...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

ΡΟΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 16 ΜΑΙΟΥ 2017

Σανίδα σωτηρίας για Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο Ιβάν!
Ο άνθρωπος που πήρε την ΣΕΚΑΠ επί εποχής Αντώνη Σαμαρά, έρχεται ως άλλος “απεσταλμένος” του Πούτιν να παρουσιάσει τον εαυτό του ως “σωτήρα” σε μία χώρα που.....
η εναλλαγή των διαπλεκομένων είναι απαραίτητος όρος για την επιβίωση όλων των κομμάτων της Βουλής ή και του ίδιου του πολιτικού Συστήματος! Ο Ιβάν ο “τρομερός” δεν εμφανίστηκε μόλις προχθές να κάνει πολιτικές δηλώσεις ή να δίνει συνεντεύξεις με πολιτική απόχρωση, καθώς και παλαιότερα είχε ασκήσει σκληρή κριτική εναντίον του Γιωργάκη Παπανδρέου! Ακολούθησε αυτή της περασμένης εβδομάδας, που ούτε λίγο ούτε πολύ, ο “Πόντιος” πρόεδρος του ΠΑΟΚ εκθείασε τις ηγετικές ικανότητες του Τσίπρα, ο οποίος του θύμισε μάλιστα και τον Βλαδιμίρ Πούτιν στις πρώτες μέρες εξουσίας του Ρώσου Προέδρου! Μια, αν όχι αλαζονική δήλωση γλειψίματος, είναι μια φοβερή βλασφημία! Εδώ, ο Ιβάν Σαββίδης λειτούργησε ως σανίδα σωτηρίας σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα για έναν Πρωθυπουργό παγιδευμένο σε Μνημόνια και στους δανειστές – τοκογλύφους εταίρους μας στην ΕΕ! Έριξε μελάνι σαν τη σουπιά, λέγοντας πως βοήθησε – εξαγόρασε Βουλευτές άλλων κομμάτων! Θα πρέπει ωστόσο, για να είναι αξιόπιστος να μας πει ποιους Βουλευτές “βοήθησε” και πως!
Τα έπαιρνε και ο Συνασπισμός της “αριστεράς και της προόδου”!

Στην κατάθεσή του ο Τάσσος Τέλλογλου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη δίκη της Siemens, μετά την αναβολή και τη διακοπή της αρχικής κατάθεσής του, έριξε βόμβες μεγατόνων! Κατάθεσε πως: “Αποδέκτες του 2% από τα μαύρα ταμεία σύμφωνα με τον Σίκατσεκ (σ.σ. μεγαλοστέλεχος της Siemens AG Γερμανίας, φερόμενος ως διακινητής των “μαύρων” ταμείων, σήμερα κατηγορούμενος στη δίκη) ήταν τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα. Χρήματα δόθηκαν σε όλα τα κόμματα αλλά κυρίως στα δύο μεγάλα. Στην πρώτη σύμβαση για τα ψηφιακά, το 1989-90, ο Ενιαίος Συνασπισμός είχε πάρει τότε λεφτά”! Επιπλέον σημείωσε: «…η κατάσταση άλλαξε το 1996 καθώς για “λόγους τάξης” τα “δώρα” υπολογίζονταν ως 10% επί του τζίρου!
Έτσι, ο κ. Τέλλογλου παραδέχτηκε και επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που εναλλάσσονταν στην Εξουσία επί δεκαετίες είχαν εισπράξει από τη Siemens ποσά που ξεπερνούσαν τα 5 εκατ. ευρώ! Δεν αρνήθηκε ότι μέσα στο payroll της Siemens ήταν και τα άλλα κόμματα όπως, ο Ενιαίος Συνασπισμός, επικαλούμενος τη γνωστή δήλωση τον πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση!

Πού είναι η αριστερή ευαισθησία της ΓΣΕΕ;;

Η κυβέρνηση Σαμαρά  - Βενιζέλου καταστρατήγησε κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας, μετατρέποντας την μοναδική απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα “μαύρα” ταμεία της Siemens, η οποία επιδίκαζε ζημία του ελληνικού δημοσίου από τη γερμανική εταιρεία, τουλάχιστον 2 δις ευρώ, σε έναν κατάπτυστο και επαίσχυντο Εξωδικαστικό Συμβιβασμό που το όφελος του δημοσίου δεν θα ήταν παραπάνω από 200 εκατ. ευρώ, από παροχή υπηρεσίας και όχι μετρητά! 
Η Siemens σ΄ αυτόν τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό (2012) δεσμευόταν πως θα προστατέψει το εργατικό δυναμικό της που ήταν άνω των 600 ατόμων!
Ωστόσο, σήμερα οι εργαζόμενοι στη Siemens δεν ξεπερνούν τους 140!
Θα θέλαμε ειλικρινά να ξέραμε εάν είδατε κάποια ανακοίνωση διαμαρτυρίας από την ελεγχόμενη ΓΣΕΕ ή κάποια άλλη συνδικαλιστική οργάνωση! Εάν προγραμμάτισαν κάποια απεργία για τις αποκαλύψεις Τέλλογλου περί χρηματισμού και του Συνασπισμού, σημερινού ΣΥΡΙΖΑ ή για τις απολύσεις των εργαζομένων της Siemens!  
Αλλά, θα αντιδράσουν αυτοί που διαχρονικά ελέγχονται από τη αριστερά του ΚΚΕ εσωτερικού παλαιά, του Συνασπισμού ακολούθως και του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα;;
Που είναι μωρέ η αριστερή ευαισθησία σας, εάν υπάρχει τέτοια!!  

