...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Είναι η στιγμή που η Δύση μπορεί να καταστρέψει τον ρωσικό στρατό;

Οι ειδικοί των ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αντιταχθεί με τίποτα στους στρατούς των δυτικών χωρών....
Φυσικά, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ορισμένες σύγχρονες εξελίξεις, αλλά αυτό δεν αλλάζει στην πράξη.

Ο μύθος του Κρεμλίνου ήταν διασκορπισμένος από το ραδιοφωνικό σταθμό «Svoboda», το οποίο, κανονικά κάνει αυτός ο σταθμός για να ζει. Η έκθεση για την αδυναμία του ρωσικού στρατού έγινε μετά την Παρέλαση Νίκης στις 9 Μαΐου. Το ραδιόφωνο προσκάλεσε τον εμπειρογνώμονα του Αμερικανικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, Stephen Blank και πρώην υπάλληλο του Πενταγώνου, τώρα ερευνητής στο CNA Corporation, Michael Kofman.

Ο κ. Blank, για παράδειγμα, πάντα παρέμεινε αντίθετος στη συνεργασία Ρωσίας-ΗΠΑ στη Συρία.

Πιστεύει επίσης ότι η Ρωσία εργάζεται για εισβολή στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που μπορούσε να δει ο κόσμος κατά τη διάρκεια της παρέλασης της ημέρας V στη Μόσχα ήταν ένα κλασικό παράδειγμα σοβιετικών και ρωσικών ψεμάτων. Πιστεύει επίσης ότι η ανάπτυξη των πυραυλικών συστημάτων Iskander στην περιοχή του Καλίνινγκραντ ,ήταν μια κίνηση εκφοβισμού, χαρακτηριστική των αρχών της μαφίας.Ο κ. Blank ακολούθησε το στυλ της ρητορικής του John McCain και ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να υποστηρίξουν τους συμμάχους τους και να δώσουν επαρκή απάντηση, να αποκαταστήσουν την παραγωγή πυραύλων μεσαίας εμβέλειας, επειδή η Ρωσία φέρεται να παραβιάζει μια σχετική συνθήκη κ.ο.κ. Για να στεφθεί με όλα αυτά, ο Stephen Blank προέβλεψε την επικείμενη κατάρρευση του καθεστώτος Aσσαντ στη Συρία, αλλά η Ρωσία που είναι έτοιμη να αγωνιστεί ενάντια σε αυτή την κατάρρευση.

Το σχόλιο του Michael Kofman ήταν πολύ πιο κατάλληλο. Μπορούμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα από αυτά που είπε ο κ. Kofman:

1) Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 είναι καλό, αλλά είναι καλό εναντίον αεροσκαφών τέταρτης γενιάς, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν πολλά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς. Εικονικά μιλώντας, με στόχο τα συστήματα S-400 σε αυτά τα αεροσκάφη είναι σαν να στέλνεις ένα ιππικό για να νικήσεις τα τεθωρακισμένα.

2) Τα άρματα στρατού της Ρωσίας είναι καλά, αλλά οι συγκρίσεις με τον αμερικανικό στρατό είναι ακατάλληλες, επειδή η Ρωσία, λόγω των τεράστιων χερσαίων συνόρων της, έχει ανάγκη για τέτοια όπλα, ενώ οι ΗΠΑ δεν έχουν. Οι ΗΠΑ έχουν το ισχυρό ναυτικό και την αεροπορία, τις οποίες δεν μπορεί να ανταγωνιστεί η Ρωσία. Ωστόσο, το κύριο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι η Ρωσία απλά δεν έχει χρήματα για να παράγει σύγχρονα άρματα όπως το Αρμάτα.

3) η τεχνολογία όπλων υψηλής ακρίβειας στη Ρωσία παραμένει σε αρκετά πρωτόγονο επίπεδο. Αυτό αποδεικνύεται από τις επιθέσεις της Ρωσίας στη Συρία, που συχνά προκαλούν ζημιά στον άμαχο πληθυσμό.

4) Σε γενικές γραμμές, όσον αφορά το επίπεδο τεχνολογικής ανάπτυξης, η Ρωσία παραμένει 15-20 χρόνια πίσω από τη Δύση, πράγμα που σημαίνει ότι η τρέχουσα ανάπτυξη της Ρωσίας είναι συγκρίσιμη με αυτή του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990.

Φυσικά, μια τέτοια έκθεση για «ρωσική προπαγάνδα» δεν είναι παρά μια κίνηση προπαγάνδας.

Προφανώς, η υπερνίκηση των προβλημάτων στο ρωσικό στρατό θα διαρκέσει πολύ καιρό: τελικά, δεν είναι η στιγμή που οι περισσότεροι πόροι της χώρας χρησιμοποιούνται για τις ένοπλες δυνάμεις. Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ρωσίας είναι δέκα φορές μικρότερος από αυτόν των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς να ληφθούν υπόψη παρόμοιοι προϋπολογισμοί των συμμάχων του ΝΑΤΟ της Αμερικής.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα προαναφερθέντα σχόλια κάνουν σύγκριση μεταξύ της Ρωσίας και των αμερικανικών συστημάτων όπλων. Αυτό θέτει το ερώτημα, κατά πόσο η Ρωσία κάνει πραγματικά τόσο άσχημα: οι δύο ειδικοί δεν αναφέρουν τους Αμερικανούς συμμάχους, αλλά προτιμούν να μιλάνε για τη στρατιωτική δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Πούτιν σχολίασε το ζήτημα της ασφάλειας, στην Ανατολική Ευρώπη, κατά την περασμένη συνέντευξη στο Bloomberg. «Κοιτάξτε, πιστεύω ότι όλοι οι λογικοί άνθρωποι που εμπλέκονται στην πραγματική πολιτική καταλαβαίνουν ότι οι αναφορές στις απειλές που θέτει η Ρωσία, ας πούμε, τα κράτη της Βαλτικής , είναι απόλυτη ανοησία. Πιστεύετε ότι πρόκειται να ξεκινήσουμε έναν πόλεμο με το ΝΑΤΟ; Πολλοί άνθρωποι υπάρχουν στις χώρες του ΝΑΤΟ, περίπου 600 εκατομμύρια, σωστά ;, ο πληθυσμός της Ρωσίας είναι 146 εκατομμύρια, ναι, είμαστε η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη, αλλά πραγματικά νομίζετε ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα για να αναλάβουμε τη Βαλτική; » Είπε ο Πούτιν.

Όσον αφορά τα προβλήματα με τα όπλα υψηλής ακρίβειας, τα τακτικά κτυπήματα του αμερικανικού συνασπισμού σε πολίτες στη Συρία και το Ιράκ, δείχνουν ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εργαστούν πολύ προς αυτήν την κατεύθυνση. Όσον αφορά τις παρελάσεις, η Ρωσία δεν είναι η μόνη χώρα που διεξάγει στρατιωτικές παρελάσεις, πρωταρχικός στόχος της οποίας είναι να αποδείξει τη στρατιωτική δύναμη ενός κράτους και να επιδείξει τα εφικτά επιτεύγματα, ει δυνατόν. Όσο για το ιππικό εναντίον των τεθωρακισμένων – αυτή η μεταφορά δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Επιπλέον, ο σχετικός μύθος από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν από καιρό διασκορπισμένος.
Anton KulikovPravda.Ru


http://www.pravdareport.com/russia/politics/17-05-2017/137756-russian_army-0/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ : Corfiatiko.blogspot.com