...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Συναγερμός από ΟΗΕ: Τι θα γίνει στην Ευρώπη εάν ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος!

Προειδοποίηση στα ευρωπαϊκά κράτη
«Καμπανάκι» στα ευρωπαϊκά κράτη και ιδιαίτερα στα κράτη που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες χτύπησε ο ΟΗΕ, μετά τις δηλώσεις του Ζαν Πολ Λαμπόρντ, διευθυντή της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών Κατά της Τρομοκρατίας.....
Ο ίδιος προειδοποίησε τις κυβερνήσεις πως αρκετές ευρωπαϊκές χώρες εκτιμούν πως ο αριθμός των τζιχαντιστών που επιστρέφουν από εμπόλεμες ζώνες έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο.


Έπειτα από μια σειρά αιματηρών επιθέσεων στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τα επίπεδα απειλής σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης κυρίως  παραμένουν υψηλά, με πολλές χώρες να ανησυχούν για την δυνατότητά τους να φυλάξουν τα σύνορά τους.

Ο Λαμπόρντ σημείωσε πως οι τζιχαντιστές που επιδιώκουν να επιστρέψουν στην Ευρώπη τώρα, είναι «πολύ περισσότερο επικίνδυνοι» από ό,τι εκείνοι από προηγούμενα κύματα επιστροφών εξτρεμιστών, οι οποίοι κατακλύζονται από εχθρότητα, έπειτα χρόνια στο πεδίο μαχών.


«Κατά μέσο όρο, αυτοί οι τζιχαντιστές είναι πολύ περισσότερο αφοσιωμένοι, με μεγαλύτερη εμπειρία και με περισσότερες δεξιότητες. Παρά την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών… θα υπάρξει ένας αριθμός ξένων τρομοκρατών που πιθανότατα θα κατορθώσουν να περάσουν τα σύνορα, κατά την επιστροφή τους σε αυτές τις χώρες, κυρίως μέσω των δικτύων παράνομης διακίνησης ανθρώπων»είπε ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, το 40% έως το 50% των περίπου 30.000 ξένων τζιχαντιστών έχουν ήδη εγκαταλείψει τις περιοχές που ήλεγχε το Ισλαμικό Κράτος.
el.gr