Άλλος ένας σωτήρας μας…

Γεμίσαμε σωτήρες, που όχι μόνο ψηφίζουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα στη Βουλή των Ελλήνων και το ξεπούλημα της Πατρίδος μας, αλλά το φωνάζουν και δυνατά, μήπως και δεν το ακούσουμε!
Άλλος ένας τέτοιος “φωνακλάς” σωτήρας μας, μας προέκυψε προ λίγων ημερών στην ΕΡΤ όπου ήταν καλεσμένος! Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου, τον ξεσκονίστρα του Γεωργίου Παπαδόπουλου και της 21ης Απριλίου, σημερινού Μπολσεβίκου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ!  
Ο οποίος δήλωσε με καμάρι χιλίων καρδιναλίων: “είναι μεταρρυθμίσεις η νέα αφαίμαξη των συντάξεων και η νέα μείωση του αφορολόγητου! Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να τις κάνει! Θα τις ψηφίσω και με τα δυο μου χέρια διότι νιώθω ότι σώζω τη χώρα μου”!
Βρε που να σου κόβονταν και τα δυο χέρια από τη ρίζα, όπως λέγει και ο θυμόσοφος λαός μας! Που δυστυχώς έχει ευνουχιστεί τελείως και δεν παίρνει τις μαγκούρες για να κυνηγήσει τέτοιους αχρείους και ελεεινούς “σωτήρες” μας!! 

“Μολών λαβέ” = “βρες πρώτα το θάρρος και μετά έλα να τα πάρεις”…

Από τον αγαπημένο φίλο μου, Μιχάλη Βάρδα, σε μια κουβέντα μας για τη  Μέρκελ και τον Σόιμπλε:  
Άραγε πόσοι από εμάς γνωρίζουμε την έννοια της περίφημης φράσης που είπε ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες το 480 π.Χ. όταν ο Ξέρξης του ζήτησε να παραδώσει τα όπλα του; Τότε, αυτός απάντησε με την ανά τον κόσμο πλέον γνωστή φράση «Μολών Λαβέ». Το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε πολλοί την πραγματική έννοια της φράσεως αυτής φαίνεται, από την σκέψη ακόμη και των μεταφραστών της αρχαίας αυτής φράσεως ως «Έλα να τα πάρεις». Έτσι, βλέπουμε και στις ξένες πολεμικές ταινίας της Μάχης των Θερμοπυλών, να το αποδίδουν με την φράση «come and get them».
Όμως ο Λεωνίδας όταν έλεγε την φράση αυτή, δεν εννοούσε «έλα να τα πάρεις».
Σε ομιλία του, προ ετών, ο εξαίρετος καθηγητής κλασικής φιλολογίας και ιστορικός κ. Α. Αντωνάκος μας εξηγεί και μας δικαιολογεί πλήρως, γιατί ο Λάκων Λεωνίδας δεν είπε το αυτονόητο «Ελθών Λαβέ» και είπε το «Μολών Λαβέ». 
Γνωρίζουμε ότι, στην Ελληνική γλώσσα, για να δηλωθεί το ρήμα «έρχομαι» ή «πορεύομαι» ή «πηγαίνω» κ.λπ. υπάρχουν δεκάδες τύποι, εκ των οποίων ο καθένας έχει μια ειδοποιό νοηματική διαφορά από τον άλλο και δηλώνει κάτι έστω και λίγο αλλά διαφορετικό.
Όταν οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το ρήμα «βλώσκω» το οποίο έχει αόριστο «έμολον» και μετοχή αορίστου «μολών» εννοούσαν έρχομαι κάπου ή πηγαίνω κάπου, αφού όμως πρώτα βρίσκω τα ψυχικά αποθέματα, δηλ. το θάρρος της ψυχής. 
Άρα, όταν ο Λεωνίδας απάντησε στην απαίτηση του Ξέρξη με το «μολών λαβέ», δεν εννοούσε απλά «έλα να τα πάρεις» αλλά εννοούσε ο Λεωνίδας «βρες πρώτα το θάρρος και μετά έλα να τα πάρεις» ή όπως θα λέγαμε απλά «αν έχεις κότσια έλα να τα πάρεις».
Και στην φράση αυτή παρατηρούμε, την υπέροχη, πλουσιότατη και μοναδική νοηματική Ελληνική γλώσσα, που έχει την δυνατότητα κάθε σκέψη να μπορεί να την εκφράζει με την κατάλληλη λέξη.
Βέβαια είναι γνωστή η έκφραση που χρησιμοποιούν οι Αγγλο-αμερικάνοι όταν ψάχνουν να βρουν την κατάλληλη λέξη για κάποια έννοια, «οι Έλληνες θα έχουν μια λέξη οπωσδήποτε και γι’ αυτό».
Τέλος ο Λεωνίδας με την φράση «Μολών Λαβέ» και όχι με αυτήν «Ελθών λαβέ», αφ’ ενός εμψύχωσε τους πολεμιστές του και αφ’ ετέρου έστειλε το μήνυμα στον Ξέρξη να καταλάβει τι Στρατός τον περιμένει και..... με τι ηθικό.!