνιμες αμερικανικές βάσεις  σε ολόκληρη την αφρικανική  ήπειρο.

Οι τοποθεσίες περιλαμβάνουν αμερικανικές βάσεις στη Μαυριτανία, καθώς και ένα δίκτυο τοποθεσιών σε ολόκληρη την τροπική ζώνη της Αφρικής.

Αν και δεν είναι γνωστό αν η στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Λιβύη σε ποια κατάσταση ευρίσκεται, ο απερχόμενος διοικητής της Africom, στρατηγός Ντάρλιλ Ουίλιαμς, δήλωσε ότι τέτοιες τοποθεσίες είναι βασικές για τη στρατηγική της χώρας στην Αφρική.

Τα έγγραφα δημοσιεύθηκαν εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν  δουλειά στη Λιβύη, παρά τις πολλαπλές αναφορές αμερικανικών στρατευμάτων και αεροσκαφών που σταθμεύουν στη βόρεια Λιβύη και μάχονται για την απομάκρυνση ισλαμιστών μαχητών από τις βόρειες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Σύρτης .

«Δεν βλέπω ρόλο στη Λιβύη, νομίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τώρα αρκετούς ρόλους, είμαστε παντού», δήλωσε ο Τραμπ στις 21 Απριλίου, προσθέτοντας ότι η χώρα του έχει  προτεραιότητα στη Λιβύη, μόνο την καταπολέμηση του  Ισλαμικού Κράτους.

Επιχειρησιακό στρατηγείο η Σούδα: Αποκαλύφθηκε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Λιβύη – Ρωσία και ΗΠΑ δίνουν μάχη για την Αφρική και τους υδρογονάνθρακες - Εικόνα0

Η ουσία είναι ότι η αμερικανική διοίκηση Αφρικής Africom απαριθμεί 36 βάσεις  σε 24 αφρικανικές χώρες.

Σύμφωνα με την έκθεση, ένας εκπρόσωπος της Africom δήλωσε ότι ο αριθμός αυτός έχει ανέλθει σε 46 το 2017.

Ο Mattia Toaldo, ανώτερος ερευνητής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, δήλωσε ότι η ύπαρξη της αμερικανικής βάσης, αν επιβεβαιωθεί, δεν θα ήταν έκπληξη «δεδομένου ότι το συγκεκριμένο τρίγωνο μεταξύ Λιβύης, Νίγηρα και Αλγερίας αποτελεί βασική θέση για τον έλεγχο των κινήσεων των Τζιχαντσιστών και των διαδρομών λαθρεμπορίου».

Ο ίδιος είπε ότι και άλλες διεθνείς δυνάμεις είχαν παρουσία στην περιοχή. «Οι Γάλλοι έχουν μια σημαντική στρατιωτική  βάση στη Μαντάμα, ακριβώς πέρα ​​από τα σύνορα του Νίγηρα», τόνισε ο ίδιος.

Η Africom σε ειδική και εμπεριστατωμένη έκθεση αναφέρει ότι  η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ στην Αφρική είναι «βίαιες εξτρεμιστικές οργανώσεις»,  αλλά σημειώνει επίσης την παρουσία ενόπλων δυνάμεων της Κίνας και της Ρωσίας στην ήπειρο.

Οι αποκαλύψεις έρχονται μετά την αναφορά ότι οι ΗΠΑ είχαν αποστείλει επίλεκτο  στρατιωτικό προσωπικό σε βάση έξω από τη Βεγγάζη, όπου αποτελούσε  μέρος μιας πολυεθνικής δύναμης που βοηθούσε τον Χαλίφα  Χάφταρ, στρατηγό του Καντάφι που αντιτίθεται στην ισλαμική κυβέρνηση  ενότητας με έδρα την Τρίπολη.

Μια σειρά εντοπισμένων εκπομπών όμως, αποκάλυψε ότι αεροσκάφη και  πιλότοι  των ΗΠΑ, της Βρετανίας και των ΗΑΕ πετούν σχεδόν καθημερινά πάνω από τη Βεγγάζη. Ωστόσο, ορισμένες συντεταγμένες αναφέρονται σε  μεταδόσεις που υποδεικνύουν μια πολύ ευρύτερη περιοχή δραστηριοτήτων από τη βόρεια ακτή.

Επιχειρησιακό στρατηγείο η Σούδα: Αποκαλύφθηκε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Λιβύη – Ρωσία και ΗΠΑ δίνουν μάχη για την Αφρική και τους υδρογονάνθρακες - Εικόνα1

pentapostagma.gr